Athens Digital Pass

Ontdek de hoofdstad van Griekenland!

Athens Tourist Card

De stadspas voor Athene

Ontdek Athene op een ontspannen en goedkope manier met de Athene Tourist Card. De pas geeft gratis toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden in Athene: de Akropolis en het Akropolis Museum. Bij de pas hoort ook een app met audioguide. Boordevol interessante verhalen en mooie beelden over verschillende bezienswaardigheden verspreid over Athene, je hoeft alleen maar je koptelefoon aan te sluiten en te lopen. Bovendien krijg je met deze pass 10% korting bij andere attracties en musea in Athene.

De Athene Tourist Card is vooral geschikt voor mensen die tijdens een citytrip naar de Griekse hoofdstad niet alles hoeven te zien, maar wel de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals de Akropolis en het Akropolis Museum.

Geen wachtrijen

Met deze pas heb je geen last van wachtrijen bij drukke attracties in Athene als de Akropolis en het Akropolis Museum. Je kunt bij deze indrukwekkende attracties naar binnen via een snelle skip-the-line toegang. Ook bij bezienswaardigheden als de Oude Agora, Romeinse Agora, de bibliotheek van Hadrianus en het Olympieion (de Tempel van de Olympische Zeus) heb je skip-the-line toegang.

Vervoer

In de kaart zit geen gratis openbaar vervoer, maar dat is geen probleem want het centrum van Athene kun je goed te voet doen. Bovendien kun je op diverse plaatsen in Athene of in je hotel een- of meerdaagse kaarten voor het openbaar vervoer kopen. De hop-on hop-off bus is een andere optie. Die brengt je langs alle hoogtepunten van de stad.

App met audioguide

Bij de Athene Pas hoort ook een app met audioguide. Hiermee ontdek je meer dan 90 bezienswaardigheden in Athene. Lokale gidsen geven commentaar en vertellen over hun ‘geheime plekken’. De app bevat ook wandelroutes.

Kortingen

Naast de gratis toegang de Akropolis en het Akropolis Museum en de app met audioguide, krijg je met deze pas nog tal van kortingen. Korting op de entree van musea en bezienswaardigheden, korting op fiets- en wandeltours, rondvaarten en excursies.

Producten

  • Ticket en skip-the-line toegang tot de Akropolis
  • Ticket en skip-the-line toegang tot het Akropolis Museum
  • Skip the line-toegang tot de Oude Agora
  • Skip the line-toegang tot de Romeinse Agora
  • Skip the line-toegang tot de Bibliotheek van Hadrianus
  • Skip the line-toegang tot het Olympieion
  • Skip the line-toegang tot de Kerameikos
  • Skip the line-toegang tot het Lyceum van Aristoteles
  • App met audioguide met wandelroutes langs bezienswaardigheden
  • Kortingen op andere attracties, musea, tours en excursies

Rated by 578 Happy Travelers!

(4/5)
Athens Digital Pass citypass

Hoe werkt de Athene Pas?

De Athens Digital Pass is geen fysieke pas en je hoeft dus ook niets op te halen in Athene, maar je kunt thuis direct alles online regelen! Maak een boeking en selecteer de datum waarop je aankomt in Athene. Na de boeking ontvang je de tickets die je hebt gekozen (Akropolis en Akropolis Museum), die kun je ook op je telefoon laten zien. Je ontvangt ook een kortingscode waarmee je 10% korting kan krijgen bij andere musea, attracties, tours en excursies in Athene.

De stad Athene

Athene is de hoofdstad en grootste stad van Griekenland, en tevens het bestuurlijk centrum van de regio Attica. Athene is de stad met een van de oudste beschavingen ter wereld. Overal in de stad zie je sporen van de indrukwekkende geschiedenis van Athene die zich mengt met de hedendaagse Griekse cultuur.

De hoogtepunten van Athene

De Akropolis is de meest bekende bezienswaardigheid van Athene. De heilige rots zie je steeds weer terug, waar in Athene je ook bent. Athene is een groot openluchtmuseum en waar je ook bent wordt je geconfronteerd met haar indrukwekkende geschiedenis en bijbehorende verhalen. Hoogtepunten van Athene zijn, behalve de Akropolis en het bijbehorende museum, de agora’s (marktplaatsen) van Athene, het Olympisch stadion, het centrale Monastiraki-plein en de levendige wijken Psiri en Plaka.

DigitalPass Athens

Wat te zien en te doen in Athene: