Venice City Pass

[et_pb_dmb_breadcrumbs _builder_version=”3.17.6″ body_font_size_tablet=”51″ body_line_height_tablet=”2″ separator_font_size_tablet=”51″ separator_line_height_tablet=”2″ link_font_size_tablet=”51″ link_line_height_tablet=”2″ linkhover_font_size_tablet=”51″ linkhover_line_height_tablet=”2″ custom_margin=”0px||0px|” custom_padding=”0px||0px|” /]

Haal nog meer uit je Venetië citytrip, door gebruik te maken van de Venice City Pass! Met deze Venice Card heb je toegang tot een groot aantal musea in Venetië en sta je zelden in de rij. Een boottocht over Canal Grande is ook inbegrepen en je komt gratis van en naar het vliegveld tijdens een stedentrip naar Venetië,  Zo bespaar je veel tijd en kun je een groot aantal bezienswaardigheden in Venetië bezoeken tijdens je citytrip. Het is mogelijk om de Venetië kaart voor toeristen te combineren met een losse kaart voor het openbaar vervoer.

Al jaren behoort Venetië tot de Europese topbestemmingen voor een korte stedentrip. De stad heeft tal van culturele bezienswaardigheden te bieden, evenals een groot aantal gezellige restaurantjes en cafés. Zo biedt de stad je alle ingrediënten voor een ontspannende vakantie. Lees snel verder, om te zien welke voordelen deze Venice City Pass jou biedt tijdens een citytrip naar Venetië.

Inhoudsopgave:
introductie –  werkingvoordelende stadcitypass kopen

Citytrip met de Venezia City Pass

De Venice City Pass maakt een bezoek aan Venetië nog leuker voor toeristen. Met deze Venice Card heb je gratis toegang tot een groot aantal bezienswaardigheden, waarvan het Dogepaleis (Palazzo Ducale) en het Leonardo da Vinci Museum voorbeelden zijn. Ook de San Marco-basiliek, het Nationaal Museum voor Archeologie en de Scuola Grande di San Rocco (historisch gebouw) kunnen gratis bezocht worden. Daarbij wordt er een gratis shuttleservice aangeboden van en naar het Marco Polo vliegveld bij Venetië. Zo hoef je dit zelf niet meer te regelen na aankomst in de stad! Een rondvaart over het Canal Grande is ook inbegrepen bij de pas.

Hoe werkt de Venice Card?

Voorafgaand aan je stedentrip naar Venetië kun je de Venice City Pass heel eenvoudig online bestellen. Nadat je de pas besteld hebt, wordt deze per mail naar je verstuurd. Print de pas uit en maak hier direct gebruik van bij aankomst in Venetië. Je kunt deze toeristenpas voor Venetië combineren met een optionele kaart voor het openbaar vervoer. Deze optionele pas kan voor 1, 2, 3 of 7 dagen worden besteld. Zo kun je tijdens een stedentrip naar Venetië gratis gebruik maken van de bussen, trams en waterbussen in de stad (Mestre en Marghera inbegrepen). Deze travelcard kan je ook gebruiken voor vervoer naar Murano, Burano en Torcello.

Verschillende soorten van de toeristenpas

De Venice kaart wordt in drie verschillende varianten aangeboden, namelijk: de Venetië City Pass Starter, Venetië City Pass Classic en de Venetië City Pass Complete. Het verschil zit hierbij in het aantal bezienswaardigheden die je gratis kunt bezoeken met deze passen. Vanzelfsprekend kun je met de Venetië City Pass Complete de meeste musea en bezienswaardigheden in Venetië bekijken. Mocht je maar twee of drie dagen in de stad verblijven, dan is het aantal bezienswaardigheden die je met de Venetië City Pass starter kunt bezoeken wellicht voldoende.

Koop de CityPass:

Voordelen van de Venetië Pass

Onder andere geldig bij het Dogepaleis (Palazzo Ducale), Leonardo da Vinci Museum, Scuola San Rocco, historisch museum Ca’ Rezzonico en Teatro La Fenice.

Met de Venetië Pass profiteer je van diverse voordelen. Onderstaand hebben we de belangrijkste voordelen van deze pas voor je op een rijtje gezet. Bovenal maakt de Venice Card een citytrip naar Venetië nog comfortabeler. Zo beleef je een heel ontspannen weekendje weg in deze prachtige stad!

Tour over Canal Grande

Niet alleen kun je verschillende bezienswaardigheden in Venetië bezoeken met deze Venice Card. Ook kun je gebruik maken van een gratis rondvaart over het Canal Grande, het belangrijkste en grootste kanaal in Venetië. Het biedt je een hele andere kijk op de stad! In plaats van een rondvaart over het Canal Grande kun je ook kiezen voor een tocht in een gondel. Dit is enkel mogelijk met de Venice City Pass Classic en de Venice City Pass Complete. Een tocht in een gondel is een unieke ervaring, die je niet wilt missen. Ook leuk is de Opera tour door Teatro La Fenice.

Skip the Line bij belangrijkste bezienswaardigheden

Tijdens een citytrip naar Venetië is er niets vervelender, dan lang in de rij te moeten staan voor bezienswaardigheden. Om dit te voorkomen, werkt de Venice Card op basis van het “Skip the Line”-principe. Dit betekent dat je bij aankomst direct door kunt lopen naar de ingang van populaire musea en attracties. Zo gaat er geen tijd verloren!

Shuttleservice van en naar het vliegveld

Na aankomst op het vliegveld bij Venetië, Venice Marco Polo Airport (VCE), hoef je zelf geen vervoer meer naar het centrum van de stad te regelen. Onderdeel van de Venice City Pass is een gratis shuttleservice van en naar dit vliegveld. Deze shuttleservice zet je af op het gunstig gelegen Piazzale Roma. Zo ben je snel bij je accommodatie en kun je direct een van de vele bezienswaardigheden in de stad bezoeken!

Kortingen met de toeristenpas

Naast de verschillende musea en bezienswaardigheden die je gratis kunt bezoeken, krijg je met deze Venice City Pass ook korting op diverse andere uitjes. Bezoek het Palazzo Fortuny of de Peggy Guggenheim Collectie bijvoorbeeld met korting.

De stad Venetië

Venetië staat wereldwijd bekend om zijn prachtige historische centrum met zijn vele kanalen. Het is eigenlijk geen stad, maar een samenspel van 118 eilanden in de lagune, 150 kanalen, 400 bruggen en bruggetjes en duizenden straten en steegjes. 

De hoogtepunten

In de stad Venetië vind je een groot aantal hoogtepunten. Het Palazzo Ducale (Dogepaleis) en de Basilica di San Marco op het San Marcoplein zijn hier bekende voorbeelden van. Andere attracties zijn de Burg der Zuchten en de Ponte Rialto. Een klassieke tocht met een gondel hoort er natuurlijk bij tijdens een stedentrip naar Venetië! 

Sluit de dag af met een heerlijk diner op een van de gezellige terrasjes in het centrum van Venetië. Kies voor een Italiaanse pasta of een heerlijke pizza, om de unieke indrukken die jullie van de stad hebben gekregen te bespreken. Wanneer bezoek jij Venetië met een Venice City Pass?

Wat te zien en te doen in Venetië:

Bestel je Venezia City Pass makkelijk online: