Waarheen gaat de reis?

Vind hier alle locaties waarvoor wij voordelig passen aanbieden!
Amsterdam

De stad Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en met 800.000 inwoners ook de grootste gemeente van het land. Amsterdam staat vooral bekend om zijn grachten en bruggen, maar Amsterdam is ook het Rijksmuseum, de Wallen, Anne Frank en de Dam en shoppen in de Kalverstraat en de Negen Straatjes. Amsterdam straalt, schittert en bruist. Een prachtige stad voor een stedentrip!

De hoogtepunten

Amsterdam telt tal van hoogtepunten. In de eerste plaats natuurlijk de typisch Amsterdamse grachten, grachtenpanden en bruggen. Het Museumplein met de wereldberoemde musea: Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk Museum. Andere highlights zijn het Anne Frankhuis, de Dam, de Wallen, het Vondelpark en wijken als De Pijp en de Jordaan. Liefhebbers van shoppen kunnen hun hart ophalen in de Kalverstraat en de Negen straatjes. 

Ja ik wil naar Amsterdam!

Antwerpen

De stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen (500.000 inwoners) en de belangrijkste havenstad van België. De Sinjorenstad aan de Schelde heeft een belangrijke geschiedenis, als havenstad, als diamant-hoofdstad van de wereld en als woonplaats van beroemde inwoners als schilder Rubens. Leuke winkelstraten, gezellige pleinen en terrasjes en prima restaurants maken een bezoek aan Antwerpen bijna altijd tot een succes.

De hoogtepunten

Antwerpen is een stad die dankzij zijn vele bezienswaardigheden, musea, winkels, restaurants en markten alles heeft voor een leuke stedentrip of een weekendje weg. Hoogtepunten in de stad zijn de kathedraal en de gezellige Groenplaats, het prachtige Centraal Station en indrukwekkende musea als het Rubenshuis, Museum aan de Stroom (MAS) en Museum Plantin-Moretus. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de hippe wijk Het Eilandje, de Schelde-oevers en Park Middelheim..

Ja ik wil naar Antwerpen!

Athene

De stad Athene

Athene is de hoofdstad en grootste stad van Griekenland, en tevens het bestuurlijk centrum van de regio Attica. Athene is de stad met een van de oudste beschavingen ter wereld. Overal in de stad zie je sporen van de indrukwekkende geschiedenis van Athene die zich mengt met de hedendaagse Griekse cultuur.

De hoogtepunten

De Akropolis is de meest bekende bezienswaardigheid van Athene. De heilige rots zie je steeds weer terug, waar in Athene je ook bent. Athene is een groot openluchtmuseum en waar je ook bent wordt je geconfronteerd met haar indrukwekkende geschiedenis en bijbehorende verhalen. Hoogtepunten van Athene zijn, behalve de Akropolis en het bijbehorende museum, de agora’s (marktplaatsen) van Athene, het Olympisch stadion, het centrale Monastiraki-plein en de levendige wijken Psiri en Plaka.

Ja ik wil naar Athene!

Barcelona

De stad Barcelona

Barcelona is één van de populairste steden in Europa voor een stedentrip. Het is de hoofdstad van Catalonië en na Madrid de grootste stad van Spanje. Elk jaar bezoeken zo’n zeven miljoen toeristen de stad. In de stad van Gaudi, FC Barcelona, de Ramblas en La Sagrada Familia zal je je geen seconde vervelen tijdens een citytrip!

De hoogtepunten

Wie van bijzondere musea, monumenten en bezienswaardigheden houdt, komt in Barcelona ogen te kort. Barcelona is vooral bekend door de gebouwen van architect Gaudi, zoals La Sagrda Familia, Casa Mila, Casa Batllo en het ontwerp van Parc Güell. Maar ook de Ramblas, Palau de la Musica, Camp Nou – het stadion van FC Barcelona -, het Picasso-museum en de stranden laten je genieten van de levendigheid en enorme variatie aan bezienswaardigheden in Barcelona.

Ja ik wil naar Barcelona!

Berlijn

De stad Berlijn

Berlijn (Berlin in het Duits) is de hoofdstad van Duitsland en met 3,5 miljoen inwoners tevens de grootste stad van het land. Hoewel Berlijn een eeuwenlange historie kent is het juist de recente geschiedenis die haar stempel heeft gedrukt op de stad. De Tweede Wereldoorlog en de naoorlogse periode hebben voor een groot deel het gezicht van het huidige Berlijn bepaald. Wie tegenwoordig Berlijn bezoekt maakt vooral kennis met een moderne, bruisende stad met een rijk cultureel leven. Berlijn is niet voor niets in Europa een van de populairste bestemmingen voor een stedentrip.

De hoogtepunten

Veel bezienswaardigheden in Berlijn hebben een relatie met het oorlogsverleden en de daaropvolgende Koude Oorlog. Maar Berlijn heeft veel meer te bieden! Berlijn telt bijna 200 musea en bezienswaardigheden als Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor, Reichstag, East Side Gallery en het Holocaust-monument. En nog veel meer hotspots die je tijdens een citytrip naar Berlijn niet mag missen!

Ja ik wil naar Berlijn!

Boedapest

De stad Boedapest

Boedapest (Budapest) is de hoofdstad van Hongarije en tevens een populaire bestemming voor een stedentrip. In en rondom Boedapest is er voldoende te zien en te doen. Zo telt Boedapest een aantal prachtige gebouwen, musea, pleinen en natuurlijk de Donau die de stad in twee delen splitst: aan de ene oever vind je het heuvelachtige, authentieke Buda (Boeda) met haar vele bezienswaardigheden en monumenten, en aan de andere oever ligt het drukke en vlakke Pest, het trendy winkel- en zakencentrum van de stad.

De hoogtepunten

Boedapest is een prachtige stad met tal van bezienswaardigheden en attracties, zoals de Burcht van Boeda met het Koninklijk Paleis, het parlement, de Matthiaskerk en de Sint-Stefanusbasiliek, de beroemde badhuizen, indrukwekkende pleinen, schitterende parken en interessante musea. Een ideale stad voor een leuke stedentrip!

Ja ik wil naar Boedapest!

Brussel

De stad Brussel

Brussel is de hoofdstad van België. De stad wordt ook beschouwd als de hoofdstad van de Europese Unie. Het Europees Parlement vergadert hoofdzakelijk in Brussel en de stad is tevens de vestigingsplaats van de Europese Commissie, de Raad van de Europese Unie en tal van Europese instellingen. Brussel is qua toerisme de best bezochte stad van België, met ongeveer zes miljoen overnachtingen per jaar.

De hoogtepunten

Tot de hoogtepunten van Brussel horen: de grote Markt met het Stadhuis van Brussel en het Broodhuis, het beeld van Manneken Pis, het Atomium, het Jubelpark, de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele. Voor liefhebbers van winkelen en lekker eten en drinken heeft Brussel ook veel te bieden.

Ja ik wil naar Brussel!

Kaapstad

Kaapstad

Kaapstad (Cape Town) is de hoofdstad van de provincie West-Kaap en het wetgevend centrum van Zuid-Afrika. Kaapstad is de meest geliefde en drukst bezochte stad van Zuid-Afrika. De stad aan de voet van de imponerende Tafelberg is een moderne en levendige metropool. Het ontbreken van tijdsverschil maakt Kaapstad ook tot een prima bestemming voor een stedentrip.

Bezienswaardigheden

Kaapstad is bekend vanwege een aantal beroemde bezienswaardigheden, zoals de 1000 meter hoge Tafelberg, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op Kaapstad en omgeving, en natuurlijk Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela bijna 20 jaar gevangen zat. Een bezoek aan de kleurrijke wijk Bo-Kaap en een township zijn zeker ook de moeite waard. Het Victoria & Alfred Waterfront is een gigantische mal met winkels, restaurants, bioscopen, markten en een scheepsvaartmuseum. Een rit naar de prachtige Kaap de Goede Hoop is ook een van de highlights bij Kaapstad.

Ja ik wil naar Kaapstad!

Kopenhagen

De stad Kopenhagen

Kopenhagen (in het Deens: København) is de hoofdstad van Denemarken en ligt aan de oostkust van het eiland Seeland (Sjælland) en het eiland Amager. De stad heeft 550.000 inwoners en is een leuke bestemming voor een stedentrip

: sfeervol centrum, mooie gebouwen en musea, een fraai pretpark, één van de langste winkelstraten ter wereld, gezellige wijken, restaurants en leuke activiteiten om de stad mee te ontdekken.

De hoogtepunten

Tot de highlights van Kopenhagen horen het Amalienborg paleis, Rundetarn (de Ronde Toren), Nyhavn – de oude zeemansbuurt van Kopenhagen, Rosenborg Slot, bierbrouwerij Carlsberg, Den Blå Planet – het spectaculaire aquarium van Kopenhagen, de kathedraal van Roskilde, het Nationaal Museum, de Nationale Galerie en Arken, het museum voor moderne en hedendaagse kunst, en uiteraard Tivoli en het beeldje van de Kleine Zeemeermin. Kopenhagen is ook een leuke stad om te shoppen – het winkelen concentreert zich vooral rond de Strøget, de langste winkelstraat van Europa.

Ja ik wil naar Kopenhagen!

Dubai

De stad Dubai en zijn hoogtepunten

Dubai is een stad vol hoogtepunten! Het imposante Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, staat voor de moderne uitstraling van de stad. Al direct bij aankomst zal opvallen, hoe modern deze Arabische stad is. Het ene gebouw is nog hoger dan het andere, terwijl ieder van deze panden is uitgevoerd met de nieuwste technologische hoogstandjes. Het maakt een stedentrip naar Dubai tot een unieke ervaring. Daarbij is de bevolking in deze stad bijzonder vriendelijk naar toeristen. Mede door het feit, dat men hier voor een deel leeft van de uitgaven die toeristen doen.

De diversiteit aan bezienswaardigheden die je met de Dubai City Pass kunt bezoeken, maakt dat Dubai voor ieder gezinslid een passend uitje biedt. Breng bijvoorbeeld eerst een bezoek aan het Dubai Museum en combineer dit met een bezoek aan het Paardenmuseum. Waar het Dubai Museum jou misschien meer trekt, biedt het Paardenmuseum ontspanning aan je kinderen. Ook het Kameel Museum of het Muntenmuseum zijn leuke bezienswaardigheden voor kinderen in Dubai. Een tocht per bus of een boottocht zijn voor ieder gezinslid leuk!

Dubai City Pass

Dublin

De stad Dublin

Dublin is de hoofdstad van Ierland en ligt aan de oostkust van het eiland. De stad met ruim een half miljoen inwoners wordt van oost naar west doorsneden door de rivier de Liffey. Dublin is ook de stad van U2 en een ideale stad voor een stedentrip – historie, cultuur, winkelen en uitgaan heb je hier allemaal bij de hand.

De hoogtepunten

Tot de hoogtepunten van Dublin horen ongetwijfeld het Guinness Storehouse, de brouwerij van het beroemde stoutbier, en de Old Jameson Distillery (whiskey..). Hier kun je mooie rondleidingen maken. De beste pubs vind je in het Temple Bar district. Leuke bezienswaardigheden en musea zijn ook het Dublin Castle, Trinity College met de bibliotheek met het Book of Kells, de kathedraal, Dublin Docklands, National Wax Museum en de National Gallery.

Ja ik wil naar Dublin!

Florence

De stad Florence

Florence of Firenze is de hoofdstad van Toscane, een van de mooiste streken van Italië. Florence is uitgegroeid tot één van de populairste bestemmingen binnen Europa. De stad trekt ruim 10 miljoen toeristen per jaar. Met name door het prachtige, historische centrum met prachtige gebouwen als de Dom en Palazzo Vecchio en vele prachtige kunsthistorische schatten en paleizen. De stad biedt onderdak aan ruim eenvijfde deel van alle westerse kunstschatten, met de Galleria degli Uffizi als absolute koploper.

De hoogtepunten

Het centrum van Florence is één groot openluchtmuseum, met als belangrijkste hoogtepunten de indrukwekkende Duomo met de toren (Campanile) en de prachtige Battistero (doopkapel), de Ponte Vecchio, het Piazza della Signoria met het Palazzo Vecchio, Palazzo Pitti, de kerk Santa Croce en uiteraard de wereldberoemde musea Galleria degli Uffizi, Galleria dell’Accademia en het pas vernieuwde Museo del’Opera del Duomo.

Ja ik wil naar Florence!

Jeruzalem

De stad Jeruzalem

Jeruzalem wordt door Israel beschouwd als zijn hoofdstad, maar ze wordt ook opgeëist door de staat Palestina. Jeruzalem is de bakermat van het jodendom en het christendom, en de stad en bepaalde plaatsen daarin worden door volgelingen van deze religies en door de islam als heilig beschouwd. Jeruzalem en het vrijere en modernere Tel Aviv worden steeds populairder als bestemming voor een citytrip. Jeruzalem heeft op toeristisch vlak veel te bieden, zowel qua architectuur, cultuur en religie.

De hoogtepunten

Het historische centrum van Jeruzalem is prachtig en kent veel bezienswaardigheden. Tijdens een stedentrip naar Jeruzalem breng je natuurlijk een bezoek aan highlights als de Klaagmuur (Westmuur), de Tempelberg, de Toren van David, de Herzlberg, de Heilig Grafkerk op de top van de Golgotha berg, de Rotskoepel, de Al-Aqsamoskee en de stadspoorten in de stadsmuren van Jeruzalem.

Ja ik wil naar Jeruzalem!

Lissabon

De stad en hoogtepunten van Lissabon

Jaarlijks trekken tienduizenden toeristen naar het prachtige Lissabon, de hoofdstad van Portugal. De populariteit van Lissabon valt te verklaren door de knusse en gezellige sfeer in het centrum van de stad, de uiterst vriendelijke bevolking en de prachtige musea die je met de Lisboa Card kunt bezoeken. Begin de dag met een lekker ontbijtje op een echt Lissabons terrasje, om vervolgens een tram of bus naar je eerste bezienswaardigheid te nemen. In de middag kun je van het heerlijke Portugese weer genieten, in een van de parken in Lissabon. Denk aan het Jardim da Estrela, het Parque Eduardo VII of het Jardim Principe Real. Geniet in de avond van een diner bij een van de authentieke Portugese restaurantjes. Je geniet hier van een typisch gerecht als Sopa alentejana, Presunto of Sardinhas assada. Veel gerechten bevatten vis, zoals tonijn of sardientjes. Sluit de dag af met een wandeling over de boulevard aan de Portugese kust in Lissabon.

Ja ik wil naar Lissabon!

Londen

De stad Londen

Londen is de hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk en met 7,5 miljoen inwoners tevens de grootste stad van het Britse eiland. Londen (London in het Engels) is een stad vol prachtige bezienswaardigheden, monumenten en musea, met voor elk wat wils en is daarom een populaire bestemming voor een stedentrip voor toeristen uit de hele wereld. Vanuit Nederland en België vlieg je in een uur naar Londen.

De hoogtepunten

Londen kent tal van hoogtepunten. Befaamde bezienswaardigheden als de Big Ben, Buckingham Palace , Tower of London, Kensington Palace, London Bridge, Hyde Park, warenhuis Harrods en het reuzenrad The London Eye. En niet te vergeten prachtige en indrukwekkende musea als het Natural History Museum, het British Museum en Tate Modern.

Ja ik wil naar Londen!

Madrid

De stad Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje en vormt het geografische en culturele hart van het land. De Madrilenen zijn trots op hun fraaie stad en dat is terecht! Drie wereldberoemde musea en diverse prachtige bezienswaardigheden, het Madrileense leven en uitgaansleven dat zich grotendeels afspeelt op straat, maken de stad tot een perfecte bestemming voor een stedentrip

De hoogtepunten

In Madrid valt er enorm veel te zien en te beleven. Voor liefhebbers van kunst en cultuur zijn er drie wereldberoemde musea: Museo del Prado, Museo Reina Sofia en het Thyssen-Bornemisza Museum. Voetballiefhebbers kunnen hun hart ophalen in de stadions van Real Madrid en Atletico Madrid. Daarnaast zijn er nog tal van andere hoogtepunten zoals het Koninklijk Paleis (Palacio Real), het El Retiro park, Plaza Mayor en de kathedraal.

Ja ik wil naar Madrid!

Marseille

De stad Marseille

Marseille is de bruisende hoofdstad van de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in het zuidoosten van Frankrijk. Het is na Parijs de tweede grootste stad van het land. Marseille werd opgericht als Massalia in 600 voor Christus. Marseille ligt aan de Middellandse Zee en heeft daarom een heerlijk klimaat. Het is een multiculturele stad, waar het toerisme sterk in opkomst is, nu Marseille bezig is met een wedergeboorte en het ‘criminele verleden’ achter zich heeft gelaten.

De hoogtepunten

Marseille heeft veel bezienswaardigheden, waaronder een aantal indrukwekkende forten en kerken en meer dan twintig musea. Breng tijdens een citytrip Marseille zeker een bezoek aan de prachtige gelegen basiliek Notre-Dame de la Garde, de sfeervolle oude haven (Vieux Port), Le Panier – de oudste wijk en het Montmartre van Marseille, de kathedraal, de forten Fort Saint-Jean en Saint-Nicolas en Les Docks, de gerenoveerde pakhuizen bij de haven.

Ja ik wil naar Marseille!

Milaan

De stad Milaan

Milaan is na Rome de tweede stad van Italië en telt 1,5 miljoen inwoners. Het is de hoofdstad van Lombardije en staat vooral bekend als stad van mode en design. Liefhebbers van shoppen komen dan ook volop aan hun trekken tijdens een stedentrip naar deze stad in Noord-Italië. Daarnaast biedt Milaan nog veel meer aan prachtige bezienswaardigheden, leuke musea en hippe wijken.

De hoogtepunten

De imposante Duomo is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Milaan. Breng ook zeker een bezoek aan het dak van de Dom voor een prachtig uitzicht over de stad. Andere belangrijke attracties zijn het kasteel Castello Sforzesco, La Scala, het beroemde operagebouw van Milaan, het San Siro-stadion, de thuishaven van AC Milan en Inter Milaan, en het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. Voor museum-liefhebbers zijn Pinacoteca di Brera, het Triennale Design Museum, het Wetenschapsmuseum (Museo della Scienza) aanraders. Hippe wijken waar je gezellig kunt borrelen en lekker kunt eten zijn Brea en de Navigli.

Ja ik wil naar Milaan!

Nepal: Komt binnenkort!

New York

De stad New York

New York is de grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika. In totaal wonen er ruim 9 miljoen mensen in New York. Manhattan is de belangrijkste en meest bekende wijk van de stad. New York bruist dag en nacht en is een ideale stad voor een citytrip.

De hoogtepunten

In New York, the city that never sleeps. wemelt het van de highlights. Veel hoogtepunten kun je gratis bewonderen! Denk aan attracties als Times Square, Central Park, Brooklyn Bridge, Wall Street, Grand Central Terminal, 5th Avenue en het High Line Park. Tickets heb je nodig voor andere toppers zoals Empire State Building, Top of the Rock, Vrijheidsbeeld, 9/11 Memorial Monument en beroemde musea als MoMa (Museum of Modern Art), Guggenheim Museum en Metropolitan Museum, en dan is een citypass voor New York ideaal!

Ja ik wil naar New York!

Parijs

De stad Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en met 2,3 miljoen inwoners ook de grootste stad van het land. Het is een populaire stad voor een stedentrip voor bezoekers uit de hele wereld. Nederlandse en Belgische bezoekers van Parijs hebben het voordeel dat de Franse hoofdstad door de relatief korte afstand gemakkelijk en snel bereikbaar is.

De hoogtepunten

Het centrum van Parijs is een aaneenschakeling van hoogtepunten. Wereldberoemde highlights als de Eiffeltoren, Arc de Triomphe, Notre-Dame en de Sacre-Coeur. De sjieke Avenue des Champs-Elyséés en de gezellige wijk Quartier Latin. En natuurlijk topmusea als het Louvre, Muséé d’Orsay, Picasso Museum en Centre Pompidou.

Ja ik wil naar Parijs

Porto

De stad Porto en de hoogtepunten

Het centrum van Porto is rijk aan historie en cultuur! Je vindt er een groot aantal musea, die je gratis kunt bezoeken met de Porto Card. Absolute hoogtepunten zijn het Casa Do Infante-Museum, het Casa-Museu Guerra Junqueiro, het Gabinete De Numismática, Casa da Musica en het Museu Romântico. Daarbij is het ontzettend leuk om door het gezellige centrum van Porto te dwalen en te genieten van de prachtige gebouwen die je hier vindt.

Naast de verschillende culturele en historische bezienswaardigheden in Porto, kun je ook een bezoek brengen aan een heuse portkelder. Porto staat bekend om haar port wijnkelders, waar vandaan port naar landen over de hele wereld wordt geëxporteerd. Een van deze portkelders is gratis te bezoeken met de Porto Card (Real Companhia Velha). Het kan hierbij het overwegen waard zijn om een portproeverij bij te wonen. Ook op de vele terrasjes in Porto kun je van dit lekkere drankje genieten!

Ja ik wil naar Porto!

Praag

De stad Praag

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en met 1,3 miljoen inwoners ook de grootste stad van deze republiek. Na de Fluwelen Revolutie van 1989, onderging de stad met de honderd torens een metamorfose. Praag straalt en schittert als nooit tevoren. Klim naar de Burcht, slenter door het Gouden Straatje en flaneer over de Karelsbrug. Bezichtig paleizen, kerken en musea. Beklim een van de vele torens voor het beste uitzicht over de stad.

De hoogtepunten

Het centrum van Praag is prachtig en kent vele hoogtepunten. Wandel tijdens je stedentrip naar Praag zeker over de Karelsbrug en breng een bezoek aan attracties als de Praagse Burcht en het Gouden Straatje, de St-Vituskathedraal, het Joods Museum, het Oude Stadsplein, de Astronomische Klok, het Dansend huis van architect Frank Gehry en de uitkijktoren op de Petrin-heuvel.

Ja ik wil naar Praag

Rome

De stad Rome

Rome is de hoofdstad van Italië en telt 2,8 miljoen inwoners. De stad heeft een rijke geschiedenis van ruim 2700 jaar en is gebouwd op zeven heuvels. Rome was de hoofdstad van het Romeinse rijk en bevat daarom veel archeologische vondsten en bezienswaardigheden. Het is in feite één groot openlucht museum. Daarnaast is Rome ook de zetel van de Paus, die regeert over de staat Vaticaanstad, wat een enclave is binnen Rome.

De hoogtepunten

Het hele stadscentrum van Rome is UNESCO werelderfgoed, daar vind je ook de meeste hoogtepunten van de stad, zoals o.a. het Colosseum, Forum Romanum, het Pantheon, de Sint Pietersbasiliek, de Trevifontein, Il Vittoriale, de Vaticaanse Musea en Villa Borghese. Maar vergeet ook de prachtige pleinen, zoals Piazza Navona en Piazza del Popolo, en de prachtige parken en tuinen in Rome niet!

Ja ik wil naar Rome!

Salzburg

De stad Salzburg

Salzburg is de vierde stad van Oostenrijk en telt 150.000 inwoners. Het is voor velen vooral de stad van Mozart en The Sound of Music. De binnenstad van Salzburg met haar fraaie barokgebouwen staat in haar geheel op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

De hoogtepunten

In Salzburg, de stad van Mozart en The Sound of Music, vind je nog vele herinneringen aan de beroemde componist en de muzikale film. Andere belangrijke hoogtepunten en bezienswaardigheden in de stad zijn de vesting Hohensalzburg, bovenop een heuvel in Salzburg, de Dom, de Getreidegasse en musea als het Haus der Natur en Museum der Moderne.

Ja ik wil naar Salzburg!

Sevilla

De stad Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van de schitterende streek Andalusië in Zuid-Spanje en telt 700.000 inwoners. Sevilla is een prachtige en levendige stad met een rijke historie.Je kunt er genieten van schitterende bezienswaardigheden en musea, een heerlijk klimaat, lekkere tapas, gezellige winkeltjes, eeuwenoude cultuur en flamenco-muziek. Dankzij de goedkope vluchten met lowcost-vliegtuigmaatschappijen als Ryanair is het tegenwoordig ook een populaire bestemming voor een korte stedentrip.

De hoogtepunten

In het prachtige en sfeervolle centrum van Sevilla struikel je over de bezienswaardigheden en leuke buurten. De Kathedraal met de Giralda-toren, de Torre d’Oro, het koninklijk paleis Real Alcazar en de schitterende tuinen, de Plaza de Espana en de andere gebouwen van de Wereldtentoonstelling in 1929 en de gezellige wijken Triana en Santa Cruz zijn slechts enkele van de vele highlights in de stad. In elk restaurant en elke bar in Sevilla kan je uiteraard ook van de heerlijke Spaanse tapas genieten!

Ja ik wil naar Sevilla!

Valencia

De stad Valencia

Valencia is na Madrid en Barcelona met ruim 800.000 inwoners de op twee na grootste stad van Spanje. De zonnige Spaanse stad aan de Middellandse Zee, biedt een perfecte mix van middeleeuwse architectuur en uitgestrekte mediterrane stranden tot futuristische culturele centra en vriendelijke stadsparken.

De hoogtepunten

Het centrum van Valencia kent tal van bezienswaardigheden, zoals La Lonja de la Seda, Mercado Central, de Plaza de la Reina met de Kathedraal van Valencia en de Iglesia de los Santos Juanes. Iets buiten het centrum ligt het mooie stadspark in de bedding van de van de voormalige rivier Turia, de Jardin del Turia, en de beroemde ‘Ciutat de las Artes y Ciencias’ oftewel ‘De Stad van kunsten en Wetenschappen’. Uiteraard mogen we ook de prachtige stranden niet vergeten!

Ja ik wil naar Valencia!

Venetië

De stad Venetië

Venetië is misschien wel de meest sprookjesachtige stad van heel Italië. De honderden bruggen en bruggetjes, het klotsende water, de gondels en bootjes, de kleurrijke huizen en de smalle steegjes laten je voelen of je in een andere wereld bent. Sinds 1987 staan Venetië en zijn lagune op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De hoogtepunten

Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië behoren uiteraard de kanalen, bruggen en gondels die de stad in de lagune haar unieke karakter geven. Andere hoogtepunten zijn het San Marco-plein en de San Marco-basiliek, het Dogepaleis (Palazzo Ducale), de beroemde Rialto-brug, de Brug der Zuchten, het Guggenheim-museum en de eilanden Murano en Burano.

Ja ik wil naar Venetië!

Wenen

De stad en hoogtepunten van Wenen

Wenen heeft een rijke historie, wat terug te zien is aan de culturele bezienswaardigheden in het centrum van de stad. Bezoek een van de vele musea, paleizen of kathedralen in de stad om je kennis over Wenen en Oostenrijk als geheel te verbreden! Naast de verschillende culturele bezienswaardigheden heeft Wenen tal van andere mogelijkheden voor jong en oud te bieden. Breng bijvoorbeeld ook een bezoek aan de oudste dierentuin ter wereld, de Schönbrunn dierentuin. Zeker voor kinderen is deze dierentuin ontzettend leuk! Datzelfde geldt voor het grote reuzenrad in de stad, die je gratis kunt bezoeken met de Wenen Pass. Nog niet klaar met het bezoeken van bezienswaardigheden in Wenen? Ga in dat geval ook eens langs in Madame Tussauds!

Ja ik wil naar Wenen!