Athens City Pass

Athens city pass

Maak een stedentrip naar Athene nog leuker, door gebruik te maken van de Athens City Pass. Met deze toeristenkaart profiteer je van verschillende voordelen! Zo krijg je gratis toegang tot diverse musea en bezienswaardigheden in de stad en heb je twee dagen toegang tot de Hop-on Hop-off bus in Athene. Zo reis je snel van de ene naar de andere attractie! Ook niet onbelangrijk is het “Skip the Line”-principe bij een bezoek aan de Akropolis. Dit imposante bouwwerk is al jaren de belangrijkste toeristische trekpleister in de stad. Met de Athens City Pass hoef je niet in rij te staan bij een bezoek aan de Akropolis en het Akropolis Museum.

Athene heeft als hoofdstad van Griekenland ruim 750.000 inwoners. De stad is mede door het prettige klimaat en de vele culturele bezienswaardigheden al jaren in trek bij toeristen. Naast de Akropolis vind je diverse andere culturele hoogtepunten in de stad. Denk aan het Dionysus Theater, de Agora van Athene, de Tempel van de Olympische Zeus en de Tempel van Dionysus. Naast deze overblijfselen uit de oudheid, biedt Athene je verschillende musea. Door voor het gebruik van de Athens City Pass te kiezen, mis je geen van deze bezienswaardigheden in het centrum van Athene. Lees snel verder, om te zien welke voordelen de Athens City Pass je biedt bij een citytrip naar Athene.

Citytrip met de Athens Pass

Door gebruik te maken van de Athens City Pass profiteer je van verschillende voordelen tijdens een citytrip naar Athene. Vaak duurt een stedentrip naar Athene niet langer dan drie of vier dagen. Om de tijd in de stad zo goed mogelijk te benutten, is het slim om voor het gebruik van deze toeristenkaart te kiezen.  Bij populaire en drukbezochte attracties, zoals de Akropolis en het Akropolis Museum, hoef je niet in de rij te staan. Het “Skip the Line”-principe maakt dat je direct naar de ingang kunt lopen.

Hoe werkt de Athens City Pass?

De Athens City Pass kopen is heel eenvoudig! Het is geen fysieke pas en je hoeft dus ook niets op te halen in Athene, maar je kunt thuis direct alles online regelen! Nadat je de kaart online besteld en betaald hebt, krijg je direct de pas per mail toegestuurd. Deze pas kan je uitprinten en dien je mee te nemen tijdens je citytrip naar Athene, of je kunt hem tonen op je smartphone. Hiermee kan je de verschillende bezienswaardigheden in Athene bezoeken en heb je recht op gratis gebruik van de hop-on hop-off bus. Bovendien krijg je korting op andere attracties, musea en tours in Athene.

Voordelen Athens City Pass

De Athens City Pass biedt je de mogelijkheid om de Akropolis en haar Parthenon te bekijken via de snelle skip-the-line toegang. Bovendien heb je met deze kaart gratis toegang tot de Oude Agora, Stoa van Attalos, Romeinse Agora, Bibliotheek van Hadrianus, Aristoteles’ Lyceum, de Tempel van de Olympische Zeus, het Akropolis Museum en vijf andere musea in Athene. Met deze stadspas mag je ook 48 uur gratis gebruik maken van de Hop-on Hop-off bus langs de bezienswaardigheden in Athene en heb je recht op enkele wandeltours met gids. De pas is te bestellen voor 1, 2, 3, 4, 5 of 6 dagen.

Rated by 254 Happy Travelers!

(4/5)

Bestel je Athene City Pass:

Openbaar vervoer

Bij de Athens City Pass zit geen gratis openbaar vervoer, maar op tal van plaatsen in de stad kun je een- of meerdaagse kaarten kopen voor het openbaar vervoer in Athene. Met deze stadspas kun je ook twee dagen gebruik maken van de Hop-on Hop-off bus in de stad. Deze bus loopt via drie verschillende routes, die je allemaal kunt volgen. Met deze bus kom je langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Athene. Bij iedere stop heb je de mogelijkheid om uit te stappen, om de bezienswaardigheid te bekijken. Vervolgens kun je bij een volgende bus instappen, om naar het volgende punt op de route te rijden.

Toegang tot musea

Met de Athens City Pass heb je de mogelijkheid om gratis diverse musea te bezoeken in Athene. Het gaat hierbij om het Nieuwe Akropolis Museum, het Herakleidon Museum, het Ilias Lalaounis Sieraden Museum, het Museum van Illusie en het Kotsanas Museum. In deze musea kom je nog veel meer te weten over de historie van Athene. De stad heeft in de mythologie een zeer belangrijke rol vervuld. Bij andere musea krijg je 50% korting met de pas.

Stadswandelingen

Met de toeristenkaart heb je de mogelijkheid om tijdens een stedentrip naar Athene diverse gratis stadswandelingen te lopen. Bij deze stadswandelingen krijg je ondersteuning van een gids of een audioguide, die je meer vertellen over de geschiedenis van en de bezienswaardigheden in Athene. Houd er rekening mee dat de wandelingen niet het hele jaar door worden aangeboden. Enkel tijdens de periode van mei tot en met oktober kun je van deze wandelingen gebruik maken. Buiten deze periode om kun je natuurlijk wel zelf een mooie wandeling door het klassieke centrum van Athene maken.

Kortingen

Een laatste voordeel van deze toeristenkaart is de korting die je hiermee krijgt. Kortingen op tours en excursies en op mooie zeiltochten, waarbij de korting kan oplopen tot 30%. Ook zijn er diverse bezienswaardigheden en musea, die je op vertoon van de Athens City Pass met korting kunt bezoeken. Ook diverse restaurants en winkels geven korting op vertoon van de citypas. Zeker wanneer je tijdens een citytrip naar Athene langer in de stad verblijft, kan dit het overwegen waard zijn.

Hoogtepunten in de stad Athene

Het is niet voor niets, dat Athene zo populair is onder toeristen! In het oude centrum van de stad vind je prachtige gebouwen uit de oudheid. Denk bijvoorbeeld aan de Tempel van de Olympische Zeus, het Parthenon op de Akropolis, enzovoorts. Tijdens je wandeling door het centrum van de stad zal je voortdurend verrast worden door hetgeen Athene je te bieden heeft. Naast de verschillende culturele bezienswaardigheden biedt de stad prachtige pleinen, waar je kort uit kunt rusten tussen het bezoeken van de verschillende bezienswaardigheden door.

Een bekend plein in Athene is het Omónia, wat gezien wordt als een centraal punt. Vanuit dit plein lopen verschillende straten richting de wijken rondom het centrum van de stad. Naast het Omónia is ook het Syntagma-plein bijzonder populair. Aan dit plein grenst het gebouw van het nationaal parlement. Geheel toevallig is dit niet! Het plein wordt namelijk ook wel het “Plein van de grondwet” genoemd. Op het moment dat Grieken de straat betreden voor een protest, dan wordt dit veelal vanaf dit plein gedaan.

Wanneer je aan het eind van de dag toe bent aan een hapje en een drankje, zijn er diverse plekken om te dineren. Met name tijdens de warme zomer is het erg druk op de terrasjes in het centrum van Athene. Geniet van een typische Griekse souvlaki of pastitsio! Veel Grieken eten wat later op de avond, dan we in Nederland gewend zijn. Mede door de warmte, is het prettiger om te eten als het wat is afgekoeld.

Doordat de verschillende bezienswaardigheden soms een eind bij elkaar vandaan liggen, kan het slim zijn om het openbaar vervoer te nemen. Het reeds beschreven Omonia-plein is een van de belangrijkste knelpunten in het netwerk van buslijnen en metro’s in de stad. Vanaf dit plein kun je naar vrijwel alle bezienswaardigheden in de stad komen. Over het algemeen staat het openbaar vervoer in Athene als betrouwbaar en goed georganiseerd te boek.

Wat te zien en te doen in Athene:

Bestel je Athene City Pass makkelijk online: