Stedentrip Salzburg

Stedentrip Salzburg – Salzburg, een prachtige barokke stad in Oostenrijk, is een perfecte bestemming voor een city trip. Het is de geboortestad van Mozart en de stad van The Sound of Music. Overal in de stad vind je herinneringen aan deze beroemde componist en deze populaire film uit 1965 met Julie Andrews in de hoofdrol. Wat je absoluut moet zien is het geboortehuis van Mozart in de Getreidegasse, een gezellige winkelstraat. Kijk ook omhoog naar de prachtige gevels en fraaie uithangborden.

Voor het mooiste uitzicht over de stad neem je het kabelbaantje naar Hohensalzburg of naar de Untersberg. Untersberg is de filmlocatie vanwaar de familie Von Trapp uit de Sound of Music te voet vertrekt naar Zwitserland. De Dom is bekend om de gedetailleerde plafondschilderingen. Nog een aanrader voor fans van de Sound of Music is een bezoek aan Stift Nonnberg, het klooster waar de non Maria zich zo ongelukkig voelde. Van hier is het uitzicht over de stad prachtig. De Residenzplatz en de Mozartplatz zijn schilderachtige pleintjes in het centrum van Salzburg. Hier vind je een aantal musea zoals het Salzburg Museum, het Salzburger Weihnachtsmuseum en het Salzburg Panorama.

Citypasses voor Salzburg

Tijdens je stedentrip in Salzburg wil je zo veel mogelijk zien en doen. Een city pass komt dan goed van pas en bovendien is het al snel rendabel om een stadspas aan te schaffen. Een citypass zorgt voor gratis toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden en musea in Salzburg. Met een citypass bespaar je kostbare tijd en je slaat de wachtrijen over. Een stadspas is vaak goedkoper dan losse kaartjes kopen. Bovendien is met een city pass het openbaar vervoer gratis en ook de hop-on hop-off bus is inbegrepen. Ook geniet je korting op voorstellingen, concerten en excursies in de omgeving van Salzburg. De Salzburg Card kun je gemakkelijk vooraf online reserveren.

De passen in vogelvlucht

Met de Salzburg Card heb je gratis toegang tot 40 musea en attracties in Salzburg en geen last van wachtrijen voor de kassa van populaire attracties als het geboortehuis van Mozart. Met de citypas kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Salzburg. Je kunt ook gratis gebruik maken van de kabelbaan naar Hohensalzburg en Untersberg en je hebt recht op een cruise op de Salzach. Korting op de hop-on hop-off bus, voorstellingen, concerten en excursies in de omgeving van Salzburg horen ook bij de pas.

Citypasses biedt de volgende Salzburg kaart voordelig aan:

Salzburg Card

Kasteel van Salzburg

Inbegrepen:

  • Gratis toegang tot 40 musea en attracties
  • Gratis openbaar vervoer
  • Gratis met de kabelbaan
  • Gratis cruise op de Salzach
  • Korting op hop-on hop-off bus
  • Korting op concerten en voorstellingen
  • Korting op excursies en tours