Amsterdam City Pass

Ontdek de hoofdstad van Nederland

De Amsterdam City Pass

De stadspas voor Amsterdam

Ontdek Amsterdam op een ontspannen en goedkope manier met de Amsterdam City Pass. Met je ticket kun je via een aparte ingang gratis en zonder wachtrijen naar binnen bij twee topmusea in Amsterdam: het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Ook een cruise van 1 uur met een rondvaartboot over de Amsterdamse grachten is onderdeel van de citypas.

Bij de Amsterdam Pass hoort ook een app met audioguide. Hiermee ontdek je meer dan 100 bezienswaardigheden in Amsterdam. Met de pas kun je bovendien met 10% korting tickets bestellen voor andere bezienswaardigheden en musea in Amsterdam, zoals de Heineken Experience, Madame Tussauds en de hop-on hop-off bus, en voor fietstours en excursies (Keukenhof, Volendam, Den Haag).

Deze citypas is vooral geschikt voor mensen die tijdens een stedentrip naar Amsterdam niet alles hoeven te zien, maar wel belangrijke bezienswaardigheden van de hoofdstad van Nederland zoals het Rijksmuseum en de grachten. Een groot voordeel van deze pas is dat de kaart geen 24 uur, 48 uur of andere vereisten kent. Je krijgt alle tickets en vouchers thuis gestuurd en je hoeft dus in Amsterdam niks meer op te halen of in te wisselen.

Geen wachtrijen

Met deze pas heb je geen last van wachtrijen bij drukke attracties in Amsterdam als het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Je kunt bij deze indrukwekkende musea naar binnen via een snelle skip-the-line toegang.

Vervoer

In de kaart zit geen gratis openbaar vervoer, maar dat is geen probleem want het centrum van Amsterdam kun je ook goed te voet doen. Bovendien kun je op het Centraal Station of in je hotel een- of meerdaagse kaarten voor het openbaar vervoer kopen (GVB). 

App met audioguide

Bij de Amsterdam Digital Pass hoort ook een app met audioguide. Hiermee ontdek je meer dan 100 bezienswaardigheden in Amsterdam. Lokale gidsen geven commentaar en vertellen over hun ‘geheime plekken’. De app bevat ook wandelroutes.

Kortingen

Naast de gratis toegang tot het Rijksmuseum en Van Gogh Museum en de gratis rondvaart door de grachten kun je met de Amsterdam Pass nog tal van kortingen krijgen. Korting op de entree van musea en bezienswaardigheden, zoals het Stedelijk Museum en de Heineken Experience en korting op (fiets)tours en excursies.

Producten en voordelen

Je hoeft geen fysieke pas op te halen of voucher in te wisselen in Amsterdam, je krijgt alle bestelde tickets thuis.

  • Ticket en skip-the-line toegang tot het Rijksmuseum
  • Ticket en skip-the-line toegang tot het Van Gogh Museum
  • Ticket voor een rondvaart van 1 uur
  • App met audioguide, met informatie over ruim 100 bezienswaardigheden in Amsterdam
  • Korting op musea en attracties
  • Korting op tours en excursies
  • 100% mobiel

Rated by 151 Happy Travelers!

(4/5)
Amsterdam Digital Pass citypass

Hoe werkt de Amsterdam Digital Pass?

De Amsterdam Digital Pass is geen fysieke pas en je hoeft dus ook niets op te halen in Amsterdam, maar je kunt thuis direct alles online regelen! Selecteer wanneer je het Rijksmuseum en het Van Gogh museum wil bezoeken. Selecteer je aankomstdatum in Amsterdam (belangrijk voor de transfer vanaf luchthaven Schiphol). Na de boeking ontvang je de tickets voor het Rijksmuseum en van Gogh Museum en de tickets voor de rondvaart en de Airport Transfer. Je ontvangt ook een kortingscode waarmee je korting kan krijgen bij andere musea, attracties, tours en excursies in Amsterdam.

De stad Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en met 800.000 inwoners ook de grootste gemeente van het land. Amsterdam staat vooral bekend om zijn grachten en bruggen, maar Amsterdam is ook het Rijksmuseum, de Wallen, Anne Frank en de Dam en shoppen in de Kalverstraat en de Negen Straatjes. Amsterdam straalt, schittert en bruist. Een prachtige stad voor een stedentrip!

De hoogtepunten

Amsterdam telt tal van hoogtepunten. In de eerste plaats natuurlijk de typisch Amsterdamse grachten, grachtenpanden en bruggen. Het Museumplein met de wereldberoemde musea: Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk Museum. Andere highlights zijn het Anne Frankhuis, de Dam, de Wallen, het Vondelpark en wijken als De Pijp en de Jordaan. Liefhebbers van shoppen kunnen hun hart ophalen in de Kalverstraat en de Negen straatjes.

DigitalPass Amsterdam

Wat te zien en te doen in Amsterdam: