Rome Tourist Card

Een echte aanrader voor Rome

 

Door het afbouwen van de maatregelen tegen het Corona-virus openen langzaamaan de attracties en services van Citypasses weer. Om een actuele stand te bekijken van welke producten er momenteel aangeboden worden in een pas en welke niet, kun je het beste even doorklikken op de Bestel-knop die op verschillende plekken in de citypas pagina staat. Daar vind je het meest actuele aanbod.

 

De Rome Tourist Card

De stedenpas die je meeneemt door Rome

Ontdek Rome op een gemakkelijke en goedkope manier met de Rome Tourist Card. Krijg gratis toegang tot attracties en museums en krijg kortingen bij meerdere partners. Bezoek het Colosseum en Forum Romanum, de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea (inclusief de Sixtijnse Kapel), met gratis toegang en zonder wachtrijen. De Rome Tourist Card is vooral geschikt voor die mensen die tijdens een citytrip naar de Eeuwige Stad niet alles hoeven te zien, maar wel de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Een groot voordeel van deze pas is dat de kaart geen 24 uur, 48 uur of andere vereisten kent. Je kunt zelf bepalen wat en wanneer je iets bezoekt en zodoende wordt je niet opgejaagd.

Geen wachtrijen

Met deze kaart heb je geen last van wachtrijen bij drukke attracties in Rome als de Sint-Pietersbasiliek, het Colosseum, Forum Romanum en de Vaticaanse Musea. Je kunt naar binnen via een snelle skip-the-line toegang. Bij de Sint-Pieters basiliek krijg je een rondleiding met een officiële Vaticaanse gids, inclusief headset. Bij de andere attracties is een audioguide (in 10 talen) inbegrepen. Voor het Pantheon is een audioguide voor een individuele tour inbegrepen bij de pas.

Vervoer

In de kaart zit geen gratis openbaar vervoer, maar op tal van plaatsen in de stad kun je een- of meerdaagse kaarten kopen voor het openbaar vervoer (metro, bus, tram) in Rome. Voor andere bezienswaardigheden kan je ook eens de Rome City Pass bekijken.

App met audioguide

Bij de Rome Tourist Card hoort ook een app met audioguide. Hiermee ontdek je meer dan 130 bezienswaardigheden in Rome. Lokale gidsen geven commentaar en vertellen over hun ‘geheime plekken’. De app bevat ook wandelroutes. 

Kortingen

Naast de gratis toegang tot de Sint-Pietersbasiliek, het Colosseum, Forum Romanum en de Vaticaanse Musea krijg je met deze pas nog tal van kortingen. Korting op de entree van musea en bezienswaardigheden, korting op cruises, excursies en fiets- en wandeltours in Rome en omgeving.

Hoe werkt het?

De Rome Tourist Card is geen fysieke pas en je hoeft dus ook niets op te halen in Rome, maar je kunt thuis direct alles online regelen! Selecteer je aankomstdatum in Rome. Na de bestelling ontvang je een mail met een link. Hier kun je invullen wanneer je de attracties in Rome wil bezoeken. Daarna ontvang je alle tickets per mail, die kun je ook op je telefoon laten zien. Je ontvangt ook een kortingscode waarmee je 10% korting kan krijgen bij andere musea, attracties, tours en excursies in Rome.

Producten

  • Tickets voor skip the line toegang tot het Colosseum.
  • Tickets voor skip the line toegang tot Forum Romanum.
  • Tickets voor skip the line toegang tot de Sint-Pietersbasiliek (inclusief rondleiding)
  • Tickets voor skip the line toegang tot de Vaticaanse Musea (inclusief de Sixtijnse Kapel)
  • App met audioguide, met informatie over ruim 130 bezienswaardigheden in Rome
  • 10% korting op andere topmusea in Rome (Galleria Borghese, Museo Nazionale Romano, Thermea Carcalla, Castell Sant Angelo).
  • 10% korting op cruises en excursies

BEPERKTE BESCHIKBAARHEID COLOSSEUM

Vanwege de lage beschikbaarheid van het Colosseum in het hoogseizoen zijn er weinig beschikbare data voor dit product. Daarom raden wij de Rome Tourist Card inclusief Sixtijnse Kapel aan. In deze kaart zitten uw tickets voor het St. Pieter, Sixtijnse Kapel, Vaticaan Museum, Airport Transfer, Hop on Hop off Bus en u krijgt 20% korting voor alles wat u in Rome wilt doen zoals het Colosseum, Borghese Gallery, Castel Sant Angelo en nog meer!´.

BEKIJK ONS ALERNATIEF >>

Hoe werkt het?

De Rome City Pass is geen fysieke pas, je hoeft de pas dus niet op te halen in Rome maar je kunt thuis direct alles online regelen. De bestelde tickets krijg je thuis gestuurd.

De stad Rome

Rome is de hoofdstad van Italië en telt bijna 3 miljoen inwoners. De stad heeft een rijke geschiedenis van ruim 2700 jaar en is gebouwd op zeven heuvels. De lange en roerige geschiedenis heeft veel sporen nagelaten in de Eeuwige Stad en dat levert tal van prachtige bezienswaardigheden en musea op. Daarnaast is Rome ook de zetel van de Paus, die regeert over de staat Vaticaanstad, wat een enclave is binnen Rome.

De hoogtepunten

Het centrum van Rome is één groot openluchtmuseum, met als belangrijkste hoogtepunten het Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Sint Pietersbasilliek, Vaticaanse Musea met de Sixtijnse Kapel, Galleria Borghese, Trevifontein en het monument van Victor Emanuel II.

BEPERKTE BESCHIKBAARHEID COLOSSEUM

Vanwege de lage beschikbaarheid van het Colosseum in het hoogseizoen zijn er weinig beschikbare data voor dit product. Daarom raden wij de Rome Tourist Card inclusief Sixtijnse Kapel aan. In deze kaart zitten uw tickets voor het St. Pieter, Sixtijnse Kapel, Vaticaan Museum, Airport Transfer, Hop on Hop off Bus en u krijgt 20% korting voor alles wat u in Rome wilt doen zoals het Colosseum, Borghese Gallery, Castel Sant Angelo en nog meer!´.

BEKIJK ONS ALERNATIEF >>