Art Walk Pass – Madrid

Drie topmusea in Madrid

 

De Madrid Art Walk Pass

Kunst binnen handbereik

Met de Madrid Art Walk Pass krijg je toegang tot drie topmusea in Madrid: het Prado Museum, het Thyssen-Bornemisza Museum en het Reina Sofia. Voor een aantrekkelijke prijs die een stuk lager ligt dan de afzonderlijke entree-prijzen van deze wereldberoemde musea. Bovendien ontloop je met deze museum kortingskaart de wachtrijen voor de kassa bij deze musea.

Het Museo Del Prado, Museo Thyssen Bornemisza en Museo Nazionale Centro d’Arte Reina Sofía behoren tot de belangrijkste kunstgalerijen ter wereld. Zij bevinden zich in Madrid in een straal van één kilometer van elkaar en staan bekend als de Gouden Driehoek, Triángulo de Oro. Deze topmusea vormen met hun gezamenlijke collectie het hart van het Spaanse nationale kunstbezit. Met de Madrid Art Walk Pas (Paseo del Arte) krijg je toegang tot alle drie musea. Naast het kortingsvoordeel dat de pas biedt ontloop je met deze kortingskaart ook nog eens de lange wachtrijen die meestal bij deze musea staan. Het is niet nodig om de musea op één dag te bezoeken. Je kan het bezoek spreiden over verschillende dagen tijdens je stedentrip naar Madrid. De pas is 1 jaar geldig vanaf de datum van aankoop.

Wat kan je bezoeken?

Museo Nacional del Prado

Het Prado Museum behoort tot de meest toonaangevende en grootste musea ter wereld. Het Prado is het Spaanse ‘Rijksmuseum’ en het thuis voor de vertegenwoordigers van de befaamde Spaanse School. Grootheden als El Greco, Ribera, Murillo, Beruguette, Callego, Velásquez en Goya vullen met hun ongekend rijke artistieke erfenis de prachtige gedecoreerde zalen. Ook werken van beroemde Italiaanse, Vlaamse en Nederlandse meesters als Rafaël, Van Eyck, Jeroen Bosch, Rubens en Rembrandt horen tot de collectie van het museum.

Museo Thyssen Bornemisza

Museo Thyssen-Bornemisza ligt op loopafstand van het Prado. Het 18e-eeuwse Palacio de Vilahermosa waarin het museum is gehuisvest, is door de beroemde Spaanse architect Rafaël Moneo verbouwd om de op een na grootste privé-schilderijenverzameling ter wereld aan een passend onderkomen te helpen. Tot de wereldberoemde collectie van Thyssen-Bornemisza behoren werken van onder andere Van Eyck, Durer, Rubens, Van Dyck, Van Gogh, Manet, Monet, Renoir, Gauguin, Toulouse-Lautrec en Cézanne.

Museo Reina Sofía

Wat het Prado Museum is voor de oude meesters, is het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía voor de hedendaagse kunst, voor de ‘nieuwe’ Spaanse schilders als Picasso, Juan Gris, Salvador Dalí, Julio Gonzalez en Joan Miró. Middelpunt van het omvangrijke museumbezit van het Reina Sofía is Picasso’s ‘Guerníca’.

Producten

  • Één kaart voor toegang tot 3 topmusea in Madrid
  • Korting op de afzonderlijke toegangsprijzen
  • Passeer de lange wachtrijen
  • Kinderen onder 12 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene met Art Walk-pas

OV-kaart en luchthaventransfer nodig? Bestel de Madrid Travel Card!

De Madrid Travel Card geeft je drie dagen lang onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer in Madrid, met de tram, bus en metro. Bovendien is de transfer met een privé-taxi van het vliegveld van Madrid naar je hotel of appartement in de stad ook inbegrepen!
Bestel hier de Madrid Travel Card.

Rated by 577 Happy Travelers!

(4/5)

OV-kaart en luchthaventransfer nodig?

Met de Madrid Travel Card heb je 3 dagen lang onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer in Madrid, met de tram, bus en metro. Bovendien is de transfer met een privé-taxi van het vliegveld van Madrid naar je hotel of appartement in de stad inbegrepen!

BESTEL DE MADRID TRAVEL CARD >>

Hoe werkt het?

Bestel de Madrid Art Walk Pass van te voren online. Je ontvangt een bevestigingsmail met voucher. De pas kan je ophalen bij Museo Thyssen-Bornemisza (Paseo del Prado 8). Daarna mag jezelf bepalen in welke volgorde je de musea bezoekt.

 

Wat te zien en te doen in Madrid: