Athens City Pass

Maak een citytrip naar Athene nog leuker, door gebruik te maken van de Athens City Pass. Met deze toeristenkaart profiteer je van verschillende voordelen! Zo krijg je gratis toegang tot diverse musea en monumenten in de stad, heb je twee dagen toegang tot de Hop-on Hop-off bus in Athene en kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in de stad. Zo reis je snel van de ene naar de andere bezienswaardigheid! Ook niet onbelangrijk is het “Skip the Line”-principe bij een bezoek aan de Akropolis. Dit imposante bouwwerk is al jaren de belangrijkste toeristische trekpleister in de stad. Met de Athens City Pass hoef je niet in rij te staan bij een bezoek aan de Akropolis.

Athene heeft als hoofdstad van Griekenland ruim 750.000 inwoners. De stad is mede door het prettige klimaat en de vele culturele bezienswaardigheden al jaren in trek bij toeristen. Naast de Akropolis vind je diverse andere culturele hoogtepunten in de stad. Denk aan het Dionysus theater, de Agora van Athene, de Tempel van de Olympische Zeus en de Tempel van Dionysus. Naast deze overblijfselen uit de oudheid, biedt Athene je verschillende musea. Door voor het gebruik van de Athens City Pass te kiezen, mis je geen van deze bezienswaardigheden in het centrum van Athene. Lees snel verder, om te zien welke voordelen de Athens City Pass je biedt bij een citytrip naar Athene.

Inhoudsopgave:
introductie –  werkingvoordelende stadcitypass kopen

Citytrip met de Athens Pass

Door gebruik te maken van de Athens City Pass profiteer je van verschillende voordelen tijdens een citytrip naar Athene. Vaak duurt een stedentrip naar Athene niet langer dan drie of vier dagen. Om de tijd in de stad zo goed mogelijk te benutten, is het slim om voor het gebruik van deze toeristenkaart te kiezen. Je kunt het openbaar vervoer gratis gebruiken, waardoor je de afstanden tussen verschillende bezienswaardigheden niet te voet hoeft af te leggen. Zo bespaar je tijd! Ook hoef je bij populaire attracties, zoals de Akropolis, niet in de rij te staan. Het “Skip the Line”-principe maakt dat je direct naar de ingang kunt lopen.

Er worden verschillende varianten van de Athens City Pass aangeboden, waarover in een van de volgende alinea’s meer verteld wordt.

Hoe werkt de Athens City Pass?

De Athens City Pass kopen is heel eenvoudig! Je kunt dit voor je stedentrip naar Athene vanuit huis doen. Nadat je de kaart online besteld en betaald hebt, krijg je direct een voucher per mail toegestuurd. Deze voucher dien je mee te nemen tijdens je citytrip naar Athene, om de voucher bij een vooraf aangegeven punt in het centrum van de stad om te wisselen. Hier krijg je vervolgens een fysieke kaart, waarmee je de verschillende bezienswaardigheden in Athene kunt bezoeken. Kies je voor de Athens City Pass Mini, een van de drie aangeboden varianten, dan kun je deze direct gebruiken. De kaart wordt in dit geval digitaal geleverd.

Verschillende soorten van de Athens City Pass

Deze toeristenkaart voor een stedentrip naar Athene wordt in drie verschillende soorten aangeboden, namelijk: Mini, Classic en Complete. Enkel met de Classic- en Complete-toeristenkaart is het mogelijk om het openbaar vervoer in de stad gratis te gebruiken. Met de Mini-toeristenkaart heb je, net als bij de andere twee varianten, toegang tot de Hop-on Hop-off bus in de stad. Door voor de Classic- of Complete-toeristenkaart te kiezen heb je de mogelijkheid om verschillende bezienswaardigheden in Athene gratis te bezoeken. Met de Mini-variant kun je enkel het Akropolis Museum gratis bezoeken.

De Classic-variant biedt je de mogelijkheid om ook de Akropolis en haar Parthenon te bekijken. Kies je voor de Complete-variant, dan heb je ook gratis toegang tot de Oude Agora, Stoa van Attalos, Romeinse Agora, Bibliotheek van Hadrianus, Aristoteles’ Lyceum, de Tempel van de Olympische Zeus, enzovoorts.

Koop de CityPass:

Voordelen van de City Pass

o.a. geldig bij het Nieuwe Akropolis Museum, Akropolis met zijn Parthenon, Oude Agora, Stoa van Attalos, Romeinse Agora, Nationaal Archeologisch Museum en het Epigrafisch Museum.

Aan het gebruik van de Athens City Pass zitten verschillende voordelen. Reeds werd beschreven, dat de mogelijkheden van deze toeristenkaart per variant verschillen. Met de Complete-variant heb je logischerwijs de meeste mogelijkheden. Je kunt hierbij een groot aantal bezienswaardigheden en musea bezoeken in Athene. Niet alleen een bezoek aan bezienswaardigheden behoort tot de mogelijkheden. Ook het gratis openbaar vervoer en de Hop-on Hop-off bus zijn redenen om voor het gebruik van de Athens City Pass te kiezen.

Openbaar vervoer

De Athens City Pass geeft je het recht op het gratis gebruik van het openbaar vervoer in Athene. Let wel, het gaat hierbij om het openbaar vervoer binnen de grenzen van de stad. Daarbij kan ook het vervoer van en naar de luchthaven van Athene gratis gebruikt worden. Het gratis gebruiken van het openbaar vervoer is alleen mogelijk met de Classic- en Complete-variant van deze toeristenkaart voor Athene.

Naast het reguliere openbaar vervoer in Athene, kun je met deze pas ook twee dagen gebruik maken van de Hop-on Hop-off bus in de stad. Deze bus loopt via drie verschillende routes, die je allemaal kunt volgen. Met deze bus kom je langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Athene. Bij iedere stop heb je de mogelijkheid om uit te stappen, om de bezienswaardigheid te bekijken. Vervolgens kun je bij een volgende bus instappen, om naar het volgende punt op de route te rijden.

Toegang tot musea

Door voor de Complete-variant van de Athens City Pass te kiezen, heb je de mogelijkheid om diverse musea te bezoeken. Het gaat hierbij om het Nationaal Archeologisch Museum, het Epigrafisch Museum, het Byzantijnse en Christelijke Museum en het Numismatisch Museum in Athene. In deze musea kom je nog veel meer te weten over de historie van Athene. De stad heeft in de mythologie een zeer belangrijke rol vervuld. Met de andere varianten van deze pas is het niet mogelijk om de reeds opgesomde musea gratis te bezoeken. Enkel toegang tot het Nieuwe Akropolis Museum is een onderdeel van alle drie de passen.

Stadswandelingen

Met de toeristenkaart heb je de mogelijkheid om tijdens een stedentrip naar Athene diverse gratis stadswandelingen te lopen. Bij deze stadswandelingen krijg je ondersteuning van een gids, die je meer kan vertellen over de geschiedenis van- en bezienswaardigheden in Athene. Houd er rekening mee dat de wandelingen niet het hele jaar door worden aangeboden. Enkel tijdens de periode van mei tot en met oktober kun je van deze wandelingen gebruik maken. Buiten deze periode om kun je natuurlijk wel zelf een mooie wandeling door het klassieke centrum van de stad maken.

Kortingen

Een laatste voordeel van deze toeristenkaart is de korting die je hiermee krijgt. Zo kun je onder meer mooie zeiltochten maken, waarbij de korting oploopt tot 30%. Ook zijn er diverse bezienswaardigheden, die je op vertoon van de Athens City Pass met korting kunt bezoeken. Zeker wanneer je tijdens een citytrip naar Athene langer in de stad verblijft, kan dit het overwegen waard zijn.

Hoogtepunten in de stad Athene

Het is niet voor niets, dat Athene zo populair is onder toeristen! In het oude centrum van de stad vind je prachtige gebouwen uit de oudheid. Denk bijvoorbeeld aan de Tempel van de Olympische Zeus, het Parthenon op de Akropolis, enzovoorts. Tijdens je wandeling door het centrum van de stad zal je voortdurend verrast worden door hetgeen Athene je te bieden heeft. Naast de verschillende culturele bezienswaardigheden biedt de stad prachtige pleinen, waar je kort uit kunt rusten tussen het bezoeken van de verschillende bezienswaardigheden door.

Een bekend plein in Athene is het Omónia, wat gezien wordt als een centraal punt. Vanuit dit plein lopen verschillende straten richting de wijken rondom het centrum van de stad. Naast het Omónia is ook het Syntagma-plein bijzonder populair. Aan dit plein grenst het gebouw van het nationaal parlement. Geheel toevallig is dit niet! Het plein wordt namelijk ook wel het “Plein van de grondwet” genoemd. Op het moment dat Grieken de straat betreden voor een protest, dan wordt dit veelal vanaf dit plein gedaan.

Wanneer je aan het eind van de dag toe bent aan een hapje en een drankje, zijn er diverse plekken om te dineren. Met name tijdens de warme zomer is het erg druk op de terrasjes in het centrum van Athene. Geniet van een typische Griekse souvlaki of pastitsio! Veel Grieken eten wat later op de avond, dan we in Nederland gewend zijn. Mede door de warmte, is het prettiger om te eten als het wat is afgekoeld.

Doordat de verschillende bezienswaardigheden soms een eind bij elkaar vandaan liggen, kan het slim zijn om het openbaar vervoer te nemen. Het reeds beschreven Omonia-plein is een van de belangrijkste knelpunten in het netwerk van buslijnen en metro’s in de stad. Vanaf dit plein kun je naar vrijwel alle bezienswaardigheden in de stad komen. Over het algemeen staat het openbaar vervoer in Athene als betrouwbaar en goed georganiseerd te boek.

Wat te zien en te doen in Athene:

Bestel je Athene City Pass makkelijk online: