Athens Tourist Card

Ontdek de hoofdstad van Griekenland!

Home 9 Stedentrip Athene 9 Athens Tourist Card

Door het afbouwen van de maatregelen tegen het Corona-virus openen langzaamaan de attracties en services van Citypasses weer. Om een actuele stand te bekijken van welke producten er momenteel aangeboden worden in een pas en welke niet, kun je het beste even doorklikken op de Bestel-knop die op verschillende plekken in de citypas pagina staat. Daar vind je het meest actuele aanbod.

 

Hoe werkt het?

Je hoeft de pas niet op te halen in Athene maar je kunt thuis direct alles online regelen! Selecteer je aankomstdatum in Athene. Na de boeking ontvang je de tickets die je hebt gekozen (Akropolis en Akropolis Museum). Je ontvangt ook een kortingscode waarmee je korting kan krijgen bij andere musea, attracties, tours en excursies in Athene.

De stad Athene

Athene is de hoofdstad en grootste stad van Griekenland, en tevens het bestuurlijk centrum van de regio Attica. Athene is de stad met een van de oudste beschavingen ter wereld. Overal in de stad zie je sporen van de indrukwekkende geschiedenis van Athene die zich mengt met de hedendaagse Griekse cultuur.

De hoogtepunten van Athene

De Akropolis is de meest bekende bezienswaardigheid van Athene. De heilige rots zie je steeds weer terug, waar in Athene je ook bent. Athene is een groot openluchtmuseum en waar je ook bent wordt je geconfronteerd met haar indrukwekkende geschiedenis en bijbehorende verhalen. Hoogtepunten van Athene zijn, behalve de Akropolis en het bijbehorende museum, de agora’s (marktplaatsen) van Athene, het Olympisch stadion, het centrale Monastiraki-plein en de levendige wijken Psiri en Plaka.