Athens City Pass

Maak een stedentrip naar Athene nog leuker, door gebruik te maken van de Athens City Pass. Met deze toeristenkaart profiteer je van verschillende voordelen! Zo krijg je gratis toegang tot diverse musea en monumenten in de stad en heb je twee dagen toegang tot de Hop-on Hop-off bus in Athene. Zo reis je snel van de ene naar de andere bezienswaardigheid! Ook niet onbelangrijk is het “Skip the Line”-principe bij een bezoek aan de Akropolis. Dit imposante bouwwerk is al jaren de belangrijkste toeristische trekpleister in de stad. Met de Athens City Pass All-inclusive hoef je niet in rij te staan bij een bezoek aan de Akropolis.

Athene heeft als hoofdstad van Griekenland ruim 750.000 inwoners. De stad is mede door het prettige klimaat en de vele culturele bezienswaardigheden al jaren in trek bij toeristen. Naast de Akropolis vind je diverse andere culturele hoogtepunten in de stad. Denk aan het Dionysus theater, de Agora van Athene, de Tempel van de Olympische Zeus en de Tempel van Dionysus. Naast deze overblijfselen uit de oudheid, biedt Athene je verschillende musea. Door voor het gebruik van de Athens City Pass te kiezen, mis je geen van deze bezienswaardigheden in het centrum van Athene. Lees snel verder, om te zien welke voordelen de Athens City Pass je biedt bij een citytrip naar Athene.

Inhoudsopgave:
introductie –  werkingvoordelende stadcitypass kopen

Citytrip met de Athens Pass

Door gebruik te maken van de Athens City Pass profiteer je van verschillende voordelen tijdens een citytrip naar Athene. Vaak duurt een stedentrip naar Athene niet langer dan drie of vier dagen. Om de tijd in de stad zo goed mogelijk te benutten, is het slim om voor het gebruik van deze toeristenkaart te kiezen. Als extra optie kun je het openbaar vervoer bijboeken, waardoor je de afstanden tussen verschillende bezienswaardigheden niet te voet hoeft af te leggen. Zo bespaar je tijd! Ook hoef je bij populaire attracties, zoals de Akropolis, niet in de rij te staan. Het “Skip the Line”-principe maakt dat je direct naar de ingang kunt lopen.

Er worden twee varianten van de Athens City Pass aangeboden, waarover in een van de volgende alinea’s meer verteld wordt.

Hoe werkt de Athens City Pass?

De Athens City Pass kopen is heel eenvoudig! Je kunt dit voor je stedentrip naar Athene vanuit huis doen. Nadat je de kaart online besteld en betaald hebt, krijg je direct de pas per mail toegestuurd. Dit geldt zowel voor de Athens City Pass Mini als de Athens City Pass All-inclusive. Deze pas kan je uitprinten en dien je mee te nemen tijdens je citytrip naar Athene, of je kunt hem tonen op je smartphone. Hiermee kan je de verschillende bezienswaardigheden in Athene bezoeken en heb je recht op gratis gebruik van de hop-on hop-off bus.

Verschillende soorten van de Athens City Pass

Deze toeristenkaart voor een stedentrip naar Athene wordt in twee verschillende soorten aangeboden, namelijk: Mini en All-inclusive. Met de Mini-toeristenkaart mag je 48 uur gebruik maken van de Hop-on Hop-off bus in de stad. Door voor de All-inclusive-toeristenkaart te kiezen heb je de mogelijkheid om verschillende bezienswaardigheden in Athene gratis te bezoeken. Met de Mini-variant kun je enkel het Akropolis Museum gratis bezoeken. Bovendien krijg je 50% korting op de entree van enkele andere musea. Gratis gebruik van het openbaar vervoer in de stad, inclusief transfer van de luchthaven kan je apart bijboeken.

De Athens City Pass All-inclusive biedt je de mogelijkheid om ook de Akropolis en haar Parthenon te bekijken via de snelle skip-the-line toegang. Bovendien heb je met deze kaart gratis toegang tot de Oude Agora, Stoa van Attalos, Romeinse Agora, Bibliotheek van Hadrianus, Aristoteles’ Lyceum, de Tempel van de Olympische Zeus, het Akropolis Museum en vijf andere musea in Athene. Met deze stadspas mag je ook 48 uur gratis gebruik maken van de Hop-on Hop-off bus en heb je recht op enkele wandeltours met gids. De All-inclusive-pas is te bestellen voor 1, 2, 3, 4, 5 of 6 dagen.

Koop de CityPass:

Voordelen van de City Pass

Onder andere geldig bij het Nieuwe Akropolis Museum, Akropolis met zijn Parthenon, Oude Agora, Stoa van Attalos, Romeinse Agora, Nationaal Archeologisch Museum en het Epigrafisch Museum.

Aan het gebruik van de Athens City Pass zitten verschillende voordelen. Reeds werd beschreven, dat de mogelijkheden van deze toeristenkaart per variant verschillen. Met de All-inclusive-variant heb je logischerwijs de meeste mogelijkheden. Je kunt hierbij een groot aantal bezienswaardigheden en musea bezoeken in Athene. Niet alleen een bezoek aan bezienswaardigheden behoort tot de mogelijkheden. Ook het gratis gebruik van de Hop-on Hop-off bus is een belangrijke reden om voor het gebruik van de Athens City Pass te kiezen. Gratis openbaar vervoer kun je apart bijboeken.

Openbaar vervoer

Bij het bestellen van de Athens City Pass kun je ervoor kiezen om gratis gebruik van het openbaar vervoer in Athene bij te boeken. Let wel, het gaat hierbij om het openbaar vervoer binnen de grenzen van de stad. Daar hoort ook het vervoer van en naar de luchthaven van Athene bij.

Naast het reguliere openbaar vervoer in Athene, kun je met beide passen ook twee dagen gebruik maken van de Hop-on Hop-off bus in de stad. Deze bus loopt via drie verschillende routes, die je allemaal kunt volgen. Met deze bus kom je langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Athene. Bij iedere stop heb je de mogelijkheid om uit te stappen, om de bezienswaardigheid te bekijken. Vervolgens kun je bij een volgende bus instappen, om naar het volgende punt op de route te rijden.

Toegang tot musea

Door voor de All-inclusive-variant van de Athens City Pass te kiezen, heb je de mogelijkheid om diverse musea te bezoeken in Athene. Het gaat hierbij om het Nieuwe Akropolis Museum, het Herakleidon Museum, het Ilias Lalaounis Sieraden Museum en het Kotsanas Museum. In deze musea kom je nog veel meer te weten over de historie van Athene. De stad heeft in de mythologie een zeer belangrijke rol vervuld. Bij de Mini-variant is alleen het Nieuwe Akropolis Museum inbegrepen, bij andere musea krijg je 50% korting met de pas.

Stadswandelingen

Met de toeristenkaart heb je de mogelijkheid om tijdens een stedentrip naar Athene diverse gratis stadswandelingen te lopen. Bij deze stadswandelingen krijg je ondersteuning van een gids en een audioguide, die je meer vertellen over de geschiedenis van en de bezienswaardigheden in Athene. Houd er rekening mee dat de wandelingen niet het hele jaar door worden aangeboden. Enkel tijdens de periode van mei tot en met oktober kun je van deze wandelingen gebruik maken. Buiten deze periode om kun je natuurlijk wel zelf een mooie wandeling door het klassieke centrum van de stad maken.

Kortingen

Een laatste voordeel van deze toeristenkaart is de korting die je hiermee krijgt. Kortingen op tours en excursies en op mooie zeiltochten, waarbij de korting kan oplopen tot 30%. Ook zijn er diverse bezienswaardigheden, die je op vertoon van de Athens City Pass met korting kunt bezoeken. Ook diverse restaurants en winkels geven korting op vertoon van de citypas. Zeker wanneer je tijdens een citytrip naar Athene langer in de stad verblijft, kan dit het overwegen waard zijn.

Hoogtepunten in de stad Athene

Het is niet voor niets, dat Athene zo populair is onder toeristen! In het oude centrum van de stad vind je prachtige gebouwen uit de oudheid. Denk bijvoorbeeld aan de Tempel van de Olympische Zeus, het Parthenon op de Akropolis, enzovoorts. Tijdens je wandeling door het centrum van de stad zal je voortdurend verrast worden door hetgeen Athene je te bieden heeft. Naast de verschillende culturele bezienswaardigheden biedt de stad prachtige pleinen, waar je kort uit kunt rusten tussen het bezoeken van de verschillende bezienswaardigheden door.

Een bekend plein in Athene is het Omónia, wat gezien wordt als een centraal punt. Vanuit dit plein lopen verschillende straten richting de wijken rondom het centrum van de stad. Naast het Omónia is ook het Syntagma-plein bijzonder populair. Aan dit plein grenst het gebouw van het nationaal parlement. Geheel toevallig is dit niet! Het plein wordt namelijk ook wel het “Plein van de grondwet” genoemd. Op het moment dat Grieken de straat betreden voor een protest, dan wordt dit veelal vanaf dit plein gedaan.

Wanneer je aan het eind van de dag toe bent aan een hapje en een drankje, zijn er diverse plekken om te dineren. Met name tijdens de warme zomer is het erg druk op de terrasjes in het centrum van Athene. Geniet van een typische Griekse souvlaki of pastitsio! Veel Grieken eten wat later op de avond, dan we in Nederland gewend zijn. Mede door de warmte, is het prettiger om te eten als het wat is afgekoeld.

Doordat de verschillende bezienswaardigheden soms een eind bij elkaar vandaan liggen, kan het slim zijn om het openbaar vervoer te nemen. Het reeds beschreven Omonia-plein is een van de belangrijkste knelpunten in het netwerk van buslijnen en metro’s in de stad. Vanaf dit plein kun je naar vrijwel alle bezienswaardigheden in de stad komen. Over het algemeen staat het openbaar vervoer in Athene als betrouwbaar en goed georganiseerd te boek.

Wat te zien en te doen in Athene:

Bestel je Athene City Pass makkelijk online: