Barcelona City Pass

Barcelona turbo city pass

Na ruim twee uur vliegen vanaf Amsterdam land je in Barcelona, gelegen aan de oostkust van Spanje. Het is na Madrid de grootste stad van het land en onder meer bekend van voetbalclub FC Barcelona, de Sagrada Familia, Park Güell en La Rambla. Al jaren wint een stedentrip naar Barcelona aan populariteit, door de ontspannen sfeer en het mooie weer in de stad. Ook hoeft een retourticket naar Barcelona bepaald niet duur te zijn, als je deze op tijd boekt.

Tijdens een citytrip naar Barcelona heb je voldoende te zien, om je lange weekend of midweek te kunnen vullen. Een bezoek aan de stad wordt leuker, wanneer je voor het gebruik van de Barcelona City Pass kiest. Met de Barcelona kaart krijg je gratis toegang tot een aantal attracties en musea, en sta je nooit in de rij voor populaire bezienswaardigheden in Barcelona, zoals de Sagrada Familia. Daarbij maak je met de citypass voor Barcelona een dag lang gratis gebruik van de Barcelona tour bus (Hop-on Hop-off).

Citytrip met de Barcelona City Pass

Het centrum van Barcelona is te groot, om alles in een paar dagen te kunnen bekijken. In het bijzonder, wanneer je ook bij musea en andere bezienswaardigheden naar binnen wilt gaan. Benut je tijd om deze reden optimaal, door voor het gebruik van de Barcelona City Pass te kiezen. Met deze Barcelona card heb je gratis en skip-the-line toegang tot liefst dertig verschillende musea en bezienswaardigheden in Barcelona en kun je een dag lang gratis gebruik maken van de Hop-On Hop-Off bus in Barcelona. Bijkomend voordeel van de Barcelona City Pass is dat je nooit in de rij staat bij populaire bezienswaardigheden in de stad. Zo bespaar je veel tijd!

Hoe werkt de Barcelona Pass?

Je kunt de Barcelona City Pass voor vertrek naar deze Spaanse stad online bestellen. Tijdens het bestelproces dien je aan te geven, wanneer je de Sagrada Familia wilt bezoeken. Deze kerk valt alleen te bezichtigen met een reservering voor een tijdslot. Het is mogelijk om de Sagrada Familia niet te bezoeken, waarbij je korting krijgt op de prijs voor de Barcelona City Pass. Dit is echter een van de belangrijkste en mooiste bezienswaardigheden in de stad. De Barcelona City Pass kan per mail worden toegestuurd, of je kunt deze op vaste punten in Barcelona zelf ophalen.

Let op: bezienswaardigheden kunnen eenmaal bezocht worden met de Barcelona City Pass. Het is niet mogelijk om later nog eens terug te keren naar de verschillende hoogtepunten in de stad.

Verschillende soorten van de Barcelona City Pass

De Barcelona pas wordt in verschillende soorten aangeboden. Het verschil zit hierbij voornamelijk in de geldigheidsduur van de pas. Je hebt hierbij de keuze uit een pas voor 2, 3, 4 of 5 dagen. Houd er rekening mee dat er onderscheid gemaakt wordt tussen kinderen van 4-10 jaar oud, kinderen van 11-12 jaar oud, kinderen van 13-17 jaar oud en volwassenen. Je kunt er tijdens het bestelproces voor kiezen om de Sagrada Familia niet te bezoeken. In dat geval wordt een korting aangeboden op de prijs van de Barcelona City Pass.

Rated by 259 Happy Travelers!

(4/5)

Koop de Barcelona City Pass:

Voordelen van deze Barcelona Pass

Onder andere geldig bij Sagrada Familia, Picasso Museum, Casa de les Punxes, Egyptisch Museum, Fundació Joan Miró, Mirador de Colom en Museum d’Art Contemporani.

Het voornaamste voordeel van de Barcelona City Pass is de mogelijkheid om de belangrijkste bezienswaardigheden in Barcelona gratis te bezoeken. Daarbij sta je nooit in de rij voor deze musea en attracties, door het “skip the line”-principe. Zo bespaar je veel tijd en zie je meer tijdens een citytrip naar Barcelona! Ook fijn is de mogelijkheid om tijdens de geldigheid van de pas gratis gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dit kan al op het moment dat je aankomt op het vliegveld! Ideaal, want het maakt het boeken van een taxi of het kopen van extra trein- en metro-tickets overbodig.

Openbaar vervoer

Je kunt de Barcelona City Pass gebruiken in het openbaar vervoer in het centrum van de stad. Daarbij heb je met deze Barcelona kaart 24 uur onbeperkt toegang tot de Hop-on Hop-off bus van Barcelona. Deze toeristenbus in Barcelona brengt je over drie verschillende routes langs de belangrijkste punten in de stad. Om ook de knusse steegjes van de stad te kunnen verkennen, is het verstandig om de bus tour door Barcelona te combineren met een mooie stadswandeling. Een boottocht door de haven van Barcelona is ook inbegrepen bij de pas.

Toegang tot musea

Met de Barcelona City Pass krijg je gratis toegang tot meer dan dertig musea en andere bezienswaardigheden. Denk aan het Picasso Museum, het Egyptisch Museum, het Joan Miro Museum, het Chocolademuseum, het Nationaal Museum van Kunst in Catalonië en het Museum d’Art Contemporani. Bij veel van deze musea in Barcelona kun je de wachtrij overslaan. Zo kun je direct naar binnen!

Barcelona City Pass als kortingskaart

Niet alleen krijg je gratis toegang tot verschillende musea en bezienswaardigheden. Je kunt de passen ook als korting kaartjes gebruiken om tickets met korting te bestellen voor attracties die geen onderdeel zijn van de Barcelona City Pass, zoals Casa Mila, Casa Batllo en Casa Vicens, de beroemde meesterwerken van architect Gaudi. Zo profiteer je van extra ticket voordeel!

Hoogtepunten in de stad Barcelona

Barcelona heeft je als toerist ontzettend veel moois te bieden! Gebruik deze citypass op je eerste dag in de stad om gebruik te maken van de Barcelona Hop-On Hop-Off bus. Met deze bus kom je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Onderweg kun je uitstappen bij het Picasso Museum, bij Camp Nou en bij de botanische tuinen van Barcelona. Ben je uitgekeken? Stap in dat geval weer in, om door te reizen naar de volgende stop.

Op je tweede dag in Barcelona heb je de kans om het Sagrada Familia te bezoeken. Deze kerk vormt niet alleen aan de binnenzijde een prachtig bouwwerk, maar is ook vanaf de buitenkant meer dan het bekijken waard. Heb oog voor het grote aantal details, wat je in de architectuur van het bouwwerk terug kunt vinden. Bezoek na het Sagrada Familia het Parc Güell, om het grote aantal indrukken op je in te laten werken. Daarbij is dit park een ideale plek om te lunchen! Bezoek later op de dag een van de andere bezienswaardigheden in Barcelona, waar de Barcelona City Pass je gratis toegang toe geeft.

Sluit de dag af op een van de gezellige terrasjes aan La Rambla, waar je geniet van een heerlijk glas Sangria en een typische Spaanse tapas. Doordat de city card voor Barcelona je gratis toegang geeft tot het openbaar vervoer hoef je niet naar je hotel te lopen. Je kunt de bus of metro nemen om terug te keren! Een fijne gedachte, na een lange dag te hebben gewandeld door Barcelona.

Wat te zien en te doen in Barcelona:

Bestel jouw Barcelona Pass makkelijk en veilig online: