Dubai City Pass

Home 9 Stedentrip Dubai 9 Dubai City Pass
Dubai city pass

Een stedentrip naar Dubai wordt comfortabeler, met het gebruik van de Dubai City Pass. Deze toeristenpas biedt je diverse voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je gratis naar binnen kunt bij de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Daarbij geeft de pas je toegang tot Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Om de afstanden tussen bezienswaardigheden niet te voet te hoeven afleggen, kun je gebruik maken van een Hop-on Hop-off bus tour in de stad. Op deze pagina lees je meer over de voordelen en mogelijkheden van de Dubai City Pass.

Stedentrip naar Dubai steeds populairder

In de afgelopen jaren heeft Dubai sterk aan populariteit gewonnen onder westerse toeristen. Een citytrip naar Dubai staat garant voor mooi weer, imposante gebouwen en tal van technologische hoogstandjes. Met iets meer dan twee miljoen inwoners is Dubai de hoofdstad van het gelijknamige emiraat. Als emiraat is Dubai onderdeel van de zeven Verenigde Arabische Emiraten, welke in 1971 gecreëerd werden. Lees snel verder om te zien welke voordelen het gebruik van de Dubai City Pass jou kan bieden bij een citytrip naar Dubai.

Inhoudsopgave:
introductie –  werkingvoordelende stadcitypass kopen

Citytrip met de Dubai City Pass

Met de Dubai Pass wordt een verblijf in deze prachtige stad nog comfortabeler. De pas geeft je toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden in Dubai, laat je gratis van de ene naar de andere bezienswaardigheid vervoeren en biedt je zelfs een heuse woestijnsafari aan. Het verzekert je van een unieke ervaring, die je niet snel zal vergeten!

Bezienswaardigheden bezoeken in Dubai

Voorbeelden van bezienswaardigheden die met deze pas bezocht kunnen worden, zijn Burj Khalifa, het Dubai Museum, het Heritage Huis Museum, het Al Maktoum Huis en de Al Ahmadiya school. Burj Khalifa is het hoogste gebouw ter wereld (828 meter) en biedt je een prachtig uitzicht over de omgeving van Dubai. Naast deze bezienswaardigheden zijn er tal van andere mogelijkheden om Dubai en haar historie te verkennen.

Hoe werkt de Dubai City Pass?

De werking van de Dubai Pass is heel eenvoudig! Je kunt de pas voor vertrek naar Dubai online bestellen. Bij de bestelling kun je uit verschillende soorten passen kiezen, waarover we je zo meer vertellen. Daarbij kun je aangeven op welke dagen je de pas wilt gebruiken. Boek om deze reden eerst je vakantie en vervolgens de City Pass voor Dubai. Zo weet je zeker, dat je ook daadwerkelijk in Dubai bent op het moment dat je de pas wilt gebruiken. Het is niet mogelijk om de periode waarin de pas geldig is op een later moment te wijzigen.

Uitprinten van toegestuurde documenten

Nadat je een bestelling geplaatst hebt, worden je verschillende documenten toegestuurd. Het is belangrijk om ieder van deze documenten te printen. Zo weet je zeker, dat je bij de diverse bezienswaardigheden in Dubai naar binnen kunt. Ook vind je tussen deze documenten een uitleg over de manier waarop de pas in Dubai zelf gebruikt kan worden. Op de pas staan je persoonlijke gegevens en de periode waarin de pas geldig is. Controleer deze gegevens voor vertrek.

Verschillende soorten van de Dubai City Pass

Bij het bestellen van de Dubai City Pass zal opvallen, dat deze in verschillende vormen verkrijgbaar is. De pas kan voor 1, 2, 3 of 7 dagen besteld worden. Niet alleen de geldigheidsduur van deze passen verschilt. Let ook op de bezienswaardigheden die je met de pas kunt bezoeken en de tours die bij de verschillende passen worden aangeboden. Des te langer de toeristenpas voor Dubai geldig is, des te uitgebreider zijn logischerwijs ook de mogelijkheden hiervan.

Extra’s bij de pas van 3 en 7 dagen

Wanneer je voor de Dubai City Pass van 3 of 7 dagen kiest, profiteer je van een aantal extra’s. Zo heb je de mogelijkheid om een boottocht te maken, kun je de ondergaande zon bekijken tijdens een woestijn zonsondergang safari en wordt een tour tijdens de nacht in Dubai aangeboden. Het geeft je een heel andere kijk op de stad Dubai en haar omgeving. Zeker wanneer je langer in Dubai verblijft, is dit het overwegen waard. Ook leuk is de tocht met een gids door het Al Fahidi historisch district.

Gratis toegang tot musea in Dubai

Met de Dubai City Pass heb je gratis toegang tot een groot aantal bezienswaardigheden in de stad. Een van de meest bekende bezienswaardigheden is Burj Khalifa, wat het hoogste gebouw ter wereld is. Zeker wanneer je geen hoogtevrees hebt, is een bezoek aan dit gebouw meer dan de moeite waard! Het biedt je een verbluffend uitzicht over de omgeving, tijdens je citytrip naar Dubai. Ook heb je met de verschillende passen toegang tot het Dubai Museum, het Heritage House museum, het Al Maktoum Huis, het Gemeentelijk Museum, de Al Ahmadiya school, het Traditionele Architectuur Museum, het Museum van dichter Al-Oqaili, het Paardenmuseum, het Kameel Museum en het Muntenmuseum. Zo biedt deze pas voor ieder gezinslid een leuk uitje in Dubai!

Koop de CityPass:

Voordelen van de Dubai Pass

o.a. geldig bij Burj Khalifa (skip the line), Dubai Museum, Heritage Huis Museum, Al Maktoum Huis, Gemeentelijk Museum, Al Ahmadiya school, Traditioneel Architectuur Museum en het Paardenmuseum.

Een stedentrip naar Dubai wordt comfortabeler met het gebruik van de Dubai City Pass. De pas geeft je niet alleen gratis toegang tot een breed scala aan musea en bezienswaardigheden. Ook reis je met deze pas gratis van de ene naar de andere bezienswaardigheid in Dubai. De afstanden tussen bezienswaardigheden kunnen behoorlijk lang zijn. Het is niet prettig om deze stukken te voet af te moeten leggen. Daarbij gaat dit ten koste van de tijd die je aan bezienswaardigheden in Dubai kunt besteden.

Hop-on-hop-off bus tour

Het principe van de Hop-on Hop-off bus is bekend bij veel westerse toeristen. Ook in grote Europese steden worden deze tours per bus aangeboden. Het fijne aan de Hop-on Hop-off bus in Dubai is het feit, dat je zelf bepaalt bij welke haltes je uitstapt. Je kunt zo heel specifiek voor bepaalde bezienswaardigheden in Dubai kiezen. Nadat je de bezienswaardigheid bekeken hebt, stap je opnieuw in de bus om door te reizen naar een volgend punt op de route. Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen, om de gehele route in de bus te volgen. City sightseeing in Dubai wordt op deze manier heel ontspannen, zonder dat je belangrijke punten in de stad moet missen!

Audiogids tijdens hop-on-hop-off bus

Standaard is de Hop-on Hop-off bus van alle gemakken voorzien, om je rondreis door Dubai nog comfortabeler te maken. Zo zijn deze bussen onder meer voorzien van airconditioning, wat zeker in de zomermaanden zeer prettig kan zijn, en WiFi. Op deze manier kun je vakantiefoto’s direct op sociale media delen. Ook worden de bussen voorzien van een audiogids, die je onderweg meer vertelt over de verschillende bezienswaardigheden. Deze audiogids wordt in twaalf verschillende talen aangeboden in de Hop-on Hop-off bus tour.

Woestijnsafari

Naast de mogelijkheid om Dubai te verkennen met de Hop-on Hop-off bus, kun je ook voor een exclusieve safari door de woestijn rondom Dubai kiezen. Bij deze woestijnsafari zit een gratis shuttleservice naar je accommodatie inbegrepen. Het leuke aan deze tocht is dat je niet alleen in de auto zit! In de woestijn kun je deelnemen aan verschillende lokale activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een tocht op een kameel, buikdansen met de lokale bevolking, enzovoorts. Ook een barbecue om de dag mee af te sluiten is een onderdeel van deze gratis woestijnsafari. Het leert je Dubai op een unieke manier kennen!

Abu Dhabi shuttleservice

Een derde optie is het gebruik van de shuttleservice van Dubai naar Abu Dhabi en andersom. Zo hoef je geen auto te huren, om naar Abu Dhabi te reizen. In Abu Dhabi worden je verschillende activiteiten aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een boottocht rond Abu Dhabi! Naast de prachtige helderblauwe zee die je tijdens de boottocht zal zien, geeft het je een mooi uitzicht op Abu Dhabi zelf.

Skip the Line bij Burj Khalifa

Burj Khalifa is als het grootste gebouw ter wereld ontzettend populair onder toeristen. Jaarlijks trekken tienduizenden toeristen naar deze bezienswaardigheid in Dubai, om zich te laten verrassen door het uitzicht vanuit dit gebouw. Om te voorkomen dat je een lange tijd in de rij moet staan, heb je met deze Dubai City Pass de mogelijkheid om direct naar de ingang te lopen. De Dubai City Card werkt namelijk op basis van het “Skip the Line”-principe. Zo gaat er geen kostbare tijd verloren bij het in de rij moeten wachten op het moment om naar binnen te kunnen!

Kortingen

Mocht je na het bezoeken van de gratis bezienswaardigheden nog niet genoeg gezien hebben, dan kun je korting krijgen op extra bezienswaardigheden in Dubai. Na het bestellen van de Dubai City Pass krijg je een groot aantal documenten toegestuurd per mail. In deze documenten vind je ook een overzicht van de plekken waar je korting kunt krijgen met deze toeristenpas voor Dubai.

Dubai sightseeing met de hop-on-hop-off tour

Eerder werd al aangehaald, dat je Dubai kunt verkennen met de Hop-On Hop-Off tour per bus. Deze tours zijn al jaren bijzonder populair onder toeristen, door het comfort wat je geboden wordt. Naast de mogelijkheid om gratis van de ene naar de andere bezienswaardigheid te reizen, biedt de bus je ook een plek om even af te koelen en bij te komen. Neem je eigen drinken en eten mee, zodat je tijdens de bustocht kunt lunchen. De bussen zijn voorzien van airconditioning en WiFi-verbindingen. Het biedt je de mogelijkheid om foto’s te delen, zelf informatie over bezienswaardigheden in Dubai op te zoeken, enzovoorts. Standaard heb je de keuze uit twaalf verschillende talen, bij het gebruik van de gratis audiogids.

Tip: neem zelf oortjes mee in de bus! Je kunt deze eenvoudig inpluggen en ze bieden je vaak net iets meer comfort dan de gratis oortjes die je in de bus krijgt.

Hoogtepunten in de stad Dubai

Dubai is een stad vol hoogtepunten! Het imposante Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, staat voor de moderne uitstraling van de stad. Al direct bij aankomst zal opvallen, hoe modern deze Arabische stad is. Het ene gebouw is nog hoger dan het andere, terwijl ieder van deze panden is uitgevoerd met de nieuwste technologische hoogstandjes. Het maakt een stedentrip naar Dubai tot een unieke ervaring. Daarbij is de bevolking in deze stad bijzonder vriendelijk naar toeristen. Mede door het feit, dat men hier voor een deel leeft van de uitgaven die toeristen doen.

Met de Dubai City Pass is het mogelijk om de stad op verschillende manieren beter te leren kennen. Maak een rondtocht per bus in de Hop-On Hop-Off bus en stap uit bij bezienswaardigheden in Dubai, die je van dichtbij wilt bekijken. Naast het Burj Khalifa zijn er tal van andere (culturele) bezienswaardigheden te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Dubai Museum, waar je meer leert over de stad en haar historie? Of wat te denken van het Heritage Huis Museum, het Al Maktoum Huis en de Al Ahmadiya school?

De diversiteit aan bezienswaardigheden die je met de Dubai City Pass kunt bezoeken, maakt dat Dubai voor ieder gezinslid een passend uitje biedt. Breng bijvoorbeeld eerst een bezoek aan het Dubai Museum en combineer dit met een bezoek aan het Paardenmuseum. Waar het Dubai Museum jou misschien meer trekt, biedt het Paardenmuseum ontspanning aan je kinderen. Ook het Kameel Museum of het Muntenmuseum zijn leuke bezienswaardigheden voor kinderen in Dubai. Een tocht per bus of een boottocht zijn voor ieder gezinslid leuk!

Geschikt seizoen voor een Dubai trip?

In Dubai kan het met name in de zomer ontzettend warm worden. De maximale temperatuur ligt van mei tot en met september gemiddeld op zo’n 40 graden Celsius. In de nachten koelt het in deze periode niet verder af dan tot 30 graden Celsius. Het is voor veel toeristen een reden om Dubai later of juist eerder in het jaar te bezoeken. Van oktober tot en met december ligt de gemiddelde maximale temperatuur rond de 30 graden Celsius, terwijl deze in de periode van januari tot en met maart op zo’n 26 graden Celsius ligt. Ook ’s nachts is het in deze periodes koeler, met een temperatuur rond de 15 graden Celsius.

De hoge temperatuur, in combinatie met een hoge luchtvochtigheid, maakt dat het met name in de zomer benauwd aan kan voelen in Dubai. Reden genoeg om je citytrip naar Dubai voor de winter of het voorjaar in te plannen. In die periode is het in Nederland minder goed weer, waardoor het prettig kan zijn om de zon op te zoeken!

Maak een plan voor je stedentrip naar Dubai

Bij aankomst in Dubai zal je overweldigd worden door de imposante gebouwen in de stad, de vriendelijke bevolking en alle technologische hoogstandjes die je er vindt. Om te voorkomen dat je belangrijke bezienswaardigheden in Dubai mist, kan het slim zijn om vooraf een plan te maken. Na de bestelling van de Dubai City Pass krijg je een handig overzicht van de bezienswaardigheden die je hiermee kunt bezoeken en de tochten die je kunt maken. Op basis hiervan kun je vervolgens een plan maken voor je bezoek aan Dubai. Bovenal zal de Dubai City Pass je vakantie aanzienlijk comfortabeler maken!

Wat te zien en te doen in Dubai:

Bestel je Dubai City Pass makkelijk online: