Stedentrip Antwerpen

Stedentrip Antwerpen – Antwerpen is de perfecte stad voor een weekendje weg, makkelijk te bereiken vanuit Nederland en vlak bij. Dwaal door de nauwe straatjes en steegjes en bewonder de historische gevels. Ga zeker naar de Grote Markt, een plein vol gildenhuizen met historische gevels die herinneren aan de rijkdom van de stad in de zestiende eeuw. In de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal hangen een aantal schilderijen van de Vlaamse kunstschilder Peter Paul Rubens.

Park Spoor Noord was vroeger een spoorwegemplacement en is nu een recreatiegebied waar vaak evenementen worden gehouden. Neem een kijkje in de wijk Zurenborg gebouwd in Belle Époque stijl met veel Art-Nouveau elementen. In een bierland als België breng je natuurlijk een bezoek aan Brouwerij de Koninck.

Antwerpen is een gezellige stad en er zijn tal van restaurants waar je kunt genieten van het Bourgondische leven en ook het uitgaansleven is geweldig. Antwerpen is perfect voor shoppen. Stijlvol shoppen doe je in de Shopping Stadsfeestzaal, een prachtig winkelcentrum. Wil je op een zondag winkelen in Antwerpen? Iedere eerste zondag van de maand zijn de winkels open.

City Pass voor je stedentrip in Antwerpen

Tijdens een weekendje in Antwerpen wil je zoveel mogelijk zien en doen zonder je te bekommeren over waar openbaar vervoerkaartjes te kopen of in de rij staan bij een van de musea. Als je veel wil doen tijdens je stedentrip in Antwerpen loont het om een City Pass te kopen. Je kunt hiermee tijd en geld besparen omdat de toegang tot een aantal attracties en musea gratis is. Bovendien hoef je niet bij de kassa te wachten maar heb je skip-the-line toegang. Een leuke bijkomstigheid is dat met de Antwerp City Card het openbaar vervoer gratis is evenals de hop-on hop-off bus. Inbegrepen zijn ook kortingen op rondvaarten, fietstochten en op de entreeprijs van de dierentuin (ZOO Antwerpen).

De pas in vogelvlucht

De Antwerp City Card is een handige stadspas voor een bezoek aan Antwerpen. De citypass geeft gratis toegang of fikse korting bij meer dan 50 attracties in Antwerpen, zoals de Kathedraal, het Rubenshuis, het MAS en het Modemuseum. Je mag ook gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Antwerpen en van de hop-on hop-off bus. De Antwerp City Card biedt ook kortingen op rondvaarten, fietstours en koetstochten.

Citypasses biedt de volgende Antwerpen kaart voordelig aan:

Antwerp City Card

Antwerp City Card

Inbegrepen:

  • Onze Lieve Vrouwenkathedraal
  • De Koninck Brouwerij
  • Gratis toegang bij attracties
  • Gratis toegang bij musea
  • Hop-on  Hop-off bus
  • Gratis openbaar vervoer
  • Korting op andere attracties en musea
  • Korting op tours en excursies
  • Geen tijdsdruk