Budapest Card

Op eigen tempo Boedapest ondekken

De Boedapest Kaart

Bezoek Boedapest in je eigen tempo

De Budapest Card (voor 24, 48 of 72 uur) is eigenlijk een pakket van diensten en kortingen voor bezoekers van Boedapest. Met de stadspas heb je gratis of met flinke korting toegang tot talloze bezienswaardigheden, musea, spa’s, cafés en restaurants in Boedapest en gratis openbaar vervoer in de stad. Ontdek Boedapest in je eigen tempo, zonder wachtrijen voor de attracties en musea en zonder dat je kaartjes hoeft te kopen voor het openbaar vervoer. Bij de kaart zijn bovendien 2 gratis sightseeing-tours met een Engels sprekende gids inbegrepen.

Gratis vervoer

Dankzij deze kaart reis je onbeperkt en gratis met het openbaar vervoer binnen Boedapest, tijdens de geldigheidsduur van de pas. Je mag gratis gebruik maken van diverse transportmogelijkheden in het centrum van de Hongaarse hoofdstad: metro, trams, bussen, trolleybussen, tandradbaan, boten (zoals die zijn aangeduid bij de kaart) en de voorstedelijke spoorlijn (binnen de administratieve grens van Boedapest). Voor bestemmingen die liggen buiten de stad zijn aanvullende tickets nodig, deze zijn te koop bij de BKK loketten.

Gratis Plattegrond en Reisgids

Bij de kaart krijg je een handige plattegrond van Boedapest en een brochure met gedetailleerde omschrijving van de attracties en  diensten waarop je korting kunt krijgen.

Kortingen

Naast de gratis toegang tot een aantal belangrijke musea in Boedapest (Hongaarse Nationale Galerie, Hongaars Nationaal Museum, Aquincum Museum en archeologisch park, Budapest History Museum, Vasarely Museum, Kiscelli Museum, New Budapest Gallery) krijg je 10 tot 50% korting bij ruim 100 andere attracties in Boedapest: bezienswaardigheden, musea, badhuizen, kerken, restaurants, tours en cruises.

Producten

Je kunt een Budapest Card kopen voor 24, 48 of 72 uur. In het pakket van de stadspas ontvang je de volgende producten::

  • Gratis entree bij de belangrijkste musea.
  • Gratis en onbeperkt reizen met het openbaar vervoer in Boedapest
  • Gratis toegang tot de spa van Szent Lukács.
  • 2 gratis wandeltours in het Engels (één in Boeda, één in Pest, duur 2 uur).
  • Korting op de entree van bezienswaardigheden en musea.
  • Korting bij restaurants en badhuizen in Boedapest.
  • Korting op sightseeing-tours en bootcruises.

Rated by 161 Happy Travelers!

(4/5)
Budapest card 2

Hoe werkt het?

De Budapest Card kun je online bij ons bestellen. Vervolgens kun je er voor kiezen om de kaart zelf in Boedapest op te halen of te laten bezorgen bij je hotel. Om de citypas te kunnen gebruiken, dienen de naam van de kaarthouder en de datum op de kaart geschreven te worden.

 

De stad Boedapest

Boedapest (Budapest) is de hoofdstad van Hongarije en tevens een populaire bestemming voor een stedentrip. In en rondom Boedapest is er voldoende te zien en te doen. Zo telt Boedapest een aantal prachtige gebouwen, musea, pleinen en natuurlijk de Donau die de stad in twee delen splitst: aan de ene oever vind je het heuvelachtige, authentieke Buda (Boeda) met haar vele bezienswaardigheden en monumenten, en aan de andere oever ligt het drukke en vlakke Pest, het trendy winkel- en zakencentrum van de stad.

De hoogtepunten

Boedapest is een prachtige stad met tal van bezienswaardigheden en attracties, zoals de Burcht van Boeda met het Koninklijk Paleis, het parlement, de Matthiaskerk en de Sint-Stefanusbasiliek, de beroemde badhuizen, indrukwekkende pleinen, schitterende parken en interessante musea. Een ideale stad voor een leuke stedentrip!

Budapest card 1

Wat te zien en te doen in Boedapest: