Stedentrip Brussel

Stedentrip Brussel – Brussel is niet alleen de hoofdstad van België maar ook de zetel van het Europees Parlement. Top bezienswaardigheden in Brussel zijn de Grote Markt omringd door gildehuizen, het gothische stadhuis van Brussel en het Broodhuis, een museum gewijd aan de geschiedenis van de stad. De blikvanger van Brussel is het Atomium gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958. De negen aan elkaar gekoppelde bollen staan nu symbool voor de stad Brussel. Bijna iedereen kent Manneke Pis, een beeldje van een klein plassend jongetje dat meer dan duizend verschillende outfits heeft om aan te trekken.

Een prachtig uitzicht over Brussel heb je vanaf de koepel van de Basiliek van Koekelberg. In het Paleis der Schone Kunsten zijn roulerende tentoonstellingen van oude of hedendaagse kunst te zien. Alleen al het gebouw is de moeite waard! Het werd in 1928 ontworpen door Victor Horta, de beroemde Art Nouveau architect. Brussel is ook de hoofdstad van bier en chocola. Je kunt niet in Brussel zijn geweest zonder het Museum van de Belgische Brouwers te bezoeken of bij een van de chocolatiers te zijn geweest.

City Pass voor je stedentrip in Brussel

Tijdens je citytrip of weekendje in Brussel wil je zo veel mogelijk zien en doen. Een city pass komt dan goed van pas en bovendien is het al snel rendabel om een stadspas aan te schaffen. Een citypass zorgt voor gratis toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden en musea in Brussel en korting op een rondleiding met een gids. Met een city pass bespaar je kostbare tijd en je slaat de wachtrijen over. Een stadspas is vaak goedkoper dan losse kaartjes kopen. In sommige gevallen is gratis openbaar vervoer of hop-on hop-off bus inbegrepen. De Brussels Card kun je gemakkelijk vooraf online reserveren.

De passen in vogelvlucht

Met de Brussels Card heb je, afhankelijk van je keuze 24, 48 of 72 uur, gratis toegang tot meer dan 30 musea, bezienswaardigheden en monumenten in Brussel, en ontvang je aanbiedingen en kortingen bij chocolatiers, winkels, tentoonstellingen, restaurants en attracties in de stad. Met deze citypass krijg je ook korting op de toegang voor het Atomium. Je kunt de Brussels Card uitbreiden met gratis gebruik van de Hop-on Hop-off bus in Brussel of met gratis openbaar vervoer.

Voor de voordeligste stedentrip in Brussel bieden wij het volgende aan:

Brussels Card

Atomium Brussel

Inbegrepen:

  • Gratis toegang tot 30 musea en bezienswaardigheden
  • Korting op entree van Atomium en de Basiliek van Koekelberg
  • Korting in restaurants en bars
  • Korting bij winkels en chocolatiers
  • Korting op tours met gids
  • Geldig voor 24, 48 of 72 uur
  • Uitbreiding mogelijk met gratis openbaar vervoer of gratis hop-on hop-off