Athens Tourist Card

Ontdek de hoofdstad van Griekenland!

Door het afbouwen van de maatregelen tegen het Corona-virus openen langzaamaan de attracties en services van Citypasses weer. Om een actuele stand te bekijken van welke producten er momenteel aangeboden worden in een pas en welke niet, kun je het beste even doorklikken op de Bestel-knop die op verschillende plekken in de citypas pagina staat. Daar vind je het meest actuele aanbod.

 

Athens Tourist Card

De stadspas voor Athene

Ontdek Athene op een ontspannen en goedkope manier met de Athene Tourist Card. De pas geeft gratis toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden in Athene: de Akropolis en het Akropolis Museum. Bij de pas hoort ook een app met audioguide. Boordevol interessante verhalen en mooie beelden over verschillende bezienswaardigheden verspreid over Athene, je hoeft alleen maar je koptelefoon aan te sluiten en te lopen. Bovendien krijg je met deze pass 10% korting bij andere attracties en musea in Athene.

De Athene Tourist Card is vooral geschikt voor mensen die tijdens een citytrip naar de Griekse hoofdstad niet alles hoeven te zien, maar wel de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals de Akropolis en het Akropolis Museum.

Geen wachtrijen

Met deze pas heb je geen last van wachtrijen bij drukke attracties in Athene als de Akropolis en het Akropolis Museum. Je kunt bij deze indrukwekkende attracties naar binnen via een snelle skip-the-line toegang. Ook bij bezienswaardigheden als de Oude Agora, Romeinse Agora, de bibliotheek van Hadrianus en het Olympieion (de Tempel van de Olympische Zeus) heb je skip-the-line toegang.

Vervoer

In de kaart zit geen gratis openbaar vervoer, maar dat is geen probleem want het centrum van Athene kun je goed te voet doen. Bovendien kun je op diverse plaatsen in Athene of in je hotel een- of meerdaagse kaarten voor het openbaar vervoer kopen. De hop-on hop-off bus is een andere optie. Die brengt je langs alle hoogtepunten van de stad.

Kortingen

Naast de gratis toegang de Akropolis en het Akropolis Museum en de app met audioguide, krijg je met deze pas nog tal van kortingen. Korting op de entree van musea en bezienswaardigheden, korting op fiets- en wandeltours, rondvaarten en excursies.

Producten

Je hoeft geen fysieke pas op te halen of voucher in te wisselen in Athene, je krijgt alle bestelde tickets thuis.:

  • Ticket en skip-the-line toegang tot de Akropolis
  • Ticket en skip-the-line toegang tot het Akropolis Museum
  • App met audioguide met wandelroutes langs bezienswaardigheden
  • Kortingen op andere attracties, musea, tours en excursies.

Athene bezienswaardigheden

In Athene hoef je je niet te vervelen. Er is voldoende te zien en te doen in deze prachtige hoofdstad van Griekenland. Uitgebreide informatie en tips over de bezienswaardigheden, musea, restaurants en winkels in Athene vind je op Athene-Nu, de online stadsgids over Athene!

BEZOEK ATHENE-NU >>

Hoe werkt het?

Je hoeft de pas niet op te halen in Athene maar je kunt thuis direct alles online regelen! Selecteer je aankomstdatum in Athene. Na de boeking ontvang je de tickets die je hebt gekozen (Akropolis en Akropolis Museum). Je ontvangt ook een kortingscode waarmee je korting kan krijgen bij andere musea, attracties, tours en excursies in Athene.

De stad Athene

Athene is de hoofdstad en grootste stad van Griekenland, en tevens het bestuurlijk centrum van de regio Attica. Athene is de stad met een van de oudste beschavingen ter wereld. Overal in de stad zie je sporen van de indrukwekkende geschiedenis van Athene die zich mengt met de hedendaagse Griekse cultuur.

De hoogtepunten van Athene

De Akropolis is de meest bekende bezienswaardigheid van Athene. De heilige rots zie je steeds weer terug, waar in Athene je ook bent. Athene is een groot openluchtmuseum en waar je ook bent wordt je geconfronteerd met haar indrukwekkende geschiedenis en bijbehorende verhalen. Hoogtepunten van Athene zijn, behalve de Akropolis en het bijbehorende museum, de agora’s (marktplaatsen) van Athene, het Olympisch stadion, het centrale Monastiraki-plein en de levendige wijken Psiri en Plaka.