Rome City Pass

Home 9 Citytrip Rome 9 Rome City Pass

Kies voor het gebruik van de Rome City Pass bij een stedentrip naar Rome! Met deze toeristenkaart profiteer je van verschillende voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat je met deze pas gratis toegang krijgt tot de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad? Daarbij heb je het privilege om de wachtrij over te mogen slaan bij deze topattracties. Zeker wanneer je citytrip naar Rome niet langer dan 3 of 4 dagen duurt, is er niets vervelender dan voortdurend in de rij te moeten staan voor de kassa. Een rondrit langs de bezienswaardigheden van Rome met de Hop-on Hop-off bus hoort ook bij de pas. Tickets voor een transfer van de luchthaven naar het centrum van Rome zijn een extra optie.

Wat is er in Rome te zien?

Rome is al jaren een van de populairste bestemmingen van stedentrips binnen Europa. De stad heeft een prettig klimaat, waardoor je hier het hele jaar door prima kunt vertoeven. Het centrum van de oude stad biedt naast prachtige bouwwerken en gezellige eettentjes diverse culturele bezienswaardigheden. Het Vaticaan, de Sixtijnse Kapel, het klassieke Forum Romanum en het Colosseum zijn hier de belangrijkste voorbeelden van. Rome heeft je echter nog veel meer te bieden! Breng bijvoorbeeld ook een bezoek aan de verschillende pleinen in de stad. Het stikt hier van de straatartiesten en authentieke koffiezaakjes. Met de Rome City Pass heb je alle gelegenheid om deze bezienswaardigheden tijdens een stedentrip naar Rome te bezoeken.

Inhoudsopgave:
introductie –  werkingvoordelende stadcitypass kopen

Stedentrip met de Rome City Pass

Tijdens het bezoek aan de verschillende gratis bezienswaardigheden in Rome hoef je nooit in de rij te staan. Het “Skip the Line”-principe maakt dat je direct naar de ingang kunt lopen, om op vertoon van je pas aan de wandeling door de bezienswaardigheid te beginnen. Voorbeelden van bezienswaardigheden die gratis bezocht kunnen worden zijn het Vaticaan met de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel, het Forum Romanum, het Colosseum en Castel Sant’Angelo.

Hoe werkt de Rome Pass?

Je kunt de Rome City Pass eenvoudig online bestellen. Kies voor hoeveel dagen je de pas wil gebruiken. Hier kan je ook beslissen om het Colosseum en/of het Vaticaan niet te kiezen, omdat deze attracties tijdens jouw verblijf onverhoopt volgeboekt zijn. De prijs van de pas wordt dan lager. Het Colosseum kan alleen bezocht worden met een gereserveerd tijdslot. De pas en de tickets ontvang je via email.

Verschillende soorten van de Rome toeristenkaart

Het verschil tussen de passen voor Rome zit in de geldigheidsduur hiervan. Je kunt deze toeristenpas voor Rome bestellen met een geldigheidsduur van 1, 2, 3, 4, 5 of 7 dagen. Het is logischerwijs afhankelijk van de duur van je stedentrip naar Rome, welke pas het beste bij je reis aansluit.

Koop de CityPass:

Voordelen van de Rome City Pass

Aan het gebruik van de Rome City Pass zitten verschillende voordelen. Bij aankomst kun je snel naar het centrum van de stad reizen, dankzij de luchthaven transfer (extra optie). Daarbij heb je met deze pas gratis toegang tot diverse culturele bezienswaardigheden in Rome, die je absoluut niet mag missen bij een stedentrip naar de stad. Lees snel verder, om te zien welke voordelen deze pas jou biedt bij een citytrip naar Rome!

Gratis toegang tot musea en attracties

Met de Stadspas Rome heb je gratis toegang tot een groot aantal musea en attracties in Rome. Zo kun je onder meer gratis naar binnen in het Colosseum, Forum Romanum, Vaticaanse Musea (inclusief de Sixtijnse Kapel), Castel Sant’Angelo (Engelenburcht) en het Museo Leonardo da Vinci Experience.

Openbaar vervoer & Hop-on-hop-off bus

In de kaart zit geen gratis openbaar vervoer, maar op tal van plaatsen in de stad kun je een- of meerdaagse kaarten kopen voor het openbaar vervoer (metro, bus, tram) in Rome. De luchthaventransfer van de luchthavens Ciampino en Fiumicino, naar het centrum van Rome is een extra optie bij de pas.

Een tour met de Hop-on Hop-off bus is ook een onderdeel van de Rome City Pass. Deze bussen brengen je naar de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad, zoals de Spaanse Trappen en de Trevi-fontein. Bij ieder van deze bezienswaardigheden heb je de mogelijkheid om uit te stappen en de bezienswaardigheden op je eigen houtje te bekijken. Vervolgens neem je een volgende bus om door te reizen naar het volgende hoogtepunt in de stad.

Skip de line toegang tot attracties

Met deze pas heb je toegang tot een groot aantal bezienswaardigheden in Rome. Bezoek bijvoorbeeld het Vaticaan met de Siint-Pietersbasiliek, loop binnen bij de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel, bezoek het Colosseum en het Forum Romanum of het indrukwekkende Castel Sant’Angelo.

Bij veel van deze bezienswaardigheden in Rome kun je de wachtrij overslaan middels het “Skip the Line”-principe. Zo kun je direct naar binnen en verspil je geen tijd! Zeker wanneer je twee of drie dagen in Rome verblijft, wil je zo snel mogelijk naar binnen kunnen. Zo weet je zeker dat je voldoende tijd hebt voor de andere bezienswaardigheden in de stad.

Kortingen

Met de Rome City Pass krijg je, zoals reeds beschreven werd, toegang tot verschillende bezienswaardigheden. Er zijn echter nog tal van andere bezienswaardigheden in Rome te vinden! Veel van deze bezienswaardigheden kun je met korting bezoeken, op vertoon van je pas. Ook krijg je met de pas korting op het huren van een fiets, een boottocht, tours, enzovoorts.

Hoogtepunten in de stad Rome

Rome is als hoofdstad van Italië een stad vol met verrassingen! De stad heeft een zeer rijke historie, wat duidelijk terug te zien is aan de klassieke panden die je er vindt. Veel van deze panden zijn goed onderhouden, waardoor je ze nog steeds kunt bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het imposante Colosseum, waar vroeger flink gevochten werd tussen dieren en gladiatoren. Of wat te denken van het Panthenon en de Sint-Pietersbasiliek? Rond dergelijke bezienswaardigheden vind je talloze musea, waar je nog veel meer informatie over de culturele hoogtepunten kunt vinden. Daarbij zijn deze musea rijk aan kunst uit verschillende periodes uit onze geschiedenis.

Voor wie na een lange wandeling even uit wil rusten, biedt Rome een groot aantal pleinen. Deze pleinen staan bekend om hun gezelligheid! Aan de pleinen grenzen vaak diverse koffie- en eettentjes. Daarbij vind je op de pleinen zelf een groot aantal straatartiesten die hun kunsten vertonen.

Wat te zien en te doen in Rome:

Bestel je Rome City Pass makkelijk en veilig online: