Roma Pass – Rome

Beleef o.a het Colosseum optimaal!

De Roma Pass voor een onbezorgde en all-in (ontdekkings)reis

Beleef Rome optimaal

Tijdens de dagen dat de Roma Pas geldig is krijg je gratis entree tot de eerste twee bezienswaardigheden uit een lijst van ruim 40 musea en bezienswaardigheden in Rome. Daarna krijg je bij de andere attracties en musea in rome korting. Met de city pass kun je gratis onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in het centrum van Rome. Een Roma Pass kan je bezoek aan Rome dus aanzienlijk goedkoper maken!

De Roma Pass is onder andere geldig bij:

 • Toegang tot het Colosseum, Forum Romanum en de Palatijn (dit zijn onze tips!)
 • MAXXI (Museum voor hedendaagse kunst)
 • Capitolijnse Musea
 • Ara Pacis
 • Castel Sant’Angelo (Engelenburcht)
 • Galleria Nazionale di Arte Antica / Palazzo Barberini
 • Galleria Nazionale di Arte Antica / Palazzo Corsini
 • Galleria Nazionale di Arte Moderna / Palazzo Massimo
 • Galleria Nazionale di Arte Moderna / Palazzo Altemps
 • Centrale Montemartini
 • En nog een groot aantal (30+) andere attracties en museo…

Geen wachtrijen

Haal het maximale uit je verblijf in Rome en vermijd de wachtrijen voor drukbezochte attracties als het Colosseum en Forum Romanum. Bij de meeste bezienswaardigheden is er een speciale toegang voor houders van de Roma Pass. Als je slim bent, ga je voor de gratis toegang eerst naar twee duurdere bezienswaardigheden, zoals het Colosseum en de Capitolijnse Musea. De Roma Pass geldt niet voor Vaticaanstad (Sint-Pieter en Vaticaanse Musea), omdat dit officieel een andere staat is. Hier zul je dus de volle mep moeten betalen en achter in de rij moeten aansluiten. Ga ‘s morgens vroeg, dan is het nog relatief rustig en hoef je niet lang te wachten. Voor toegang tot de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea (incl. Sixtijnse Kapel) kun je ook een Omnia Vaticaan & Rome Card aanschaffen (daarbij is een Roma Pass inbegrepen) of de Omnia card.

Gratis vervoer

De Roma Pass geeft toegang voor gratis gebruik van alle publieke trams, de bus, treinen en metro’s in het centrum van Rome. Let op: de Roma Pass is niet geldig voor het (bus) vervoer van en naar de vliegvelden van Rome. Wel is deze alle dagen geldig

Gratis Plattegrond

Bij de Roma Pass ontvang je een handige kaart waarop alle toeristische informatie, metrostations, musea en bezienswaardigheden in Rome op staan.

Kortingen

Bij de pass zit ook een gids met informatie over evenementen in Rome en kortingen en acties speciaal voor toeristen tijdens een stedentrip op het gebied van dans, theater, muziek, tentoonstellingen en tours door Rome..

Producten

Deze ‘pass de roma’ kan je bestellen voor 48 uur of voor 3 dagen. In het pakket zitten de volgende producten:

 • Roma Pass met een geldigheid van 2 of 3 dagen.
 • Speciale service voor kaarthouders: je hoeft niet te wachten in de lange wachtrijen voor de musea, als kaarthouder kun je bij de meeste attracties via een speciale ingang (skip the line) naar binnen en hoef je dus niet langs de reguliere kassa.
 • Een kaart waarop alle toeristische informatiepunten, metrostations, musea en bezienswaardigheden in Rome staan. Inclusief telefoonnummers, adressen, openingstijden, bushaltes en metrostations.
 • Roma gids: overzicht van welke musea en organisaties meedoen met de Roma pass en audioguide.
 • Gratis onbeperkt gebruiken van het openbaar vervoer in Rome zoals de bus voor 2 of 3 dagen.
 • Roma nieuwsfolder: een gids met informatie en tips over evenementen, kortingen en acties speciaal voor toeristen op het gebied van dans, theater, muziek, tentoonstellingen, panoramische tours, maar ook informatie over toeristische servicepunten in Rome.

Rated by 1112 Happy Travelers!

(4/5)
Roma pass citypass citytrip 3 days 72 hours

Hoe werkt het?

De Roma Pass kun je online bij ons bestellen. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met voucher die je in Rome op diverse locaties kunt omwisselen voor de kaart, op het vliegveld, het bus station of bij andere punten in Rome. De citypas wordt pas geactiveerd op het moment dat je hem voor de eerste keer gebruikt bij één van de attracties of musea in Rome, of bij het eerste gebruik van de tickets in het openbaar vervoer in de Italiaanse hoofdstad..

De stad Rome

Rome is de hoofdstad van Italië en telt 2,8 miljoen inwoners. De stad heeft een rijke geschiedenis van ruim 2700 jaar en is gebouwd op zeven heuvels. Rome was de hoofdstad van het Romeinse rijk en bevat daarom veel archeologische vondsten en bezienswaardigheden zoals het colosseum. Het colosseum en de hele stad zijn in feite één groot openlucht museum. Daarnaast is Rome ook de zetel van de Paus, die regeert over de Vaticaanstad, wat een enclave is binnen Rome.

De hoogtepunten

Het hele centrum van Rome is UNESCO werelderfgoed, daar vind je ook de meeste hoogtepunten van de stad, zoals o.a. het Colosseum, Forum Romanum, het Pantheon, de Sint Pietersbasiliek, Vaticaans Museum, de Trevifontein, Il Vittoriale en de Engelenburcht.

rome roma pass 1

Wat te zien en te doen in Rome: