Madrid City Pass

Ontdek de hoofdstad van Spanje

 

Home 9 Stedentrip Madrid 9 Madrid City Pass

Door het afbouwen van de maatregelen tegen het Corona-virus openen langzaamaan de attracties en services van Citypasses weer. Om een actuele stand te bekijken van welke producten er momenteel aangeboden worden in een pas en welke niet, kun je het beste even doorklikken op de Bestel-knop die op verschillende plekken in de citypas pagina staat. Daar vind je het meest actuele aanbod.

 

De Madrid City Pass

De stadspas voor Madrid

Ontdek Madrid op een ontspannen en goedkope manier met de Madrid City Pass. Met je ticket kun je via een aparte ingang gratis en zonder wachtrij (skip the line) naar binnen bij het wereldberoemde Prado Museum en bij het indrukwekkende Palacio Real, het Koninklijk Paleis van Madrid. Een rondrit met de Hop-on Hop-off bus langs alle bezienswaardigheden van Madrid is ook inbegrepen bij de pas. De route van de bus voert langs bijna 40 attracties en is inclusief een audioguide. Als extra optie kun je kiezen voor een OV-kaart voor 3 dagen gratis openbaar vervoer in Madrid, inclusief een transfer met een privé-taxi van de luchthaven van Madrid naar je hotel in de stad.

De citypas voor Madrid is vooral geschikt voor mensen die tijdens een stedentrip naar Madrid niet alles hoeven te zien, maar wel de belangrijkste bezienswaardigheden van de Spaanse hoofdstad. Je krijgt alle tickets en vouchers thuis gestuurd en hoeft dus in Madrid niks meer op te halen of in te wisselen. Met de pas kun je bovendien tickets bestellen met 20% korting voor andere bezienswaardigheden en musea in Madrid, zoals bijvoorbeeld de stadiontour door het Bernabeu-stadion van Real Madrid, en voor shows, tours en excursies.

Geen wachtrijen

Met deze citypas heb je geen last van de vaak lange wachtrij bij het Prado Museum en bij het Palacio Real, het prachtige Koninklijk Paleis van Madrid. Je kunt naar binnen via een snelle skip-the-line toegang.

OV-kaart en luchthaventransfer

Een tour met de Hop-on Hop-off bus is inbegrepen bij de kaart. Deze rondrit brengt je langs alle hoogtepunten van de stad en je kan uit- en instappen waar je maar wil. Als extra optie kun je bij de Madrid City Pass ook kiezen voor een OV-kaart voor 3 dagen, inclusief een luchthaventransfer van vliegveld Madrid Barajas naar je hotel of B&B. Met de OV-kaart mag je drie dagen lang gratis gebruik maken van de metro, bus en trein in Madrid.

Als je kiest voor deze extra optie bij deze pas staat bij aankomst op de luchthaven van Madrid een taxi-chauffeur te wachten met een bordje met je naam erop. Hij zal de OV-kaart overhandigen. De chauffeur brengt jou naar je accommodatie. De OV-kaart is een fysieke kaart met een chip erin. Die chip wordt gescand als je de bus of tram binnengaat. De kaart is geldig voor 3 dagen in het openbaar vervoer in Madrid. Hij wordt geactiveerd op het eerste moment dat je hem gebruikt. Vanaf dat moment is de kaart geldig voor drie opvolgende dagen.

Kortingen

Naast de gratis toegang tot het Prado Museum en het Koninklijk Paleis en de gratis Hop-on Hop-off bus kun je met deze stadspas nog tal van kortingen krijgen. Korting op de entree van musea en bezienswaardigheden, korting op fiets- en wandeltours en op excursies naar onder andere Toledo.

Producten

Je hoeft geen fysieke pas op te halen of voucher in te wisselen in Madrid, je krijgt alle bestelde tickets thuis.

  • Ticket en skip-the-line toegang voor het Prado Museum
  • Ticket en skip-the-line toegang voor Palacio Real (Koninklijk Paleis)
  • Ticket voor de Hop-on Hop-off bus (24 uur geldig)
  • Korting op andere attracties, musea, tours en shows
  • Korting op excursies naar o.a. Toledo
  • Optie: OV-kaart voor 3 dagen
  • Optie: Transfer met privé-taxi van het vliegveld naar je hotel

Madrid bezienswaardigheden

In Madrid hoef je je niet te vervelen. Er is voldoende te zien en te doen in deze prachtige hoofdstad van Spanje. Uitgebreide informatie en tips over de bezienswaardigheden, musea, restaurants en winkels in Madrid vind je op Madrid-Nu, de online stadsgids over Madrid!

BEZOEK MADRID-NU >>

Hoe werkt het?

Je hoeft de pas niet op te halen in Madrid maar je kunt thuis direct alles online regelen! Selecteer je aankomstdatum in Madrid (belangrijk voor de transfer vanaf Madrid Airport). Na de bestelling ontvang je een mail met een link. Hier kun je invullen wanneer je het Prado Museum  en het Koninklijk Paleis wil bezoeken. Daarna ontvang je alle tickets per mail, die kun je ook op je telefoon laten zien. Je ontvangt ook een kortingscode waarmee je korting kan krijgen bij andere musea, attracties, tours en excursies in Madrid.

De stad Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje en vormt het geografische en culturele hart van het land. De Madrilenen zijn trots op hun fraaie stad en dat is terecht! Drie wereldberoemde musea, prachtige bezienswaardigheden, het Madrileense leven en uitgaansleven dat zich grotendeels afspeelt op straat, maken de stad tot een perfecte bestemming voor een stedentrip.

De hoogtepunten

In Madrid valt er enorm veel te zien en te beleven. Voor liefhebbers van kunst en cultuur zijn er drie wereldberoemde musea: Museo del Prado, Museo Reina Sofia en het Thyssen-Bornemisza Museum. Voetballiefhebbers kunnen hun hart ophalen in de stadions van Real en Atletico Madrid. Daarnaast zijn er nog tal van andere hoogtepunten en bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis (Palacio Real), het park El Retiro, Plaza Mayor en de Kathedraal.