Athens Tourist Card

Ontdek de hoofdstad van Griekenland!

Door het afbouwen van de maatregelen tegen het Corona-virus openen langzaamaan de attracties en services van Citypasses weer. Om een actuele stand te bekijken van welke producten er momenteel aangeboden worden in een pas en welke niet, kun je het beste even doorklikken op de Bestel-knop die op verschillende plekken in de citypas pagina staat. Daar vind je het meest actuele aanbod.

 

Athens Tourist Card

De stadspas voor Athene

Ontdek Athene op een ontspannen en goedkope manier met de Athene City Pass Tourist Card. Krijg gratis het Akropolis Museum, maak een tour met de hop-on hop-off bus langs de bezienswaardigheden van Athene (24 uur geldig) en krijg kortingen bij andere attracties en musea in Athene. De Athene City Pass is vooral geschikt voor mensen die tijdens een citytrip naar de Griekse hoofdstad niet alles hoeven te zien, maar wel de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Een groot voordeel van deze pas is dat de kaart geen 24 uur, 48 uur of andere vereisten kent. Je kunt zelf bepalen wat en wanneer je iets bezoekt en zodoende word je niet opgejaagd.

Geen wachtrijen

Met deze pas heb je geen last van wachtrijen bij drukke attracties in Athene als het Akropolis Museum. Je kunt bij deze indrukwekkende attracties naar binnen via een snelle skip-the-line toegang.

Vervoer

In de kaart zit geen gratis openbaar vervoer, maar dat is geen probleem want het centrum van Athene kun je goed te voet doen. Bovendien kun je op diverse plaatsen in Athene of in je hotel een- of meerdaagse kaarten voor het openbaar vervoer kopen. De hop-on hop-off bus is wel inbegrepen in de kaart. Die brengt je langs alle hoogtepunten van de stad. Een Airport Transfer van de luchthaven van Athene naar het centrum van de stad is ook inbegrepen.

 

Kortingen

Naast de gratis toegang het Akropolis Museum en de gratis hop-on hop-off bus voor 24 uur krijg je met deze pas nog tal van kortingen. Korting op de entree van musea en bezienswaardigheden, korting op fiets- en wandeltours, rondvaarten en excursies.

Producten

Je hoeft geen fysieke pas op te halen of voucher in te wisselen in Athene, je krijgt alle bestelde tickets thuis.:

  • Ticket en skip-the-line toegang tot het Akropolis Museum.
  • Ticket voor de Hop-on Hop-off bus (voor 24 uur).
  • Shuttle Bus Transfer vanaf het vliegveld van Athene naar je hotel.
  • Kortingen op andere attracties, musea, tours en excursies.

Athene bezienswaardigheden

In Athene hoef je je niet te vervelen. Er is voldoende te zien en te doen in deze prachtige hoofdstad van Griekenland. Uitgebreide informatie en tips over de bezienswaardigheden, musea, restaurants en winkels in Athene vind je op Athene-Nu, de online stadsgids over Athene!

BEZOEK ATHENE-NU >>

Hoe werkt het?

Je hoeft de pas niet op te halen in Athene maar je kunt thuis direct alles online regelen! Selecteer je aankomstdatum in Athene (belangrijk voor de Airport transfer vanaf Athene Airport). Na de boeking ontvang je de tickets die je hebt gekozen (Akropolis Museum, Hop on Hop off bus). Je ontvangt ook een kortingscode waarmee je korting kan krijgen bij andere musea, attracties, tours en excursies in Athene.

De stad Athene

Athene is de hoofdstad en grootste stad van Griekenland, en tevens het bestuurlijk centrum van de regio Attica. Athene is de stad met een van de oudste beschavingen ter wereld. Overal in de stad zie je sporen van de indrukwekkende geschiedenis van Athene die zich mengt met de hedendaagse Griekse cultuur.

De hoogtepunten van Athene

De Akropolis is de meest bekende bezienswaardigheid van Athene. De heilige rots zie je steeds weer terug, waar in Athene je ook bent. Athene is een groot openluchtmuseum en waar je ook bent wordt je geconfronteerd met haar indrukwekkende geschiedenis en bijbehorende verhalen. Hoogtepunten van Athene zijn, behalve de Akropolis en het bijbehorende museum, de agora’s (marktplaatsen) van Athene, het Olympisch stadion, het centrale Monastiraki-plein en de levendige wijken Psiri en Plaka.