Stedentrip Dublin

Stedentrip Dublin – de hoofdstad van Ierland is een populaire bestemming voor een stedentrip. Dublin is een zeer diverse, bruisende en culturele stad met een interessante geschiedenis. De laatste jaren is de stad aan de monding van de rivier de Liffey, uitgegroeid tot een magneet voor jongeren uit heel Europa. Door de meer dan 700 pubs en het populaire uitgaansgebied Temple Bar district, vol met gezellige Ierse kroegen en restaurants. Maar ook door historische bezienswaardigheden, zoals St. Patrick’s Cathedral, de grootste kathedraal in Ierland, Dublin Castle, Christ Church Cathedral en Trinity College, de oudste universiteit van Ierland met de prachtige Old Library.

Tot de hoogtepunten van Dublin horen ongetwijfeld ook het Guinness Storehouse, de brouwerij van het beroemde stoutbier, en de Old Jameson Distillery (whiskey). Hier kun je mooie rondleidingen maken.

Citypasses voor Dublin

Als je veel wilt gaan zien en doen in Dublin dan is het al snel rendabel om een stadspas aan te schaffen. Deze citypass zorgt voor gratis toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden en musea in Dublin. Hiermee kun je tijd en geld besparen omdat het vaak goedkoper is dan losse kaartjes en je hoeft niet urenlang in de wachtrij voor de kassa, maar kunt gelijk doorlopen naar de skip-the-line ingang van drukbezochte attracties als de St. Patrick’s Cathedral en het Guinness Storehouse. In Dublin kan je kiezen voor de Dublin Pass. Bij deze pas is ook de hop-on hop-off bus inbegrepen. Een citypass kan je gemakkelijk vooraf online reserveren.

De pas in vogelvlucht

  • De Dublin Pass is de meest uitgebreide stadspas voor Dublin. Met deze pas krijg je gratis toegang tot meer dan 35 bezienswaardigheden, musea en tours in Dublin en mag je 24 uur gratis gebruik maken van de Hop-on Hop-off bus. Bovendien heb je skip-the-line toegang bij topattracties in Dublin. Je kan kiezen voor een pas voor 1, 2, 3, 5 of 6 dagen. Een handige app en digitale gids voor Dublin is ook inbegrepen bij deze citypass.

Vergelijk Dublin Stadspassen:

Dublin Pass

Dublin citypass

Inbegrepen:

  • Ruim 30 bezienswaardigheden, musea en tours
  • Skip-the-line toegang top attracties
  • Ticket Hop-on Hop-off bus (24 uur)
  • App met attractie- en reisinformatie
  • Handige Dublin-gids