Rome Tourist Card

Een echte aanrader voor Rome

 

De Rome Tourist Card

De stedenpas die je meeneemt door Rome

Ontdek Rome op een gemakkelijke en goedkope manier met de Rome Tourist Card. Krijg gratis toegang tot attracties en museums en krijg kortingen bij meerdere partners. Bezoek het Colosseum en Forum Romanum, de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea (inclusief de Sixtijnse Kapel), met gratis toegang en zonder wachtrijen. De Rome Tourist Card (oftewel Rome Digital Pass) is vooral geschikt voor die mensen die tijdens een citytrip naar de Eeuwige Stad niet alles hoeven te zien, maar wel de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Een groot voordeel van deze pas is dat de kaart geen 24 uur, 48 uur of andere vereisten kent. Je kunt zelf bepalen wat en wanneer je iets bezoekt en zodoende wordt je niet opgejaagd.

Geen wachtrijen

Met deze kaart heb je geen last van wachtrijen bij drukke attracties in Rome als de Sint-Pietersbasiliek, het Colosseum, Forum Romanum en de Vaticaanse Musea. Je kunt naar binnen via een snelle skip-the-line toegang. Bij de Sint-Pieters basiliek krijg je een rondleiding met een officiële Vaticaanse gids, inclusief headset. Bij de andere attracties is een audioguide (in 10 talen) inbegrepen. Voor het Pantheon is een audioguide voor een individuele tour inbegrepen bij de pas.

Vervoer

In de kaart zit geen gratis openbaar vervoer, maar op tal van plaatsen in de stad kun je een- of meerdaagse kaarten kopen voor het openbaar vervoer (metro, bus, tram) in Rome. De Hop-on Hop-off bus is ook een goede optie. Deze bus rijdt langs alle hoogtepunten van Rome. Overal kun je uit- en instappen. Voor andere bezienswaardigheden kan je ook eens de Rome City Pass bekijken.

App met audioguide

Bij de Rome Tourist Card hoort ook een app met audioguide. Hiermee ontdek je meer dan 130 bezienswaardigheden in Rome. Lokale gidsen geven commentaar en vertellen over hun ‘geheime plekken’. De app bevat ook wandelroutes.

Kortingen

Naast de gratis toegang tot de Sint-Pietersbasiliek, het Colosseum, Forum Romanum en de Vaticaanse Musea krijg je met deze pas nog tal van kortingen. Korting op de entree van musea en bezienswaardigheden, korting op cruises, excursies en fiets- en wandeltours in Rome en omgeving.

Hoe werkt het?

De Rome Tourist Card is geen fysieke pas en je hoeft dus ook niets op te halen in Rome, maar je kunt thuis direct alles online regelen! Selecteer je aankomstdatum in Rome. Na de bestelling ontvang je een mail met een link. Hier kun je invullen wanneer je de attracties in Rome wil bezoeken. Daarna ontvang je alle tickets per mail, die kun je ook op je telefoon laten zien. Je ontvangt ook een kortingscode waarmee je 10% korting kan krijgen bij andere musea, attracties, tours en excursies in Rome.

Producten

  • Tickets voor skip the line toegang tot het Colosseum.
  • Tickets voor skip the line toegang tot Forum Romanum.
  • Tickets voor skip the line toegang tot de Sint-Pietersbasiliek (inclusief rondleiding)
  • Tickets voor skip the line toegang tot de Vaticaanse Musea (inclusief de Sixtijnse Kapel)
  • App met audioguide, met informatie over ruim 130 bezienswaardigheden in Rome
  • 10% korting op andere topmusea in Rome (Galleria Borghese, Museo Nazionale Romano, Thermea Carcalla, Castell Sant Angelo).
  • 10% korting op cruises en excursies

Rated by 3143 Happy Travelers!

(4/5)
Rome Digital Pass citypass

De stad Rome

Rome is de hoofdstad van Italië en telt bijna 3 miljoen inwoners. De stad heeft een rijke geschiedenis van ruim 2700 jaar en is gebouwd op zeven heuvels. De lange en roerige geschiedenis heeft veel sporen nagelaten in de Eeuwige Stad en dat levert tal van prachtige bezienswaardigheden en musea op. Daarnaast is Rome ook de zetel van de Paus, die regeert over de staat Vaticaanstad, wat een enclave is binnen Rome.

De hoogtepunten

Het centrum van Rome is één groot openluchtmuseum, met als belangrijkste hoogtepunten het Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Sint Pietersbasilliek, Vaticaanse Musea met de Sixtijnse Kapel, Galleria Borghese, Trevifontein, Piazza Navona en het monument van Victor Emanuel II.

DigitalPass Rome

Wat te zien en te doen in Rome: