Paris City Pass

Home 9 Stedentrip Parijs 9 Paris City Pass
Paris turbo city pass

Jaarlijks trekken duizenden Nederlandse en Belgische toeristen naar de stad der liefde: Parijs. Het is de stad van de Eiffeltoren, de rivier de Seine en bijvoorbeeld het Louvre. Daarbij is Parijs de hoofdstad en regeringszetel van Frankrijk. Tijdens een stedentrip naar Parijs zal je al snel tijd te kort hebben om alle bezienswaardigheden in Parijs te kunnen bezoeken. Het gebruik van de Paris City Pass helpt je de tijd in deze stad zo optimaal te benutten. Lees snel verder, om te zien welke voordelen deze kaart voor Parijs jou biedt!

Niet alleen maak je met deze citypass optimaal gebruik van je tijd in Parijs. Ook wordt sightseeing in Parijs comfortabeler. De Parijs Pas geeft je gratis toegang tot verschillende bekende bezienswaardigheden in het hart van de stad, zoals het Louvre Museum, Centre Pompidou en Muséé d’Orsay. Een ticket voor de Eiffeltoren is een extra optie bij deze pas. Daarbij sta je bij deze bezienswaardigheden niet langer in de rij, dankzij het “Skip the Line”-principe. Op deze manier houd je veel tijd over! Een derde reden om voor de Paris City Pass te kiezen, is de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van de Hop-on Hop-off bus in Parijs.

Inhoudsopgave:
introductie –  werkingvoordelende stadcitypass kopen

Citytrip met de Paris City Pass

De Paris City Pass biedt je een groot aantal voordelen. Belangrijkste voordeel van deze kaart is de mogelijkheid om gratis naar binnen te kunnen bij ruim vijftig bekende musea en bezienswaardigheden in de stad. Daarbij gebruik je de hop-on hop-ff bus gratis, waardoor je snel van de ene bezienswaardigheid naar de andere kunt reizen. Naast de mogelijkheid om met de hop-on hop-off bus te reizen, zijn ook een rondleiding door de kunstenaarswijk Montmartre en een rondvaart over de Seine bij deze pas inbegrepen. Het laat je Parijs van een hele andere kant zien!

Hoe werkt de Paris Pass?

De Paris City Pass is een volledig digitale pas. Je hoeft de pas niet op te halen in Parijs maar je kunt thuis direct alles online regelen! Je ontvangt de pas en alle informatie per email.

Verschillende soorten van de Paris City Pass

De Paris City Pass wordt in verschillende soorten aangeboden, waarbij het verschil zit in de geldigheidsduur hiervan. Kies tussen 2, 3, 4, 5 en 6 dagen. Ook wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende leeftijdsgroepen. Hierbij heb je de keuze uit een ticket voor kinderen (4 tot en met 11 jaar), tieners (12 tot en met 17 jaar) en volwassenen (17+ jaar). Een ticket voor de Eiffeltoren is een extra optie bij de pas.

Koop de CityPass:

Voordelen van de Paris City Pass

Met de Paris City Pass profiteer je van een groot aantal voordelen. In Parijs bezienswaardigheden en musea bezoeken wordt niet alleen goedkoper, maar ook comfortabeler. Zo loop je met deze pas gratis naar binnen bij het Louvre en het kasteel van Versailles, waarbij je niet langer in de rij hoeft te staan. Je bespaart op deze manier veel tijd, waardoor je meer kunt zien bij een citytrip naar Parijs! Tickets voor de hop-on hop-off bus (24 uur) en een rondvaart op de Seine zijn ook onderdeel van de stadspas. Skip-the-line tickets voor de Eiffeltoren zijn een extra optie bij de pas.

Toegang tot musea en attracties

De belangrijkste reden om voor de Paris Sightseeing Pass te kiezen, is de gratis toegang die je hiermee hebt bij bekende musea en attracties. Breng een bezoek aan het Louvre en het Centre Pompidou, bezoek het Paleis van Versailles, Musée d’Orsay, het Picasso Museum en het uitzichtplatform van de Arc de Triomph. Dit zijn slechts voorbeelden van de ruim 50 bezienswaardigheden en musea, die gratis bezocht kunnen worden met deze kaart. Er zijn nog veel meer hoogtepunten die het bezoeken waard zijn.

Gratis vervoer

Met de Paris City Pass kun je 24 uur lang gratis gebruik maken van de hop-on hop-bus van Tootbus in Parijs. Die brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Parijs. Je kunt overal in- en uitstappen.

Extra optie: Skip-the-line tickets voor Eiffeltoren

Als extra optie bij de Paris City Pass kun je skip-the-line tickets reserveren voor de Eiffeltoren. Hiermee kun je (met een gids) met de lift naar het tweede platform van de beroemde toren.

Boottocht over de Seine

Naast de mogelijkheid de kaart voor de hop-on hop-off bus in Parijs te gebruiken, heb je ook toegang tot een boottour over de Seine. Het is zowel voor volwassen, als voor kinderen een ontzettend leuk uitje! Zeker wanneer je dit aan het eind van de dag doet. Parijs wordt op dat moment sfeervol verlicht door de lantaarnpalen, wat je vanaf het water een prachtig zicht op de stad geeft.

Wandeltours met gids

Met de Paris City Pass heb je ook recht op enkele wandeltours en rondleidingen met gids. Loop met een deskundige gids door de kunstenaarswijk Montmartre of maak een tour door het imponerende voetbalstadion Stade de France, of langs de Art Nouveau-architectuur in Parijs. Een wijnproeverij bij Les Caves du Louvre is ook inbegrepen bij de pas.

App met audioguide

Bij de Paris City Pass hoort ook een app met audioguide. De app bevat een plattegrond, routeplanner, audioguide en informatie over bezienswaardigheden in Parijs.

Paris City Pass als kortingskaart

Gebruik de Paris City Pass ook als een kortingskaart tijdens je stedentrip naar Parijs. Je krijgt met deze pas onder meer korting bij het beroemde warenhuis Galeries Lafayette en op verschillende tours en bij bezienswaardigheden, die niet standaard zijn inbegrepen. Zo houd je geld over voor een fijn diner aan de Seine in de avond!

Hoogtepunten in Parijs bezoeken

Een citytrip naar Parijs is om verschillende redenen het overwegen waard. De mogelijkheid om met het openbaar vervoer naar Frankrijk te reizen is een van deze redenen! De Thalys brengt je in een paar uur naar het hart van de stad. Met de inbegrepen Parijs metro kaart pak je vanaf het centraal station gratis de metro naar je accommodatie. Vanuit daar kun je de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken. Een andere reden om naar Parijs te reizen, is het feit dat dit niet voor niets de stad der liefde wordt genoemd. Met name in de avonduren is de Franse hoofdstad sfeervol verlicht, waarbij je de keuze hebt uit een groot aantal terrasjes en restaurantjes. Geniet in de ochtend van de verse croissants bij de bakker om de hoek!

Tijdens een Parijs trip heb je ontzettend veel te zien. Niet alleen biedt Parijs je tal van sfeervolle en knusse steegjes, ook heb je de keuze uit tal van prachtige culturele en historische bezienswaardigheden.

Wat te zien en te doen in Parijs:

Bestel je Parijs City Pass makkelijk en veilig online: