Dubai City Pass

Dubai city pass

Een stedentrip naar Dubai wordt comfortabeler met het gebruik van de Dubai City Pass. Deze toeristenpas biedt je diverse voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je gratis naar binnen kunt bij belangrijke bezienswaardigheden in de stad. Om de afstanden tussen bezienswaardigheden niet te voet te hoeven afleggen, kun je gebruik maken van een Hop-on Hop-off bus tour in de stad. Een boottocht met een traditionele dhow-boot op de Dubai Creek en een spectaculaire cruise langs de hoogtepunten van Dubai met Yellow Boats zijn ook inbegrepen bij de pas. Evenals een safari door de woestijn bij Dubai. Op deze pagina lees je meer over de voordelen en mogelijkheden van de Dubai City Pass.

Stedentrip naar Dubai steeds populairder

In de afgelopen jaren heeft Dubai sterk aan populariteit gewonnen onder westerse toeristen. Een citytrip naar Dubai staat garant voor mooi weer, imposante gebouwen en tal van technologische hoogstandjes. Met iets meer dan twee miljoen inwoners is Dubai de hoofdstad van het gelijknamige emiraat. Als emiraat is Dubai onderdeel van de zeven Verenigde Arabische Emiraten, welke in 1971 gecreëerd werden. Lees snel verder om te zien welke voordelen het gebruik van de Dubai City Pass jou kan bieden bij een citytrip naar Dubai.

Citytrip met de Dubai City Pass

Met de Dubai Pass wordt een verblijf in deze prachtige stad nog comfortabeler. De pas geeft je toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden in Dubai, laat je gratis van de ene naar de andere bezienswaardigheid vervoeren en biedt diverse cruises en zelfs een heuse woestijnsafari aan. Het verzekert je van een unieke ervaring, die je niet snel zal vergeten!

Bezienswaardigheden bezoeken in Dubai

Voorbeelden van bezienswaardigheden die met deze pas bezocht kunnen worden, zijn het Lost Chambers Aquarium en het Ambassador Lagoon Aquarium, The View at the Palm, Dubai Frame en het Museum van Illusies. Een bezoek aan Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld (828 meter) en de spectaculaire show La Perle By Dragone zijn als extra optie bij te boeken. Naast deze bezienswaardigheden zijn er tal van andere mogelijkheden en activiteiten om Dubai en haar historie te verkennen.

Hoe werkt de Dubai City Pass?

De werking van de Dubai Pass is heel eenvoudig! Je kunt de pas voor vertrek naar Dubai online bestellen. Bij de bestelling kun je uit verschillende soorten passen kiezen, waarover we je zo meer vertellen. Daarbij kun je aangeven hoeveel dagen je de pas wilt gebruiken. Boek om deze reden eerst je vakantie en vervolgens de City Pass voor Dubai. Zo weet je zeker, dat je ook daadwerkelijk in Dubai bent op het moment dat je de pas wilt gebruiken. Het is niet mogelijk om de periode waarin de pas geldig is op een later moment te wijzigen.

Uitprinten van toegestuurde documenten

Nadat je een bestelling geplaatst hebt, worden je verschillende documenten toegestuurd. Het is belangrijk om ieder van deze documenten te printen. Zo weet je zeker, dat je bij de diverse bezienswaardigheden in Dubai naar binnen kunt. Ook vind je tussen deze documenten een uitleg over de manier waarop de pas in Dubai zelf gebruikt kan worden. Op de pas staan je persoonlijke gegevens en de periode waarin de pas geldig is. Controleer deze gegevens voor vertrek.

Verschillende soorten van de Dubai City Pass

Bij het bestellen van de Dubai City Pass zal opvallen, dat deze in verschillende vormen verkrijgbaar is. De pas kan voor 1, 2, 3, 4, 5, 6 of 7 dagen besteld worden. Niet alleen de geldigheidsduur van deze passen verschilt. Let ook op de bezienswaardigheden die je met de pas kunt bezoeken en de tours die bij de verschillende passen worden aangeboden. Des te langer de toeristenpas voor Dubai geldig is, des te uitgebreider zijn ook de mogelijkheden hiervan.

Koop de CityPass:

Voordelen van de Dubai Pass

Een stedentrip naar Dubai wordt comfortabeler met het gebruik van de Dubai City Pass. De pas geeft je niet alleen gratis toegang tot een aantal musea en bezienswaardigheden. Ook reis je met deze pas gratis van de ene naar de andere bezienswaardigheid in Dubai met de Hop-on Hop-off bus. De afstanden tussen bezienswaardigheden kunnen behoorlijk lang zijn. Het is niet prettig om deze stukken te voet af te moeten leggen. Daarbij gaat dit ten koste van de tijd die je aan bezienswaardigheden in Dubai kunt besteden. Een boottocht met een traditionele dhow-boot op de Dubai Creek en een spectaculaire cruise langs de hoogtepunten van Dubai met Yellow Boats zijn ook inbegrepen bij de pas. Evenals een safari door de woestijn bij Dubai, een wandeltour door de oude stad en een kookworkshop.

Gratis toegang tot bezienswaardigheden

Met de Dubai City Pass heb je gratis toegang tot een groot aantal van de belangrijkste attracties in Dubai. Inbegrepen bij de pas zijn onder andere The View at the Palm, Lost Chambers Aquarium, Ambassador Lagoon Aquarium, het Museum van Illusies, Dubai Frame, Dubai Garden Glow, Atlantis Aquaventure en IMG World of Adventure.

Hop-on-hop-off bus tour

Het principe van de Hop-on Hop-off bus is bekend bij veel westerse toeristen. Ook in grote Europese steden worden deze tours per bus aangeboden. Het fijne aan de Hop-on Hop-off bus in Dubai is het feit, dat je zelf bepaalt bij welke haltes je uitstapt. Je kunt zo heel specifiek voor bepaalde bezienswaardigheden in Dubai kiezen. Nadat je de bezienswaardigheid bekeken hebt, stap je opnieuw in de bus om door te reizen naar een volgend punt op de route. Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen, om de gehele route in de bus te volgen. City sightseeing in Dubai wordt op deze manier heel ontspannen, zonder dat je belangrijke punten in de stad moet missen! Er zijn twee verschillende routes die je allebei kan volgen. Met de Dubai City Pass voor één dag heb je recht op 24 uur gratis gebruik van de Hop-on Hop-off bus. Bij een pas voor 2 tot 7 dagen is dat 48 uur.

Audioguide
Standaard is de Hop-on Hop-off bus van alle gemakken voorzien, om je rondreis door Dubai nog comfortabeler te maken. Zo zijn deze bussen onder meer voorzien van airconditioning, wat zeker in de zomermaanden zeer prettig kan zijn, en WiFi. Op deze manier kun je vakantiefoto’s direct op sociale media delen. Ook zijn de bussen voorzien van een audiogids, die je onderweg meer vertelt over de verschillende bezienswaardigheden. Deze audioguide wordt in twaalf verschillende talen aangeboden in de Hop-on Hop-off bus tour.

Skip the Line bij Burj Khalifa

Burj Khalifa is als het grootste gebouw ter wereld ontzettend populair onder toeristen. Jaarlijks trekken tienduizenden toeristen naar deze bezienswaardigheid in Dubai, om zich te laten verrassen door het uitzicht vanuit dit gebouw. Om te voorkomen dat je een lange tijd in de rij moet staan voor een kaartje, heb je met de Dubai City Pass de mogelijkheid om direct naar de ingang te lopen. Tickets voor Burj Khalifa zijn als extra optie te boeken bij de Dubai City Pass.

La Perle By Dragone

Een andere extra optie bij de Dubai City Pass is een Goldseat bij de spectaculaire show in La Perle Habtoor City, een entertainmentruimte met onder andere een zwembad met 2,7 miljoen liter water. Je geniet hier van een fantastische aquatische en acrobatische ervaring!

Boottocht Dubai Creek

Een boottocht van 1 uur over de Dubai Creek met een traditionele dhow-boot hoort ook bij deze citypass. Je vaart dan door het historische gedeelte van Dubai.

Woestijnsafari

Naast de mogelijkheid om Dubai te verkennen met de Hop-on Hop-off bus, kun je ook voor een exclusieve safari door de woestijn rondom Dubai kiezen. Bij deze woestijnsafari zit een gratis shuttleservice naar je accommodatie inbegrepen. Het leuke aan deze tocht is dat je niet alleen in de auto zit! In de woestijn kun je deelnemen aan verschillende lokale activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een tocht op een kameel, buikdansen met de lokale bevolking, enzovoorts. Ook een barbecue om de dag mee af te sluiten is een onderdeel van deze gratis woestijnsafari. Het leert je Dubai op een unieke manier kennen!

The View at the Palm

Geniet van een ongeëvenaard uitzicht op de Palm Jumeirah, een van de meest iconische bezienswaardigheden van Dubai. Op 240 meter hoogte, op de 52e verdieping van de Palm Tower, biedt The View at the Palm een panoramisch uitzicht van 360 graden op de Palm Jumeirah, de Arabische Golf en de skyline van Dubai, vanaf een buitenterras. Je reis begint op het dak van Nakheel Mall, waar je een interactief museum en een galerij vindt die gewijd zijn aan het maken van Palm Jumeirah. Vanaf daar brengt een lift van 40 seconden, met een beleving van zand, zee en lucht, je naar het observatorium op de top van Palm Tower.

Toegang tot The Lost Chambers en het Ambassador Lagoon Aquarium

Met de Dubai City Pass van 2, 3 of 5 dagen heb je ook toegang tot het Ambassador Lagoon Aquarium, het grootste aquarium ter wereld en het spectaculaire Lost Chambers Aquarium in het Atlantis The Palm. In tien kamers wordt hier een magische onderwaterwereld gecreëerd.

Platinum Tour met Yellow Boats

Met Yellow Boats Dubai maak je een spectaculaire cruise van 99 minuten langs de hoogtepunten van Dubai. De boot vaart door de haven en over de zee langs onder andere Burj Al Arab, Palm Jumeirah en Atlantis.

Dubai sightseeing met de hop-on-hop-off tour

Eerder werd al aangehaald, dat je Dubai kunt verkennen met de Hop-On Hop-Off tour per bus. Deze tours zijn al jaren bijzonder populair onder toeristen, door het comfort wat je geboden wordt. Naast de mogelijkheid om gratis van de ene naar de andere bezienswaardigheid te reizen, biedt de bus je ook een plek om even af te koelen en bij te komen. Neem je eigen drinken en eten mee, zodat je tijdens de bustocht kunt lunchen. De bussen zijn voorzien van airconditioning en WiFi-verbindingen. Het biedt je de mogelijkheid om foto’s te delen, zelf informatie over bezienswaardigheden in Dubai op te zoeken, enzovoorts. Standaard heb je de keuze uit twaalf verschillende talen, bij het gebruik van de gratis audiogids.

Tip: neem zelf oortjes mee in de bus! Je kunt deze eenvoudig inpluggen en ze bieden je vaak net iets meer comfort dan de gratis oortjes die je in de bus krijgt.

Hoogtepunten in de stad Dubai

Dubai is een stad vol hoogtepunten! Het imposante Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, staat voor de moderne uitstraling van de stad. Al direct bij aankomst zal opvallen, hoe modern deze Arabische stad is. Het ene gebouw is nog hoger dan het andere, terwijl ieder van deze panden is uitgevoerd met de nieuwste technologische hoogstandjes. Het maakt een stedentrip naar Dubai tot een unieke ervaring. Daarbij is de bevolking in deze stad bijzonder vriendelijk naar toeristen. Mede door het feit, dat men hier voor een deel leeft van de uitgaven die toeristen doen.

Met de Dubai City Pass is het mogelijk om de stad op verschillende manieren beter te leren kennen. Maak een rondtocht per bus in de Hop-On Hop-Off bus en stap uit bij bezienswaardigheden in Dubai, die je van dichtbij wilt bekijken. Naast het Burj Khalifa zijn er tal van andere (culturele) bezienswaardigheden te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Dubai Museum, waar je meer leert over de stad en haar historie? Of wat te denken van het Heritage Huis Museum, het Al Maktoum Huis en de Al Ahmadiya school?

De diversiteit aan bezienswaardigheden die je met de Dubai City Pass kunt bezoeken, maakt dat Dubai voor ieder gezinslid een passend uitje biedt. Breng bijvoorbeeld eerst een bezoek aan het Dubai Museum en combineer dit met een bezoek aan het Paardenmuseum. Waar het Dubai Museum jou misschien meer trekt, biedt het Paardenmuseum ontspanning aan je kinderen. Ook het Kameel Museum of het Muntenmuseum zijn leuke bezienswaardigheden voor kinderen in Dubai. Een tocht per bus of een boottocht zijn voor ieder gezinslid leuk!

Geschikt seizoen voor een Dubai trip?

In Dubai kan het met name in de zomer ontzettend warm worden. De maximale temperatuur ligt van mei tot en met september gemiddeld op zo’n 40 graden Celsius. In de nachten koelt het in deze periode niet verder af dan tot 30 graden Celsius. Het is voor veel toeristen een reden om Dubai later of juist eerder in het jaar te bezoeken. Van oktober tot en met december ligt de gemiddelde maximale temperatuur rond de 30 graden Celsius, terwijl deze in de periode van januari tot en met maart op zo’n 26 graden Celsius ligt. Ook ’s nachts is het in deze periodes koeler, met een temperatuur rond de 15 graden Celsius.

De hoge temperatuur, in combinatie met een hoge luchtvochtigheid, maakt dat het met name in de zomer benauwd aan kan voelen in Dubai. Reden genoeg om je citytrip naar Dubai voor de winter of het voorjaar in te plannen. In die periode is het in Nederland minder goed weer, waardoor het prettig kan zijn om de zon op te zoeken!

Maak een plan voor je stedentrip naar Dubai

Bij aankomst in Dubai zal je overweldigd worden door de imposante gebouwen in de stad, de vriendelijke bevolking en alle technologische hoogstandjes die je er vindt. Om te voorkomen dat je belangrijke bezienswaardigheden in Dubai mist, kan het slim zijn om vooraf een plan te maken. Na de bestelling van de Dubai City Pass krijg je een handig overzicht van de bezienswaardigheden die je hiermee kunt bezoeken en de tochten die je kunt maken. Op basis hiervan kun je vervolgens een plan maken voor je bezoek aan Dubai. Bovenal zal de Dubai City Pass je vakantie aanzienlijk comfortabeler maken!

Wat te zien en te doen in Dubai:

Bestel je Dubai City Pass makkelijk online: