Stedentrip Boedapest

Stedentrip Boedapest – Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, bestaat uit twee stadsdelen, heuvelachtig Buda en het vlakke Pest, die aan weerszijde van de Donau liggen. Boedapest heeft tal van bezienswaardigheden zoals de Burcht met het Koninklijk Paleis, het parlementsgebouw, de Matthiaskerk en de Sint-Stefanusbasiliek. Brede boulevards en statige gebouwen kenmerken de stad. De burchtwijk domineert de skyline. In dit complex bevinden zich de Hongaarse Nationale Galerie, de Nationale Széchenyi-bibliotheek en het historisch museum. De Gellért-heuvel is een populaire toeristische attractie, evenals het Margaretha eiland, een prachtig park zonder verkeer midden in de Donau.

Al honderden jaren lang staat Boedapest bekend om de mineraalrijke thermische baden. Breng tijdens je city trip zeker een bezoek aan een van de thermen of badhuizen. Heel indrukwekkend is het Heldenplein met twee zuilengalerijen waarin sculpturen van veertien belangrijke figuren uit de Hongaarse geschiedenis. Het monument wordt geflankeerd door twee musea de Kunsthal en het Museum voor Beeldende Kunst. Winkelliefhebbers kunnen uitgebreid shoppen in winkelstraten zoals de Vaci-straat en Andrássy Boulevard. Fijnproevers kunnen genieten van goulash soep en andere specialiteiten uit de Hongaarse keuken in een van de talrijke restaurants.

City Pass voor je stedentrip in Boedapest

Als je veel wilt zien en doen in Boedapest dan is het al snel rendabel om een stadspas aan te schaffen. Een citypass zorgt voor gratis toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden en musea in Boedapest. Ook kun je onbeperkt gebruik maken van gratis openbaar vervoer. Ga mee met een gratis wandeltour in Pest en Buda en zie hoe deze twee stadsdelen van elkaar verschillen. In de stad van de thermen en badhuizen is een bezoek aan een spa een ‘must’. Entree is gratis met de stadspas. Een City Pass heeft alleen maar voordelen want hiermee kun je tijd en geld besparen omdat een stadspas vaak goedkoper is dan losse kaartjes kopen, bovendien hoef je niet in de wachtrij voor de kassa, maar kunt gelijk doorlopen naar de skip-the-line ingang van drukbezochte attracties. De Budapest Card is makkelijk online te reserveren.

De passen in vogelvlucht

Met de Budapest Card (voor 24, 48 of 72 uur) heb je gratis of met flinke korting toegang tot talloze bezienswaardigheden, musea en spa’s in Boedapest. Je hebt recht op korting bij cafés en restaurants in Boedapest en gratis openbaar vervoer in de stad. Bij de stadspas zijn bovendien twee gratis sightseeing-tours met een Engels sprekende gids inbegrepen.

Citypasses biedt de volgende Boedapest pass voordelig aan:

Budapest Card

Budapest Card

Inbegrepen:

  • Gratis entree bij musea
  • Gratis openbaar vervoer
  • Gratis toegang tot Szent Lukács Spa
  • Wandeltours
  • Korting bij bezienswaardigheden en musea
  • Korting bij restaurants en badhuizen
  • Korting op tours en bootcruises
  • Geldig voor 24, 48 of 72 uur