Stedentrip Lissabon

Stedentrip Lissabon – de hoofdstad van Portugal is een populaire bestemming voor een korte of lange stedentrip. Lissabon is gebouwd op zeven heuvels aan de monding van de rivier de Taag. De stad biedt van alles wat: schitterende gebouwen en monumenten uit de tijd van de zeevaarders, smalle straatjes en gezellige pleinen. Belangrijke bezienswaardigheden zijn Castelo de São Jorge, gelegen op de hoogste heuvel van Lissabon met een prachtig uitzicht op de stad, Mosteiro dos Jerónimos, het prachtige Hiëronymietenklooster waar ook het scheepvaartmuseum in is gevestigd, Torre de Belém, Sé Catedral de Lisboa, de kathedraal van Lissabon en de smeedijzeren Santa Justa-lift, misschien wel een van de mooiste liften ter wereld.

Bekijk ’s werelds grootste keramiekcollectie in het Museu Nacional do Azulejo, gevestigd in een voormalig klooster. Stap in de beroemde tramlijn 28 en rijd piepend en rammelend een prachtige route door de smalle en steile straatjes in de oude wijken Alfama, Baixa en Bairro Alto. Slenter in de avonduren door de schilderachtige en sfeervolle wijken Bairro Alto en Alfama, vol gezellige barretjes en authentieke restaurants. Proef de beroemde Pastéis de nata en volg de prachtige klanken van het Portugese levenslied naar een fadobar.

Citypass voor Lissabon

Als je veel wilt gaan zien en doen in Lissabon dan is het al snel rendabel om een stadspas aan te schaffen. Deze citypass zorgt voor gratis toegang de belangrijkste bezienswaardigheden en musea in Lissabon. Hiermee kun je tijd en geld besparen omdat het vaak goedkoper is dan losse kaartjes en je hoeft niet urenlang in de wachtrij voor de kassa, maar kunt gelijk doorlopen naar de skip-the-line ingang van drukbezochte attracties als het Hiëronymietenklooster. Ook profiteer je van gratis openbaar vervoer door het centrum van de stad. In Lissabon kan je kiezen voor de Lisboa Card. Deze citypass kan je gemakkelijk vooraf online reserveren.

De passen in vogelvlucht

  • De Lisboa Card is de meest uitgebreide stadspas voor Lissabon. Met deze pas krijg je gratis toegang tot 25 bezienswaardigheden en musea in Lissabon. Onbeperkt gratis reizen met bus, metro, tram en stadsliften is ook inbegrepen bij de citypass, inclusief de beroemde tramlijn 28 en de Santa Justa lift. Met de pas kun je ook gratis met de trein naar de prachtige plaatsen Sintra en Cascais. Bovendien geniet je met de pas van kortingen voor restaurants, de airport-transfer en in winkelcentra. Je kan kiezen voor een Lisboa Card met een geldigheidsduur van 24, 48 of 72 uur.

Vergelijk Lissabon Stadspassen:

Lisboa Card

Dublin citypass

Inbegrepen:

  • Geldig voor 24, 48 of 72 uur
  • 25 Bezienswaardigheden en musea
  • Openbaar vervoer (bus, metro, tram en stadsliften)
  • Toegang tot de beroemde tramrit 28
  • Toegang tot de Santa Justa lift
  • Treinreizen naar Sintra en Cascais
  • Korting op restaurants, winkelcentra en Aerobus
  • Reisgids en plattegrond van Lissabon