Prague Card

Zonder kaartjes door Praag

 

De Praag kaart

Genieten tijdens een stedentrip naar Praag

De Prague Card kent alleen maar voordelen; je ziet het beste van Praag op de handigste manier. Bezoek de populaire attracties en musea in Praag gratis en via een snelle toegang. Beklim gratis de miniatuur Eiffeltoren op de Petrinheuvel en kijk naar de drommen mensen die over de Karelsbrug flaneren. Raak daarna bijna verstrikt in het spiegeldoolhof pal naast de Petrintoren. Dan wordt het tijd voor een rondvaart over de Moldau of een tour door het centrum van de stad met de sightseeing bus. Het aantal attracties en musea waaruit je kunt kiezen, is bijna te veel voor een stedentrip van enkele dagen naar Praag. Naast de fysieke Prague Card is er nu ook een nieuwe digitale versie, de Prague CoolPass!

Geen wachtrijen

Met de Prague Card (of Prague CoolPass) heb je gratis toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden en musea in Praag, zoals de Praagse Burcht, St-Vituskathedraal, Joods Museum (6 locaties) en de Pilsner Urquell Experience. Met de pas vermijd je lange wachtrijen bij een aantal populaire attracties en musea in Praag.

Vervoer

Een voortreffelijk netwerk van trams doorkruist Praag. De tram brengt je niet alleen van A naar B, het is ook een uitstekend vervoermiddel om de belangrijkste gebouwen en monumenten van de stad te zien terwijl je achterover leunt in een stoel. Stap op tram 22 want die komt langs veel bezienswaardigheden. Als je snel ergens wilt zijn, neem je de metro die frequent rijdt, in de spits zelfs om de twee minuten. Gratis openbaar vervoer is bij de Prague Card niet inbegrepen. Daarvoor zijn er handige een- en meerdaagse kaarten in Praag. Een sightseeing tour met een bus van Martin Tour langs de bezienswaardigheden van Praag en een cruise over de rivier de Moldau is wel inbegrepen.

Toch graag OV? Bestel de Praag Travel Card

De Praag Travel Card geeft je drie dagen lang onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer in Praag, met de tram, bus en metro. Bovendien is de transfer met een privé-taxi van het vliegveld van Praag naar je hotel of appartement in de stad ook inbegrepen!
Bestel hier de Praag Travel Card.

Gratis Reisgids en Plattegrond

Bij de Prague Card ontvang een gids in 7 talen, inclusief een handige plattegrond met gedetailleerde kaarten waarop alle bezienswaardigheden en musea in Praag staan aangegeven. Bij de CoolPass hoort een handige mobiele app.

Kortingen

Naast alle bovenstaande voordelen geeft de Prague Card ook nog eens een aanzienlijke korting op andere attracties en musea die Praag rijk is. Bovendien krijg je ook korting op verschillende tours door de stad en cruises op de Moldau. Korting krijg je ook bij diverse restaurants en winkels in Praag. Met een Prague Card ben je er zeker van dat je het maximale kan halen uit je verblijf in Praag voor de meest voordelige prijs!

Producten en voordelen

De Prague Card is verkrijgbaar voor 2, 3, 4, 5, 6, 7 of 10 dagen. In het pakket van de citypass voor Praag zitten de volgende producten:

  • Gratis toegang tot760 attracties en musea in Praag
  • Korting op de entree van andere attracties en musea
  • Gratis cruise op de Moldau
  • Gratis tour van 2 uur met de sightseeing bus
  • Korting op tours en cruises
  • Korting bij restaurants en winkels
  • Handige gids met informatie over Praag en de bezienswaardigheden
  • Mobiele app Prague Cool Pass
prague coolpass 1b

OV-kaart en luchthaventransfer

Met de Praag Travel Card heb je 3 dagen lang onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer in Praag, met de tram, bus en metro. Bovendien is de transfer met een privé-taxi van het vliegveld van Praag naar je hotel of appartement in de stad inbegrepen!

BESTEL DE PRAAG TRAVEL CARD >>

Hoe werkt de Prague Card?

Je hebt een keuze: download de nieuwe digitale Prague CoolPass rechtstreeks naar je mobiel of haal de fysieke Prague Card op bij aankomst. Wanneer je de kaart online koopt, ontvang je een bevestigingsmail met een voucher die je kunt inwisselen voor de Prague Card op diverse plaatsen in Praag, zoals bij het Tourist Information Centre op het Centraal Station, bij de Karelsbrug (Mostecka 4) of de museumshop in de Praagse Burcht. De citypass wordt pas geactiveerd op het moment dat je hem voor de eerste keer gebruikt bij één van de musea of attracties in Praag. 

De stad Praag

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en met 1,3 miljoen inwoners ook de grootste stad van deze republiek. Na de Fluwelen Revolutie van 1989, onderging de stad met de honderd torens een metamorfose. Praag straalt en schittert als nooit tevoren. Klim naar de Burcht, slenter door het Gouden Straatje en flaneer over de Karelsbrug. Bezichtig paleizen, kerken en musea. Beklim een van de vele torens voor het beste uitzicht over de stad.

De hoogtepunten

Het centrum van Praag is prachtig en kent vele hoogtepunten. Wandel tijdens je stedentrip naar Praag zeker over de Karelsbrug en breng een bezoek aan attracties als de Praagse Burcht en het Gouden Straatje, de St-Vituskathedraal, het Joods Museum, het Oude Stadsplein, de Astronomische Klok, het Dansend huis van architect Frank Gehry en de uitkijktoren op de Petrin-heuvel.

prague coolpass 1b

Wat te zien en te doen in Praag: