London City Pass

Home 9 Stedentrip Londen 9 London City Pass
Londen turbo city pass

Met meer dan 8.5 miljoen inwoners is Londen niet alleen de grootste stad van Engeland, maar ook de hoofdstad. Tijdens een stedentrip naar Londen, door de Engelsen zelf London genoemd, kom je tal van moderne- en klassieke bezienswaardigheden tegen. Denk aan de Big Ben, het Wembley Stadion, London Eye en natuurlijk de Tower Bridge. Welke van deze bezienswaardigheden in Londen bezoek jij tijdens een citytrip naar de Engelse hoofdstad? Een stedentrip naar Londen wordt leuker, met het gebruik van de London City Pass.

De London Sightseeing City Pass geeft je gratis toegang tot tal van belangrijke bezienswaardigheden in de stad. Bezoek bijvoorbeeld de Tower of London, Kensington Palace en the Shard, het hoogste gebouw van Londen, krijg entree voor de London Eye, Tate Britain en het Wimbledon Tennis Museum. Ook is het mogelijk om deze Londen Pass te combineren met een pas voor het openbaar vervoer in de stad. Zo hoef je niet te lopen tussen de verschillende bezienswaardigheden en bespaar je tijd. Een alternatief voor de London City Pass met openbaar vervoer, is het gebruik van de inbegrepen Hop-On Hop-Off bustour.

Inhoudsopgave:
introductie –  werkingvoordelende stadcitypass kopen

Citytrip met de London City Pass

De London City Pass maakt een trip naar London veel comfortabeler. Met de London Card hoef je in de stad zelf geen tickets meer te kopen, maar kun je direct naar binnen bij musea en andere attracties. Ideaal, wanneer je maar enkele dagen in de Engelse hoofdstad verblijft. Daarbij is het goedkoper om een gecombineerd ticket voor de belangrijkste bezienswaardigheden in Londen te kopen, dan losse tickets. Zo houd je tijdens de London trip geld over voor de klassieke fish and chips, een boottour over de Thames, enzovoorts.

Hoe werkt de London City Pass?

Een London Pass kopen voor een comfortabele citytrip naar Londen is heel eenvoudig. Je doet dit online! Hierbij heb je de keuze uit verschillende soorten passen. Het verschil zit hierbij in de geldigheidsduur van de pas en de mogelijkheid om het openbaar vervoer te gebruiken. Na het afronden van je bestelling wordt de pas per mail (zonder OV-kaart) of per post (met OV-kaart) toegestuurd. De pas gaat in op het moment dat je deze voor het eerst gebruikt in Londen.

Verschillende soorten van de London Explorer Pass

De Londen City Pass wordt in twee soorten aangeboden: een pas met en een pas zonder toegang tot het openbaar vervoer. Bij de London City Pass met OV krijg je een Oyster Card, die je binnen het centrum van Londen kunt gebruiken. Handig, om snel van de ene naar de andere bezienswaardigheid te reizen.

Ook zit er een verschil in de geldigheidsduur van de passen. Schaf een London Sightseeing Pass aan voor 1, 2, 3, 4, 5, 6 of 7 dagen. Houd er hierbij rekening mee, dat men onderscheid maakt tussen kinderen van 5 tot en met 10 jaar, kinderen van 11 tot en met 15 jaar en volwassenen. Kinderen krijgen korting bij aanschaf van een London City Pass.

Koop de CityPass:

Londen OV kaart nodig?

Inclusief luchthaventransfer

Voordelen van deze London Pass

o.a. geldig bij National Gallery, Victoria & Albert Museum, Tate Britain, Wimbledon Tennis Museum, Madame Tussauds , London Eye en de Tower of London.

Aan het gebruik van de Londonpass zitten diverse voordelen. Het voornaamste voordeel is de mogelijkheid om verschillende belangrijke bezienswaardigheden en musea tijdens je Londen trip gratis te bezoeken. Daarbij reis je snel en comfortabel door het centrum van de stad, wanneer je The London Pass combineert met een ticket voor het openbaar vervoer. De afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden in Londen zijn soms behoorlijk groot. Je zou ook kunnen overwegen om gebruik te maken van de Hop-On Hop-Off bus, die standaard bij de London Pass zit inbegrepen.

Toegang tot musea

Met de London City Pass krijg je toegang tot 40 musea en attracties in Londen. Zo kun je gratis naar binnen bij Madame Tussauds, London Dungeon, Tower of London, Kensington Palace, de Royal Observatory en de London Eye. Andere bekende musea die bezocht kunnen worden zijn de National Gallery, het Natural History Museum, British Museum, Tate Modern Museum en het Imperial War Museum. Zo heb je voldoende te zien, om je stedentrip naar Londen te vullen!

Hop-on-hop-off bustour

Standaard kun je gedurende 24 uur gebruik maken van de Hop-On Hop-Off bus in London. De Hop-On Hop-Off in Londen rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad, waarbij je onderweg zelf bepaalt waar je uitstapt. Heb je een bezienswaardigheid bezocht? Stap in dat geval opnieuw in de bus, om door te reizen naar je volgende stop. Wanneer je stedentrip in Londen meerdere dagen duurt, kan het slim zijn om je London ticket te combineren met een OV-kaart. Zo wordt sightseeing in Londen comfortabeler en bespaar je veel tijd. Een rondvaart op de Theems is ook inbegrepen bij de pas.

London City Pass als kortingskaart

Niet alleen heb je met dit ticket in London gratis toegang tot een groot aantal bezienswaardigheden. Ook kun je de London City Pass als kortingskaart gebruiken. Hiermee krijg je korting op attracties en tours, die niet standaard onderdeel zijn van deze kaart.

Hoogtepunten in Londen

Londen heeft je een groot aantal hoogtepunten te bieden. Het is daarom verstandig om vooraf een London tourist map te downloaden of op te vragen bij een informatiepunt in de stad. Zeker wanneer je bijvoorbeeld maar twee dagen in Londen verblijft. Tijdens een weekend trip naar London zou je voor een bezoek aan het Nationaal Historisch Museum kunnen kiezen, de Big Ben en bijvoorbeeld het Brits Museum. Om de culturele activiteiten af te wisselen met andere uitjes, is ook een bezoek aan Madame Tussauds of London Dungeon het overwegen waard. Door in Londen de Hop-On Hop-Off bus te nemen, heb je geen bus tickets in London nodig en kom je snel van attractie naar attractie. Sightseeing in London wordt zo heel comfortabel!

Welke van deze London attractions bezoek jij tijdens een citytrip naar de Britse hoofdstad? Door vooraf een plan te maken voor je London City Tour weet je zeker, dat je geen van de belangrijke bezienswaardigheden mist. Het is ontzettend leuk om de dag af te sluiten op een terrasje of in de kroeg, waar je kunt genieten van een traditionele fish and chips, zoals de Engelsen dat eten. Vanzelfsprekend vind je in Londen ook tal van andere keukens!

Wat te zien en te doen in Londen:

Bestel je London Turbo Card makkelijk en veilig online: