Rome Tourist Card

Een echte aanrader voor Rome

 

Door het afbouwen van de maatregelen tegen het Corona-virus openen langzaamaan de attracties en services van Citypasses weer. Om een actuele stand te bekijken van welke producten er momenteel aangeboden worden in een pas en welke niet, kun je het beste even doorklikken op de Bestel-knop die op verschillende plekken in de citypas pagina staat. Daar vind je het meest actuele aanbod.

 

De Rome Tourist Card

De kortingskaart die je meeneemt door Rome

Ontdek Rome op een gemakkelijke en goedkope manier met de Rome Tourist Card. Krijg gratis toegang tot attracties en museums in Rome, maak een tour met de hop-on hop-off bus en krijg kortingen bij meerdere partners. Bezoek de Sint-Pietersbasiliek, Forum Romanum, Colosseum en andere bezienswaardigheden in Rome, met gratis toegang en geen wachtrijen. De tourist card is vooral geschikt voor die mensen die tijdens een stedentrip naar de Eeuwige stad niet alles hoeven te zien, maar wel de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Een groot voordeel van deze pas is dat de kaart geen 24 uur, 48 uur of andere vereisten kent. Je kunt zelf bepalen wat en wanneer je iets bezoekt en zodoende wordt je niet opgejaagd.

Geen wachtrijen

Met deze kaart heb je geen last van wachtrijen bij drukke attracties in Rome als de Sint-Pietersbasiliek en het Colosseum. Je kunt naar binnen via een snelle skip-the-line toegang.

Vervoer

In de kaart zit geen gratis openbaar vervoer, maar op tal van plaatsen in de stad kun je een- of meerdaagse kaarten kopen voor het openbaar vervoer (metro, bus, tram) in Rome. Wel gratis is een tour met de hop-on hop-off bus inclusief audioguide. Ook het transport van het vliegveld (Ciampino of Fiumicino) naar de stad met de bussen van Terravision is bij deze pass inbegrepen. Voor andere bezienswaardigheden kan je ook eens de Rome City Pass bekijken.

Gratis Plattegrond

Bij de Rome Tourist Card krijg je een handige plattegrond en gids met informatie over de deelnemende bedrijven en attracties

Kortingen

Naast de gratis toegang tot de Sint-Pietersbasiliek en het Colosseum en de gratis hop-on hop-off bus krijg je met deze kaart nog tal van kortingen. Korting op de entree van musea en bezienswaardigheden, korting op cruises, excursies en fiets- en wandeltours.

Producten

  • Skip the line en gratis toegang tot de Sint-Pietersbasiliek en het Colosseum.
  • Ticket voor de Hop-on Hop-off bus.
  • Airport Shutlle vanaf het vliegveld naar de stad
  • 20% korting op andere topmusea in Rome (Galleria Borghese, Museo Nazionale Romano, Thermea Carcalla, Castell Sant Angelo, Mamertijnse Gevangenis).
  • 20% korting op cruises (Hop-on Hop-off Cruise, Rome Dinner Cruise, Wijnbar Cruise).
  • 20% korting op excursies

Hoe werkt de Rome Tourist Card?

De Tourist Card is geen fysieke pas, je hoeft de pas dus niet op te halen in Rome maar je kunt thuis direct alles online regelen. De bestelde tickets krijg je thuis gestuurd.

De stad Rome

Rome is de hoofdstad van Italië en telt bijna 3 miljoen inwoners. De stad heeft een rijke geschiedenis van ruim 2700 jaar en is gebouwd op zeven heuvels. De lange en roerige geschiedenis heeft veel sporen nagelaten in de Eeuwige Stad en dat levert tal van prachtige bezienswaardigheden en musea op. Daarnaast is Rome ook de zetel van de Paus, die regeert over de staat Vaticaanstad, wat een enclave is binnen Rome.

De hoogtepunten

Het centrum van Rome is één groot openluchtmuseum, met als belangrijkste hoogtepunten het Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Sint Pietersbasilliek, Vaticaanse Musea met de Sixtijnse Kapel, Galleria Borghese, Trevifontein en het monument van Victor Emanuel II.