Milan Pass

Milaan op eigen tempo

De Milan Pass

Ontdek Milaan, de stad van mode en design

Verken Milaan in je eigen tempo en bespaar tijd en geld met de stadskaart voor 48 uur. Gratis toegang en skip the line bij populaire attracties en musea als de Duomo, Pinacoteca di Brera en het Triennale Design Museum. Tevens heb je toegang tot het dak en het museum van de Dom. Ook een bezoek aan het museum van La Scala, het beroemde operagebouw van Milaan, en het San Siro-stadion, de thuishaven van AC Milan en Inter Milaan zijn inbegrepen bij de kaart. Het beroemde Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci en de interactieve tentoonstelling over Da Vinci eveneens. Je kunt kiezen voor een pas inclusief gratis openbaar vervoer in Milaan óf met gratis gebruik van de hop-on hop-off bus. Je hebt ook recht op een cruise op de Navigli, de kanalen van Milaan. Diverse restaurants en winkels in Milaan geven korting op vertoon van de Milan Pass.

Geen wachtrijen

Haal het maximale uit je verblijf in Milaan door lange rijen te ontwijken met deze stadspas. Met de Milan Pass ontloop je de wachtrijen voor een bezoek aan populaire bezienswaardigheden en musea, als de Duomo, de Pinacoteca di Brera en het San Siro voetbalstadion.

Gratis vervoer

Een Milaan Pas met ATM openbaar vervoer kaart geeft je toegang tot 5 metrolijnen en meer dan 100 tram- en buslijnen in Milaan. Geniet van gratis, onbeperkt reizen voor 48 uur met het uitstekende openbaar vervoerssysteem van Milaan. Je kunt ook kiezen voor een pas met gratis gebruik van de hop-on hop-off bus voor 48 uur. Maak een rondleiding langs de bezienswaardigheden van Milaan aan boord van een dubbeldekker bus met open dak. De bussen rijden 7 dagen per week via 3 lijnen met meer dan 40 haltes. Leer meer door het audiocommentaar aan boord, beschikbaar in 8 talen (waaronder speciale commentaren voor kinderen). Daarnaast heb je recht op een cruise op de Navigli, de kanalen van Milaan.

Gratis plattegrond en reisgids

Bij de citypas krijg je een handige gids met informatie over de deelnemende attracties, musea en bedrijven. Een boekje met bonnen voor aanbiedingen bij de aangesloten partners (totale waarde van meer dan 250 euro). Plus een handige plattegrond van Milaan, met nuttige toeristische informatie en een aantal leuke suggesties voor wandelroutes door de stad.

Kortingen

In het pakket van de Milan Pass zit een boekje met bonnen voor kortingen bij tientallen restaurants, winkels, musea, voorstellingen, schoonheidssalons en meer. De totale waarde van deze aanbiedingen is ruim 250 euro. Bovendien heb je recht op korting op activiteiten en excursies in en buiten Milaan.

Producten en voordelen

De stadspas van Milaan is geldig voor 48 uur. In het pakket van de citypas zitten de volgende producten:

  • Gratis toegang tot attracties als Duomo (inclusief het dak) en San Siro Stadion.
  • Gratis toegang tot musea, waaronder La Scala, Triennale Design Museum en Gallerie d’Italia.
  • Gratis openbaar vervoer (metro, tram, bus) óf gratis gebruik van de hop-on hop-off bus (40 haltes).
  • Boekje met bonnen met aanbiedingen bij de aangesloten partners (totale waarde meer dan 250 euro).
  • Agenda van evenementen, exposities en shows in Milaan gedurende de lopende maand.
  • Plattegrond Milaan met tips..

Rated by 86 Happy Travelers!

(4/5)
milan pass 1

Hoe werkt de Milan Pass?

De Milan Pass kun je online bij ons bestellen. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met voucher die je in het centrum van Milaan kunt omwisselen voor de kaart. De citypas wordt pas geactiveerd op het moment dat je hem voor de eerste keer gebruikt in Milaan. De kaart is vanaf dat moment 48 uur geldig.

De stad Milaan

Milaan is na Rome de tweede stad van Italië en telt 1,5 miljoen inwoners. Het is de hoofdstad van Lombardije en staat vooral bekend als stad van mode en design. Liefhebbers van shoppen komen dan ook volop aan hun trekken tijdens een stedentrip naar deze stad in Noord-Italië. Daarnaast biedt Milaan nog veel meer aan prachtige bezienswaardigheden, leuke musea en hippe wijken.

De hoogtepunten

De imposante Duomo is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Milaan. Breng ook zeker een bezoek aan het dak van de Dom voor een prachtig uitzicht over de stad. Andere belangrijke attracties zijn het kasteel Castello Sforzesco, La Scala, het beroemde operagebouw van Milaan, het San Siro-stadion, de thuishaven van AC Milan en Inter Milaan, en het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. Voor museum-liefhebbers zijn Pinacoteca di Brera, het Triennale Design Museum, het Wetenschapsmuseum (Museo della Scienza) aanraders. Hippe wijken waar je gezellig kunt borrelen en lekker kunt eten zijn Brea en de Navigli.

milan pass 2

Wat te zien en te doen in Milaan: