Rome iVenture Card

Een uitstapje naar de eeuwige stad

Flexibel op citytrip met de iVenture Card – Rome

Met de Rome iVenture Card heb je gratis toegang tot 3, 5 of 7 van de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten in Rome, zoals het wereldberoemde Colosseum, de Vaticaanse Musea met de Sixtijnse Kapel, de Engelenburcht en de Sint-Pietersbasiliek. Je kunt kiezen uit bijna 50 attracties en activiteiten (tours, e.d.) in Rome. Met deze pas kun je 35% besparen op losse tickets voor de attracties en tours.

De iVenture Card (ook wel Rome Flexi Attractions Pass genoemd) is een ‘smart card’ waarmee je bij de belangrijkste attracties in Rome handig en snel naar binnen kunt, zonder geld en zonder kaartje. Je kunt bij aanschaf kiezen of je 3, 5 of 7 bezienswaardigheden, musea en tours wil zien en doen tijdens een stedentrip naar Rome.

Met deze citypas kun je via een aparte ingang gratis en zonder wachtrij naar binnen bij druk bezochte attracties als het Colosseum en de Vaticaanse Musea. Tijdens een citytrip naar Rome kun je met deze handige card de stad in je eigen tempo en zonder stress verkennen, want de pas is na activering 7 dagen geldig. Bovendien vermijd je bij de meeste attracties de wachtrij en kun je via een skip-the-line toegang snel naar binnen.

Bezienswaardigheden en tours

Tijdens een citytrip naar Rome kun je met deze stadspas kiezen uit bijna 50 attracties en activiteiten in Rome. Zoals bijvoorbeeld het Colosseum en Forum Romanum, de Engelenburcht, het Pantheon, de Vaticaanse Musea met de prachtige Sixtijnse Kapel en tours door de catacomben van Rome en over de Appia Antica. Maak een tour met de hop-on hop-off bus langs alle bezienswaardigheden van Rome, doe mee aan een wijnproeverij of kook-workshop. Een excursie naar het McArthur Glen Designer Outlet Village is ook inbegrepen bij de card voor de liefhebbers van shoppen. Kinderen maak je blij met tickets voor het attractiepark Fun Park, waterpark Zoomarine of het Leonardo Da Vinci Experience Museum.

Geen wachtrijen

Met deze citypas heb je geen last van de vaak lange wachtrijen bij drukbezochte attracties als het Colosseum en de Vaticaanse Musea. Je kunt naar binnen via een snelle skip-the-line toegang. Ook voor de Engelenburcht en de Sint-Pietersbasiliek geldt de skip-the-line toegang..

Vervoer

Met de Rome Flexi Attractions Pass kun je tickets reserveren voor de hop-on hop-off bus. Hiermee kom je langs alle hoogtepunten van Rome. Met de Hop-on Hop-off bootcruise maak je een rondvaart over de Tiber en zie je stad vanaf het water. Je kunt ook een e-bike huren voor 3 uur om zelf Rome te verkennen.

Handige app

Bij de IVenture Card Rome hoort een handige app met interactieve plattegrond en een lijst van alle aan het kortingsprogramma deelnemende attracties en belevenissen.

Producten en voordelen

Bij de iVenture Card Rome kan je kiezen voor 3, 5 of 7 bezienswaardigheden en activiteiten uit een lijst van 47 attracties en belevenissen.

  • Flinke korting op de entree van de belangrijkste attracties in Rome
  • Skip the line toegang tot populaire attracties en musea
  • Tickets voor tours met de hop-on hop-off bus
  • Tickets voor rondvaart op de Tiber
  • Tickets voor diverse wandeltours in Rome
  • Tickets voor attractiepark Fun Park en waterpark Zoomarine
  • Handige app met plattegrond en informatie over deelnemende attracties
  • Kaart is 7 dagen geldig

Hoe werkt de Rome Flexi Attractions Pass?

De iVenture Card is geen fysieke pas en je hoeft dus ook niets op te halen in Rome, maar je kunt thuis direct alles online regelen! Kies hoeveel en welke attracties je wil bezoeken tijdens je stedentrip naar Rome. Bij de ingang van de attractie en activiteiten kun je de QR-code van de attractie laten zien op je mobiel. Ook in Rome zelf kun je card nog bestellen, online of bij fysieke locaties in Rome. Deze Tourisations liggen op Piazza Navonas, Piazza Venezia en bij het Vaticaan (Viale Vaticano). De citypas wordt pas geactiveerd op het moment dat je hem voor de eerste keer gebruikt bij één van de attracties of musea in Rome. De voordeelkaart is vervolgens liefst zeven dagen geldig.

De stad Rome

Rome is de hoofdstad van Italië en telt bijna 3 miljoen inwoners. De stad heeft een rijke geschiedenis van ruim 2700 jaar en is gebouwd op zeven heuvels. De lange en roerige geschiedenis heeft veel sporen nagelaten in de Eeuwige Stad en dat levert tal van prachtige bezienswaardigheden en musea op. Daarnaast is Rome ook de zetel van de Paus, die regeert over de staat Vaticaanstad, wat een enclave is binnen Rome.

De hoogtepunten

Het centrum van Rome is één groot openluchtmuseum, met als belangrijkste hoogtepunten het Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Sint Pietersbasilliek, Vaticaanse Musea met de Sixtijnse Kapel, Galleria Borghese, Trevifontein, Piazza Navona en het monument van Victor Emanuel II.

hand holding card 2
Europe Mobile app

Wat te zien en te doen in Rome: