Vienna Pass

Vienna Pass

Naast het feit dat Wenen de hoofdstad is van Oostenrijk, wordt de stad ook als het politieke en culturele centrum van het land beschouwd. Jaarlijks trekken duizenden toeristen voor een citytrip naar Wenen, om de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad te bezoeken. Bij een stedentrip naar Wenen kan de Wenen Pass goed van pas komen! Deze pas geeft je toegang tot meer dan 60 attracties, musea en monumenten in Wenen. Daarbij zit er een Hop-on Hop-off Tour door Wenen bij deze pas inbegrepen. 

Bekende bezienswaardigheden in Wenen zijn onder meer de Stephansdom, de Augustijnenkerk, de Karlskirche, het Slot Belvedere, Paleis Mollard-Clary, het Prater, het Haus des Meeres, de Pestsäule in de Graben, Schloss Schönbrunn en Tiergarten Schönbrunn. Deze dierentuin werd al in 1752 opgericht en is daarmee de oudste dierentuin ter wereld! 

Citytrip met de Vienna Pass

Bij een citytrip naar Wenen wil je voldoende tijd hebben om alle bezienswaardigheden te kunnen bekijken. Maak gebruik van de Wenen Pass (officieel de Vienna Pass), om niet in de rij te hoeven staan bij populaire bezienswaardigheden en musea in Wenen. Niet alleen het feit dat je lange wachtrijen over kunt slaan is een reden om deze pas bij je stedentrip naar Wenen te gebruiken. Het geeft je namelijk ook het recht om meer dan 60 attracties, musea en monumenten gratis te bezoeken! Het is mogelijk om een reiskaart voor het openbaar vervoer bij je Wenen Pass bij te boeken.

Hoe werkt de Vienna Pass?

Het gebruik van de Wenen Pass is heel eenvoudig tijdens een citytrip naar Wenen. Je kunt de pas vooraf online bestellen, waarbij je direct aangeeft op welke dag je de Wenen Pass wil kunnen gebruiken. Vervolgens ontvang je een voucher, die je in de stad zelf in kunt wisselen voor een pas. Instructies vind je bij deze voucher bijgevoerd. Toon de pas bij het betreden van de verschillende attracties, musea en monumenten in Wenen. Zoals reeds beschreven werd, kun je hier een losse kaart voor het openbaar vervoer bij bestellen.

Met deze kaart voor het openbaar vervoer in Wenen kun je alle metro’s, trams, bussen en de S-Bahn gebruiken binnen Zone 100. De kaart moet los van de Wenen Pass geactiveerd worden bij een van de blauwe automaten op een metrostation. Ook in de tram en bussen vind je deze automaat.

Rated by 202 Happy Travelers!

(4/5)

Voordelen van de Vienna Pass

o.a. geldig bij Schönbrunn paleis en dierentuin, het reuzenrad, Hofburg Paleis, Madame Tussauds en het Albertina Museum.

Aan het gebruik van de Wenen Pass bij een stedentrip naar Wenen zitten verschillende voordelen. Met deze pas sta je nooit meer in de rij voor de populairste bezienswaardigheden in Wenen! Onderstaand vind je een overzicht van andere voordelen die deze Wenen Pass je biedt bij een citytrip naar de hoofdstad van Oostenrijk.

Skip the line

Eerder werd al beschreven, dat je met de Wenen Pass nooit in de rij hoeft te staan. Het Skip the Line-principe maakt het mogelijk om de wachtrijen voor de kassa’s over te slaan. Je kunt direct naar de ingang van een museum of andere bezienswaardigheid in Wenen lopen, om naar binnen te gaan. Het is voldoende om je pas bij de ingang te laten zien. Zo heb je voldoende tijd, om alle bezienswaardigheden te bezoeken. Zeker bij de populairste bezienswaardigheden in Wenen kan het erg druk zijn.

Hop-on-hop-off bus

Niet alleen kun je verschillende musea en andere bezienswaardigheden bezoeken. Ook geeft de Wenen Pass je het recht om gebruik te maken van de Hop-on Hop-off Tour door Wenen. Deze bus brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Zo hoef je niet alle stukken te lopen en verplaats je je sneller door het centrum van Wenen. Je kunt de Hop-on Hop-off Tour zo vaak gebruiken, als je zelf wilt! De bustour kan gebruikt worden tijdens de geldigheidsduur van je Wenen Pass.

Toegang tot attracties

Met de Wenen Pass kun je gratis naar binnen bij meer dan 60 attracties en bezienswaardigheden in het centrum van de stad. Het geeft je de mogelijkheid om niets te hoeven missen van de historie en cultuur, die Wenen toeristen te bieden heeft! Je hebt onder meer gratis toegang tot het Schönbrunn Paleis, het grote reuzenrad in de stad, het Albertina Museum en de Schönbrunn dierentuin.

Gratis reisgids

Bij de Wenen Pass wordt standaard een gratis stadsgids meegeleverd. In deze stadsgids vind je het complete overzicht van de attracties en musea waar je deze pas kunt gebruiken. Ook maakt deze gratis reisgids voor Wenen het je makkelijker om door de stad te navigeren!

Flexibele geldigheidsduur

Tijdens het bestellen van de Wenen Pass heb je de keuze uit een geldigheidsduur van 1, 2, 3 of 6 aaneengesloten dagen. De verschillende attracties en de Hop on-Hop off Tour zijn tijdens de geldigheidsduur van de pas gratis te bezoeken. Zo kun je de geldigheidsduur van de Wenen Pass aan laten sluiten bij de periode, die je in Wenen doorbrengt.

Hoogtepunten in de stad Wenen

Wenen heeft een rijke historie, wat terug te zien is aan de culturele bezienswaardigheden in het centrum van de stad. Bezoek een van de vele musea, paleizen of kathedralen in de stad om je kennis over Wenen en Oostenrijk als geheel te verbreden! Naast de verschillende culturele bezienswaardigheden heeft Wenen tal van andere mogelijkheden voor jong en oud te bieden. Breng bijvoorbeeld ook een bezoek aan de oudste dierentuin ter wereld, de Schönbrunn dierentuin. Zeker voor kinderen is deze dierentuin ontzettend leuk! Datzelfde geldt voor het grote reuzenrad in de stad, die je gratis kunt bezoeken met de Wenen Pass. Nog niet klaar met het bezoeken van bezienswaardigheden in Wenen? Ga in dat geval ook eens langs in Madame Tussauds!

Wat te zien en te doen in Wenen:

Bestel je Vienna Pass makkelijk online: