Paris City Pass

[et_pb_dmb_breadcrumbs _builder_version=”3.17.6″ body_font_size_tablet=”51″ body_line_height_tablet=”2″ separator_font_size_tablet=”51″ separator_line_height_tablet=”2″ link_font_size_tablet=”51″ link_line_height_tablet=”2″ linkhover_font_size_tablet=”51″ linkhover_line_height_tablet=”2″ custom_margin=”0px||0px|” custom_padding=”0px||0px|” /]

Jaarlijks trekken duizenden Nederlandse en Belgische toeristen naar de stad der liefde: Parijs. Het is de stad van de Eiffeltoren, de rivier de Seine en bijvoorbeeld het Louvre. Daarbij is Parijs de hoofdstad en regeringszetel van Frankrijk. Tijdens een stedentrip naar Parijs zal je al snel tijd te kort hebben om alle bezienswaardigheden in Parijs te kunnen bezoeken. Het gebruik van de Paris City Pass helpt je de tijd in deze stad zo optimaal te benutten. Lees snel verder, om te zien welke voordelen deze kaart voor Parijs jou biedt!

Niet alleen maak je met deze kaart optimaal gebruik van je tijd in Parijs. Ook wordt sightseeing in Parijs comfortabeler. De Parijs pas geeft je gratis toegang tot verschillende bezienswaardigheden in het hart van de stad. Daarbij sta je bij bekende bezienswaardigheden niet langer in de rij, dankzij het “Skip the Line”-principe. Op deze manier houd je veel tijd over! Een derde reden om voor de Paris City Pass te kiezen, is de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van het openbaar vervoer in Parijs.

Inhoudsopgave:
introductie –  werkingvoordelende stadcitypass kopen

Citytrip met de Paris City Pass

De Paris City Pass biedt je een groot aantal voordelen. Belangrijkste voordeel van deze kaart is de mogelijkheid om gratis naar binnen te kunnen bij de bekende hoogtepunten in de stad. Daarbij gebruik je het OV in Parijs gratis, waardoor je snel van de ene bezienswaardigheid naar de andere kunt reizen. Naast de mogelijkheid om per metro te reizen, zit ook een boot tour over de Seine bij deze pas inbegrepen. Het laat je Parijs van een hele andere kant zien!

Tip: maak gebruik van de metro Parijs app, om de verschillende routes van de metro’s te kunnen achterhalen!

Hoe werkt de Paris Pass?

De Paris Pass kopen doe je heel eenvoudig vanuit Nederland. Bij het online bestellen van de kaart heb je de keuze uit het thuis laten sturen hiervan, of het ophalen van de Parijs kaart in de stad zelf. In het laatste geval ontvang je een voucher, die je in Parijs in kunt wisselen voor je Paris city Pass en Travel Card. Dit kan zowel op werkdagen, als in het weekend! Met de inbegrepen metrokaart kun je gratis door het centrum van de stad reizen (zones 1-3).

Verschillende soorten van de Paris Visite Pass

De Paris City Pass wordt in verschillende soorten aangeboden, waarbij het verschil zit in de geldigheidsduur hiervan. Kies tussen 2, 3, 4, 5 en 6 dagen. Ook wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende leeftijdsgroepen. Hierbij heb je de keuze uit een ticket voor kinderen (4 tot en met 11 jaar), tieners (12 tot en met 17 jaar) en volwassenen (17+ jaar).

Koop de CityPass:

Voordelen van de Paris City Pass

o.a. geldig bij Louvre Museum, Centre Pompidou, Musée d’Orsay, Paleis van Versailles, Musée du Quai Branly en het Picasso Museum

Met de Paris City Pass profiteer je van een groot aantal voordelen. In Parijs bezienswaardigheden bezoeken wordt niet alleen goedkoper, maar ook comfortabeler. Zo loop je met deze pas gratis naar binnen bij het Louvre en het kasteel van Versailles, waarbij je niet langer in de rij hoeft te staan. Je bespaart op deze manier veel tijd, waardoor je meer kunt zien bij een citytrip naar Parijs! Daarbij reis je met de metrokaart voor Parijs snel van A naar B

Toegang tot musea

De belangrijkste reden om voor de Paris Sightseeing Pass te kiezen, is de gratis toegang die je hiermee hebt bij bekende musea. Breng een bezoek aan het Louvre en het Centre Pompidou, bezoek het Paleis van Versailles en reis naar het Musée d’Orsay. Dit zijn slechts voorbeelden van de bijna 40 bezienswaardigheden, die gratis bezocht kunnen worden met deze kaart. Er zijn nog veel meer hoogtepunten die het bezoeken waard zijn.

Gratis metro kaart

Met de inbegrepen kaart voor het openbaar vervoer in Parijs maak je gedurende de geldigheidsduur van je Paris City Pass gratis gebruik van de metro en bus. Let op, de metro kan alleen gebruikt worden binnen zones 1 tot en met 3. Dit omvat het volledige centrum van de Franse hoofdstad. In Parijs is het openbaar vervoer zeer goed geregeld. De hoge frequentie waarmee de metro’s rijden maakt dat je niet lang hoeft te wachten op een rit naar het volgende hoogtepunt in de stad.

Boot tour over de Seine

Naast de mogelijkheid de kaart voor de metro in Parijs te gebruiken, heb je ook toegang tot een boottour over de Seine. Het is zowel voor volwassen, als voor kinderen een ontzettend leuk uitje! Zeker wanneer je dit aan het eind van de dag doet. Parijs wordt op dat moment sfeervol verlicht door de lantaarnpalen, wat je vanaf het water een prachtig zicht op de stad geeft.

Wandeltours met gids

Met de Paris City Pass heb je ook recht op enkele wandeltours en rondleidingen met gids. Loop met een deskundige gids door de kunstenaarswijk Montmartre of maak een tour door het imponerende voetbalstadion Stade de France.

Paris City Pass als kortingskaart

Gebruik de Paris City Pass ook als een kortingskaart tijdens je stedentrip naar Parijs. Je krijgt met deze pas onder meer korting op verschillende tours en bij bezienswaardigheden, die niet standaard zijn inbegrepen. Zo houd je geld over voor een fijn diner aan de Seine in de avond!

Hoogtepunten in Parijs bezoeken

Een citytrip naar Parijs is om verschillende redenen het overwegen waard. De mogelijkheid om met het openbaar vervoer naar Frankrijk te reizen is een van deze redenen! De Thalys brengt je in een paar uur naar het hart van de stad. Met de inbegrepen Parijs metro kaart pak je vanaf het centraal station gratis de metro naar je accommodatie. Vanuit daar kun je de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken. Een andere reden om naar Parijs te reizen, is het feit dat dit niet voor niets de stad der liefde wordt genoemd. Met name in de avonduren is de Franse hoofdstad sfeervol verlicht, waarbij je de keuze hebt uit een groot aantal terrasjes en restaurantjes. Geniet in de ochtend van de verse croissants bij de bakker om de hoek!

Tijdens een Parijs trip heb je ontzettend veel te zien. Niet alleen biedt Parijs je tal van sfeervolle en knusse steegjes, ook heb je de keuze uit tal van prachtige culturele en historische bezienswaardigheden.

Wat te zien en te doen in Parijs:

Bestel je Parijs Turbo City Pass makkelijk  en veilig online: