Madrid City Pass

Ontdek de hoofdstad van Spanje

 

De Madrid City Pass

De stadspas voor Madrid

Ontdek Madrid op een ontspannen en goedkope manier met de Madrid City Pass. Met je ticket kun je via een aparte ingang gratis en zonder wachtrij (skip the line) naar binnen bij het wereldberoemde Prado Museum en bij het indrukwekkende Palacio Real, het Koninklijk Paleis van Madrid. Een rondrit met de Hop-on Hop-off bus langs alle bezienswaardigheden van Madrid is ook inbegrepen bij de pas. De route van de bus voert langs bijna 40 attracties en is inclusief een audioguide. Als extra optie kun je kiezen voor een OV-kaart voor 3 dagen gratis openbaar vervoer in Madrid, inclusief een transfer met een privé-taxi van de luchthaven van Madrid naar je hotel in de stad.

De citypas voor Madrid is vooral geschikt voor mensen die tijdens een stedentrip naar Madrid niet alles hoeven te zien, maar wel de belangrijkste bezienswaardigheden van de Spaanse hoofdstad. Je krijgt alle tickets en vouchers thuis gestuurd en hoeft dus in Madrid niks meer op te halen of in te wisselen. Met de pas kun je bovendien tickets bestellen met 20% korting voor andere bezienswaardigheden en musea in Madrid, zoals bijvoorbeeld de stadiontour door het Bernabeu-stadion van Real Madrid, en voor shows, tours en excursies.

Geen wachtrijen

Met deze citypas heb je geen last van de vaak lange wachtrij bij het Prado Museum en bij het Palacio Real, het prachtige Koninklijk Paleis van Madrid. Je kunt naar binnen via een snelle skip-the-line toegang.

Vervoer

Een tour met de Hop-on Hop-off bus is inbegrepen bij de kaart. Deze rondrit brengt je langs alle hoogtepunten van Madrid en je kan uit- en instappen waar je maar wil.

OV-kaart en luchthaventransfer nodig? Bestel de Madrid Travel Card!

De Madrid Travel Card geeft je drie dagen lang onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer in Madrid, met de tram, bus en metro. Bovendien is de transfer met een privé-taxi van het vliegveld van Madrid naar je hotel of appartement in de stad ook inbegrepen!
Bestel hier de Madrid Travel Card.

App met audioguide

Bij de Madrid Digital Pass hoort ook een app met audioguide. Hiermee ontdek je meer dan 100 bezienswaardigheden in Madrid. Lokale gidsen geven commentaar en vertellen over hun ‘geheime plekken’. De app bevat ook wandelroutes

Kortingen

Naast de gratis toegang tot het Prado Museum en het Koninklijk Paleis en de gratis Hop-on Hop-off bus kun je met deze stadspas nog tal van kortingen krijgen. Korting op de entree van musea en bezienswaardigheden, korting op fiets- en wandeltours en op excursies naar onder andere Toledo.

Producten

 • Ticket en skip-the-line toegang voor het Prado Museum
 • Ticket en skip-the-line toegang voor Palacio Real (Koninklijk Paleis)
 • Ticket voor de Hop-on Hop-off bus (24 uur geldig)
 • App met audioguide
 • Korting op andere attracties, musea, tours en shows
 • Korting op excursies naar o.a. Toledo
 • Optie: OV-kaart voor 3 dagen
 • Optie: Transfer met privé-taxi van het vliegveld naar je hotel

Alternatief voor de Madrid City Pass

Een compacter en goedkoper alternatief voor de Madrid City Pass is de Royal Madrid Combo. Hiermee kun je online skip-the-line tickets reserveren voor Palacio Royal, het Koninklijk Paleis van Madrid, en voor de tour door het Santiago Bernabéu Stadion van Real Madrid. Twee koninklijke en druk bezochte attracties in Madrid.

Met je ticket kun je via een aparte ingang gratis en zonder wachtrijen (skip the line) naar binnen bij het Koninklijk Paleis van Madrid. Het paleis met ruim 3.000 weelderig ingerichte kamers en galerijen met schitterende kunstwerken en fresco’s is een must-see in Madrid. Verder heb je toegang tot het indrukwekkende Bernabéu Stadion van Real Madrid. Je kan hier een tour maken door het stadion en het Real Madrid Museum.

De Royal Madrid Combo is vooral geschikt voor mensen die tijdens een stedentrip naar Madrid niet alles hoeven te zien, maar wel enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad van Spanje makkelijk willen bezoeken. Je ontvangt alle tickets en reserveringen per mail en hoeft dus in Madrid niks meer op te halen of in te wisselen. Bij de Royal Madrid Combo zit daarnaast een app met audioguide die informatie en afbeeldingen van meer dan 120 bezienswaardigheden in Madrid bevat.

Rated by 144 Happy Travelers!

(4/5)
DigitalPass NoBG Madrid

Compacter en goedkoper alternatief:
Royal Madrid Combo

bevat:

 • Koninklijk Paleis Madrid*
 • Santiago Bernabéu Stadion*
 • Real Madrid Museum
 • App met audioguide

*Skip the line tickets

Hoe werkt de Madrid Pas?

De Madrid Digital Pass is geen fysieke pas en je hoeft dus ook niets op te halen in Madrid, maar je kunt thuis direct alles online regelen! Selecteer je aankomstdatum in Madrid. Na de bestelling ontvang je een mail met een link. Hier kun je invullen wanneer je het Prado Museum  en het Koninklijk Paleis wil bezoeken. Daarna ontvang je alle tickets per mail, die kun je ook op je telefoon laten zien. Je ontvangt ook een kortingscode waarmee je korting kan krijgen bij andere musea, attracties, tours en excursies in Madrid.

De stad Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje en vormt het geografische en culturele hart van het land. De Madrilenen zijn trots op hun fraaie stad en dat is terecht! Drie wereldberoemde musea, prachtige bezienswaardigheden, het Madrileense leven en uitgaansleven dat zich grotendeels afspeelt op straat, maken de stad tot een perfecte bestemming voor een stedentrip.

De hoogtepunten

In Madrid valt er enorm veel te zien en te beleven. Voor liefhebbers van kunst en cultuur zijn er drie wereldberoemde musea: Museo del Prado, Museo Reina Sofia en het Thyssen-Bornemisza Museum. Voetballiefhebbers kunnen hun hart ophalen in de stadions van Real en Atletico Madrid. Daarnaast zijn er nog tal van andere hoogtepunten en bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis (Palacio Real), het park El Retiro, Plaza Mayor en de Kathedraal.

DigitalPass Madrid ok

Wat te zien en te doen in Madrid: