Amsterdam City Pass

Ontdek de hoofdstad van Nederland

Home 9 Stedentrip Amsterdam 9 Amsterdam City Pass

Door het afbouwen van de maatregelen tegen het Corona-virus openen langzaamaan de attracties en services van Citypasses weer. Om een actuele stand te bekijken van welke producten er momenteel aangeboden worden in een pas en welke niet, kun je het beste even doorklikken op de Bestel-knop die op verschillende plekken in de citypas pagina staat. Daar vind je het meest actuele aanbod.

 

De Amsterdam City Pass

De stadspas voor Amsterdam

Ontdek Amsterdam op een ontspannen en goedkope manier met de Amsterdam City Pass. Met je ticket kun je via een aparte ingang gratis en zonder wachtrijen naar binnen bij het drukbezochte Rijksmuseum of Van Gogh Museum. Ook een cruise van 1 uur met een rondvaartboot over de Amsterdamse grachten is onderdeel van de citypas. De trein brengt je van luchthaven Schiphol naar het centrum van Amsterdam. Met de pas kun je bovendien met 20% korting tickets bestellen voor andere bezienswaardigheden en musea in Amsterdam, zoals de Heineken Experience, Madame Tussauds en de hop-on hop-off bus, en voor fietstours en excursies (Keukenhof, Volendam, Den Haag).

Deze citypas is vooral geschikt voor mensen die tijdens een stedentrip naar Amsterdam niet alles hoeven te zien, maar wel belangrijke bezienswaardigheden van de hoofdstad van Nederland zoals het Rijksmuseum en de grachten. Een groot voordeel van deze pas is dat de kaart geen 24 uur, 48 uur of andere vereisten kent. Je kunt zelf bepalen wat en wanneer je iets bezoekt tijdens een citytrip naar Amsterdam. Bovendien krijg je alle tickets en vouchers thuis gestuurd en je hoeft dus in Amsterdam niks meer op te halen of in te wisselen.

Geen wachtrijen

Met deze pas heb je geen last van wachtrijen bij drukke attracties in Amsterdam als het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Je kunt bij deze indrukwekkende musea naar binnen via een snelle skip-the-line toegang.

Vervoer

In de kaart zit geen gratis openbaar vervoer, maar dat is geen probleem want het centrum van Amsterdam kun je ook goed te voet doen. Bovendien kun je op het Centraal Station of in je hotel een- of meerdaagse kaarten voor het openbaar vervoer kopen (GVB). Een Airport Transfer met de trein van luchthaven Schiphol naar het centrum van Amsterdam is ook inbegrepen.

Kortingen

Naast de gratis toegang tot het Rijksmuseum of Van Gogh Museum en de gratis rondvaart door de grachten kun je met de Amsterdam City Pass nog tal van kortingen krijgen. Korting op de entree van musea en bezienswaardigheden, zoals het Stedelijk Museum en de Heineken Experience en korting op (fiets)tours en excursies.

Producten

Je hoeft geen fysieke pas op te halen of voucher in te wisselen in Amsterdam, je krijgt alle bestelde tickets thuis.

  • Ticket en skip-the-line toegang tot het Rijksmuseum of Van Gogh Museum
  • Ticket voor een rondvaart van 1 uur
  • Transfer van Schiphol naar het centrum van Amsterdam (trein)
  • Korting op musea en attracties
  • Korting op fietstours en excursies

Amsterdam bezienswaardigheden

In Amsterdam hoef je je niet te vervelen. Er is voldoende te zien en te doen in deze hoofdstad van Nederland. Uitgebreide informatie en tips over de bezienswaardigheden, musea, restaurants en winkels in Amsterdam vind je op Amsterdam-Nu, de online stadsgids over Amsterdam!

BEZOEK AMSTERDAM-NU>>

Hoe werkt het?

Je hoeft de pas niet op te halen in Amsterdam maar je kunt thuis direct alles online regelen! Selecteer of je het Rijksmuseum of het Van Gogh museum wil bezoeken. Selecteer je aankomstdatum in Amsterdam (belangrijk voor de transfer vanaf luchthaven Schiphol). Na de boeking ontvang je de tickets voor het Rijksmuseum of van Gogh Museum en de tickets voor de rondvaart en de Airport Transfer. Je ontvangt ook een kortingscode waarmee je korting kan krijgen bij andere musea, attracties, tours en excursies in Amsterdam.

De stad Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en met 800.000 inwoners ook de grootste gemeente van het land. Amsterdam staat vooral bekend om zijn grachten en bruggen, maar Amsterdam is ook het Rijksmuseum, de Wallen, Anne Frank en de Dam en shoppen in de Kalverstraat en de Negen Straatjes. Amsterdam straalt, schittert en bruist. Een prachtige stad voor een stedentrip!

De hoogtepunten

Amsterdam telt tal van hoogtepunten. In de eerste plaats natuurlijk de typisch Amsterdamse grachten, grachtenpanden en bruggen. Het Museumplein met de wereldberoemde musea: Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk Museum. Andere highlights zijn het Anne Frankhuis, de Dam, de Wallen, het Vondelpark en wijken als De Pijp en de Jordaan. Liefhebbers van shoppen kunnen hun hart ophalen in de Kalverstraat en de Negen straatjes.