London City Pass

Home 9 Stedentrip Londen 9 London City Pass
Londen turbo city pass

Met meer dan 8.5 miljoen inwoners is Londen niet alleen de grootste stad van Engeland, maar ook de hoofdstad. Tijdens een stedentrip naar Londen, door de Engelsen zelf London genoemd, kom je tal van moderne- en klassieke bezienswaardigheden tegen. Denk aan de Big Ben, het Wembley Stadion, London Eye en natuurlijk de Tower Bridge. Welke van deze bezienswaardigheden in Londen bezoek jij tijdens een citytrip naar de Engelse hoofdstad? Een stedentrip naar Londen wordt leuker, met het gebruik van de London City Pass.

De London City Pass geeft je gratis toegang tot de Shard, het hoogste gebouw van Londen. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad.  Met de Londen City Pass kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Londen (metro, bus en trein). Zo hoef je niet te lopen tussen de verschillende bezienswaardigheden en bespaar je tijd.

Gratis gebruik van de Hop-on Hop-off cruise over de Theems en een rondrit met Hop-on Hop-off bus zijn ook inbegrepen. Daarnaast fungeert de kaart ook nog als kortingskaart voor vele andere bezienswaardigheden en attracties in Londen.

Inhoudsopgave:
introductie –  werkingvoordelende stadcitypass kopen

Voordelen van de London City Pass

Aan het gebruik van de London City Pass zitten diverse voordelen. Je reist snel en comfortabel door het centrum van Londen, dankzij het gratis openbaar vervoer dat is inbegrepen bij de pas. De afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden in Londen zijn soms behoorlijk groot.

Gratis gebruik van de Hop-on Hop-off cruise over de Theems en een rondrit met Hop-on Hop-off bus zijn ook inbegrepen. Daarnaast biedt de kaart gratis entree tot de View from the Shard, voor een prachtig uitzicht over de stad, en fungeert ook nog eens als kortingskaart voor vele andere bezienswaardigheden en attracties in Londen.

Hoe werkt de London City Pass?

Een London City Pass kopen voor een comfortabele citytrip naar Londen is heel eenvoudig. Je doet dit online! Bij de London City Pass krijg je een Oyster Card, een kaart voor gratis openbaar vervoer die je binnen het centrum van Londen kunt gebruiken. Handig, om snel van de ene naar de andere bezienswaardigheid te reizen.

Je kunt de London City Pass aanschaffen voor 1, 2, 3, 4, 5, 6 of 7 dagen. Houd er hierbij rekening mee, dat men onderscheid maakt tussen kinderen van 5 tot en met 10 jaar, kinderen van 11 tot en met 15 jaar en volwassenen. Kinderen krijgen korting bij aanschaf van een London City Pass. De London City Pass ontvang je via mail, de OV-kaart krijg je met de post.

Koop de CityPass:

Londen OV kaart nodig?

Inclusief luchthaventransfer

Gratis openbaar vervoer

Met de London City Pass kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in het centrum van Londen. Reis comfortabel en snel met de metro, bus of trein naar de bezienswaardigheden die je wil bezoeken. Je kan kiezen hoeveel dagen je de OV-kaart wil gebruiken, 1, 2, 3, 4, 5, 6,of 7 dagen.

Hop-on Hop-off bustour en cruise

Standaard kun je gedurende 24 uur gebruik maken van de Hop-on Hop-off bus in Londen. De Hop-on Hop-off bus in Londen rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad, waarbij je onderweg zelf bepaalt waar je uitstapt. Heb je een bezienswaardigheid bezocht? Stap in dat geval opnieuw in de bus, om door te reizen naar je volgende stop. Een rondvaart op de Theems is ook inbegrepen bij de pas.

Ticket voor The View from the Shard

Met de London City Pass krijg je toegang tot The View from the Shard, voor een prachtig uitzicht op Londen vanaf de 69e en 72e verdieping van het hoogste gebouw van de stad!

London City Pass als kortingskaart

De London City Pass kun je ook als kortingskaart gebruiken. Hiermee krijg je korting op attracties, activiteiten en tours in Londen, die niet standaard onderdeel zijn van deze kaart.

Hoogtepunten in Londen

Londen heeft je een groot aantal hoogtepunten te bieden. Het is daarom verstandig om vooraf een London tourist map te downloaden of op te vragen bij een informatiepunt in de stad. Zeker wanneer je bijvoorbeeld maar twee dagen in Londen verblijft. Tijdens een weekend trip naar London zou je voor een bezoek aan het Nationaal Historisch Museum kunnen kiezen, de Big Ben en bijvoorbeeld het Brits Museum. Om de culturele activiteiten af te wisselen met andere uitjes, is ook een bezoek aan Madame Tussauds of London Dungeon het overwegen waard. Door in Londen de Hop-On Hop-Off bus te nemen, heb je geen bus tickets in London nodig en kom je snel van attractie naar attractie. Sightseeing in London wordt zo heel comfortabel!

Welke van deze London attractions bezoek jij tijdens een citytrip naar de Britse hoofdstad? Door vooraf een plan te maken voor je London City Tour weet je zeker, dat je geen van de belangrijke bezienswaardigheden mist. Het is ontzettend leuk om de dag af te sluiten op een terrasje of in de kroeg, waar je kunt genieten van een traditionele fish and chips, zoals de Engelsen dat eten. Vanzelfsprekend vind je in Londen ook tal van andere keukens!

Wat te zien en te doen in Londen:

Bestel je London Turbo Card makkelijk en veilig online: