Rome City Pass

Kies voor het gebruik van de Rome City Pass bij een stedentrip naar Rome! Met deze toeristenkaart profiteer je van verschillende voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat je met deze pas gratis toegang krijgt tot verschillende culturele bezienswaardigheden in de stad? Daarbij heb je het privilege om de wachtrij over te mogen slaan bij deze topattracties. Zeker wanneer je citytrip naar Rome niet langer dan 3 of 4 dagen duurt, is er niets vervelender dan voortdurend in de rij te moeten staan. Ook heb je met deze pas gratis toegang tot het openbaar vervoer in de stad, inclusief de transfer van de luchthaven naar het centrum van Rome.

Wat is er in Rome te zien?

Rome is al jaren een van de populairste bestemmingen van stedentrips binnen Europa. De stad heeft een prettig klimaat, waardoor je hier het hele jaar door prima kunt vertoeven. Het centrum van de oude stad biedt naast prachtige bouwwerken en gezellige eettentjes diverse culturele bezienswaardigheden. Het Vaticaan, de Sixtijnse Kapel, het klassieke Forum Romanum en het Colosseum zijn hier de belangrijkste voorbeelden van. Rome heeft je echter nog veel meer te bieden! Breng bijvoorbeeld ook een bezoek aan de verschillende pleinen in de stad. Het stikt hier van de straatartiesten en authentieke koffiezaakjes. Met de Rome City Pass heb je alle gelegenheid om deze bezienswaardigheden tijdens een stedentrip naar Rome te bezoeken

Inhoudsopgave:
introductie –  werkingvoordelende stadcitypass kopen

Stedentrip met de Rome City Pass

In Rome zo comfortabel mogelijk te maken. Met de kaart reis je bijvoorbeeld gratis met het openbaar vervoer in het centrum van Rome, waardoor je langere stukken tussen bezienswaardigheden niet te voet hoeft af te leggen. Het scheelt veel tijd tijdens een citytrip naar Rome! Daarbij kun je bij aankomst op de luchthaven in Rome (Ciampino) gratis naar het centrum van Rome reizen.

Tijdens het bezoek aan de verschillende gratis bezienswaardigheden in Rome hoef je nooit in de rij te staan. Het “Skip the Line”-principe maakt dat je direct naar de ingang kunt lopen, om op vertoon van je pas aan de wandeling door de bezienswaardigheid te beginnen. Voorbeelden van bezienswaardigheden die gratis bezocht kunnen worden zijn het Vaticaan met de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel, het Forum Romanum en het Colosseum.

Hoe werkt Roma Pass?

Je kunt de Rome City Pass eenvoudig online bestellen. Na de betaling hiervan, ontvang je een voucher per e-mail. Je kunt de voucher in het centrum van de stad omwisselen voor een fysieke pas, waarmee je toegang krijgt tot de verschillende bezienswaardigheden. Met de digitale pas heb je direct toegang tot het openbaar vervoer binnen Rome. Je kunt hierbij kiezen voor het gebruik van de bus, de metro en de trein. De pas wordt in verschillende varianten aangeboden.

Verschillende soorten van de Rome toeristenkaart

Het verschil tussen de passen voor Rome zit in de geldigheidsduur hiervan. Je kunt deze toeristenpas voor Rome bestellen met een geldigheidsduur van 1, 2, 3, 4, 5 of 7 dagen. Het is logischerwijs afhankelijk van de duur van je stedentrip naar Rome, welke pas het beste bij je reis aansluit. Doordat je met deze pas gratis toegang hebt tot het openbaar vervoer in de hoofdstad, kan het slim zijn om de geldigheidsduur aan te laten sluiten bij de duur van je citytrip naar Rome.

Koop de CityPass:

Voordelen van de City Pass

o.a. geldig bij het Vaticaan, de Sixtijnse Kapel, het Colosseum, Forum Romanum, het Pio-Clementino Museum en het Pio Cristiano Museum.

Aan het gebruik van de Rome City Pass zitten verschillende voordelen. Bij aankomst kun je gratis naar het centrum van de stad reizen, dankzij de luchthaven transfer. Ook in het centrum van Rome gebruik je het openbaar vervoer gratis! Daarbij heb je met deze pas gratis toegang tot diverse culturele bezienswaardigheden in Rome, die je absoluut niet mag missen bij een stedentrip naar de stad. Lees snel verder, om te zien welke voordelen deze pas jou biedt bij een citytrip naar Rome!

Openbaar vervoer & Hop-on-hop-off bus

Reeds werd al beschreven, dat je met deze toeristenpas gratis gebruik kunt maken van het openbaar vervoer. Gebruik de luchthaventransfer om van de luchthaven, Ciampino, naar het centrum van Rome te komen. In het centrum zelf heb je de mogelijkheid om bussen, metro’s en treinen te nemen. Zo reis je heel eenvoudig tussen de verschillende bezienswaardigheden, waardoor je maar kleine stukjes hoeft te lopen! Ideaal, wanneer je maar kort in Rome verblijft.

Naast de mogelijkheid om het openbaar vervoer in Rome gratis te gebruiken, kun je voor een bustour door de stad kiezen. Gebruik hiervoor de Hop-on Hop-off bussen. Deze bussen brengen je naar de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad, zoals de Spaanse Trappen en de Trevi-fontein. Bij ieder van deze bezienswaardigheden heb je de mogelijkheid om uit te stappen en de bezienswaardigheden op je eigen houtje te bekijken. Vervolgens neem je een volgende bus om door te reizen naar het volgende hoogtepunt in de stad.

Skip de line toegang tot attracties

Niet alleen heb je de mogelijkheid om het openbaar vervoer in Rome gratis te gebruiken. Ook krijg je met deze pas toegang tot verschillende bezienswaardigheden in Rome. Bezoek bijvoorbeeld het Vaticaan met de Sixtijnse Kapel, loop binnen bij een van de Vaticaanse Musea rond de Sixtijnse Kapel, bezoek het Colosseum, enzovoorts. Let op! Door voor een pas van drie dagen te kiezen, kun je ook gratis naar het Castel Sant’Angelo. Iets wat niet mogelijk is met de pas van twee dagen. Daarbij kun je met de pas van zes dagen ook gratis naar binnen bij Galleria Borghese en Via Appia Antica.

Bij veel van deze bezienswaardigheden in Rome kun je de wachtrij overslaan middels het “Skip the Line”-principe. Zo kun je direct naar binnen en verspil je geen tijd! Zeker wanneer je twee of drie dagen in Rome verblijft, wil je zo snel mogelijk naar binnen kunnen. Zo weet je zeker dat je voldoende tijd hebt voor de andere bezienswaardigheden in de stad.

Stadsplattegrond en toeristenkaart

Om de weg door Rome snel te kunnen vinden, krijg je standaard een gratis stadsplattegrond bij deze pas. In de stadsplattegrond vind je alle culturele hoogtepunten die Rome te bieden heeft. Evenals meer informatie over de diverse metrolijnen, die door het centrum van Rome lopen. Op deze manier heb je de weg of benodigde metrolijn sneller gevonden, waardoor je geen tijd verliest.

Kortingen

Met de Rome City Pass krijg je, zoals reeds beschreven werd, toegang tot verschillende bezienswaardigheden. Er zijn echter nog tal van andere bezienswaardigheden in Rome te vinden! Veel van deze bezienswaardigheden kun je met korting bezoeken, op vertoon van je pas. Ook krijg je met de pas korting op het huren van een fiets, een boottocht, enzovoorts.

Hoogtepunten in de stad Rome

Rome is als hoofdstad van Italië een stad vol met verrassingen! De stad heeft een zeer rijke historie, wat duidelijk terug te zien is aan de klassieke panden die je er vindt. Veel van deze panden zijn goed onderhouden, waardoor je ze nog steeds kunt bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het imposante Colosseum, waar vroeger flink gevochten werd tussen dieren en gladiatoren. Of wat te denken van het Panthenon en de Sint-Pietsbasiliek? Rond dergelijke bezienswaardigheden vind je talloze musea, waar je nog veel meer informatie over de culturele hoogtepunten kunt vinden. Daarbij zijn deze musea rijk aan kunst uit verschillende periodes uit onze geschiedenis.

Voor wie na een lange wandeling even uit wil rusten, biedt Rome een groot aantal pleinen. Deze pleinen staan bekend om hun gezelligheid! Aan de pleinen grenzen vaak diverse koffie- en eettentjes. Daarbij vind je op de pleinen zelf een groot aantal straatartiesten die hun kunsten vertonen.

Openbaar vervoer in Rome

Met de Rome City Pass kun je het openbaar vervoer in Rome gratis gebruiken. Daarbij vind je in de gratis stadsgids bij deze pas een handig overzicht van de metrolijnen, die door het centrum van Rome lopen. Het maakt het makkelijker om snel tussen verschillende bezienswaardigheden te reizen. Over het algemeen is het openbaar vervoer in Rome goed geregeld en betrouwbaar. Wees wel alert op zakkenrollers! Dit geldt niet alleen voor het openbaar vervoer in Rome, maar voor de stad in het algemeen.

Het kan leuk zijn om de Hop-on Hop-off bus te gebruiken, welke ook bij deze toeristenpas voor Rome zit inbegrepen. Met deze bus zie je ook tijdens de tour prachtige panden, die je bij het gebruik van de metro zou missen. Daarbij brengt deze Hop-on Hop-off tour je naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome.

 

Wat te zien en te doen in Rome:

Bestel je Rome City Pass makkelijk en veilig online: