-->

Prague Card

Zonder kaartjes door Praag

 

Home 9 Stedentrip Praag 9 Prague Card

 

Due to the phasing out of measures taken against the Coronavirus, Citypasses attractions and services are gradually reopening. To see the current summary of the products that a pass offers you and those that it does not, simply click on the Order button which can be found in various places on the city pass page. Here you will find the most recent offer.

 

 

De Praag kaart

Genieten tijdens een stedentrip naar Praag

De Prague Card kent alleen maar voordelen; 2, 3 of 4 dagen zie je het beste van Praag op de handigste manier. Bezoek de populaire attracties en musea in Praag gratis en via een snelle toegang. Beklim helemaal gratis de miniatuur Eiffeltoren op de Petrinheuvel en kijk naar de drommen mensen die over de Karelsbrug flaneren. Raak daarna bijna verstrikt in het spiegeldoolhof pal naast de Petrintoren. Dan wordt het tijd voor een rondvaart over de Moldau en twee gratis drankjes in de Ice Pub of een tour door het centrum van de stad met de sightseeing bus. Sluit de dag af met 20% korting op de show in U Fleku, een bierlokaal waar het bier rijkelijk vloeit. Het aantal attracties en musea waaruit je kunt kiezen, is bijna te veel voor een stedentrip van 2, 3 of 4 dagen naar Praag.

Geen wachtrijen

Met de citypas voor Praag heb je gratis toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden en musea in Praag, zoals de Praagse Burcht, St-Vituskathedraal, Joods Museum (6 locaties) en de uitzichttoren op de Petrin-heuvel. Met de pas vermijd je lange wachtrijen bij een aantal populaire attracties en musea in Praag.

Vervoer

Een voortreffelijk netwerk van trams doorkruist Praag. De tram brengt je niet alleen van A naar B, het is ook een uitstekend vervoermiddel om de belangrijkste gebouwen en monumenten van de stad te zien terwijl je achterover leunt in een stoel. Stap op tram 22 want die komt langs veel bezienswaardigheden. Als je snel ergens wilt zijn, neem je de metro die frequent rijdt, in de spits zelfs om de twee minuten. Gratis openbaar vervoer is bij de Prague Card niet inbegrepen. Daarvoor zijn er handige een- en meerdaagse kaarten in Praag. Een sightseeing tour met een bus van Martin Tour langs de bezienswaardigheden van Praag en een cruise over de rivier de Moldau is wel inbegrepen.

Gratis Reisgids en Plattegrond

Bij de kaart ontvang een gids in 7 talen, inclusief een handige plattegrond met gedetailleerde kaarten waarop alle bezienswaardigheden en musea in Praag staan aangegeven.

Kortingen

Naast alle bovenstaande voordelen geeft de Prague Card ook nog eens een aanzienlijke korting op meer dan 30 attracties en musea die Praag rijk is. Bovendien krijg je ook korting op verschillende tours door de stad en cruises op de Moldau. Korting krijg je ook bij diverse restaurants en winkels in Praag. Met een Prague Card ben je er zeker van dat je het maximale kan halen uit je verblijf in Praag voor de meest voordelige prijs!

Producten

De Prague Card is verkrijgbaar voor 2, 3 of 4 dagen. In het pakket van de citypas voor Praag zitten de volgende producten:

  • Gratis toegang tot 60 attracties en musea in Praag.
  • Korting op de entree van ruim 70 andere attracties.
  • Gratis cruise op de Moldau
  • Gratis tour van 2 uur met de sightseeing bus.
  • Korting tot 50% op tours en cruises.
  • Korting bij restaurants.
  • Handige gids in 7 talen met alle informatie over Praag, de bezienswaardigheden en waar je korting kan krijgen.
  • Handige plattegrond.

Praag OV kaart nodig?

Inclusief luchthaventransfer

Hoe werkt het?

Wanneer je de kaart online koopt, ontvang je een bevestigingsmail met een voucher die je kunt inwisselen voor de Prague Card op diverse plaatsen in Praag, zoals bij het Tourist Information Centre op het Centraal Station, het Florenc Bus Station en bij de Karelsbrug (Mostecka 4), de museumshops in de Praagse Burcht, het Joods Museum en de Akasi Ticket Box bij het Wenceslasplein (Na Prikope 3).De citypas wordt pas geactiveerd op het moment dat je hem voor de eerste keer gebruikt bij één van de musea of attracties in Praag. De kaart is vanaf dat moment 2, 3 of 4 dagen geldig. 

De stad Praag

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en met 1,3 miljoen inwoners ook de grootste stad van deze republiek. Na de Fluwelen Revolutie van 1989, onderging de stad met de honderd torens een metamorfose. Praag straalt en schittert als nooit tevoren. Klim naar de Burcht, slenter door het Gouden Straatje en flaneer over de Karelsbrug. Bezichtig paleizen, kerken en musea. Beklim een van de vele torens voor het beste uitzicht over de stad.

De hoogtepunten

Het centrum van Praag is prachtig en kent vele hoogtepunten. Wandel tijdens je stedentrip naar Praag zeker over de Karelsbrug en breng een bezoek aan attracties als de Praagse Burcht en het Gouden Straatje, de St-Vituskathedraal, het Joods Museum, het Oude Stadsplein, de Astronomische Klok, het Dansend huis van architect Frank Gehry en de uitkijktoren op de Petrin-heuvel.

Wat te zien en te doen in Praag: