Berlin Welcome Card

De kaart die je welkom laat voelen in Berlijn

Berlin Welcome Card

Berlijn is niet alleen de hoofdstad van Duitsland, maar met circa 3.5 miljoen mensen ook de grootste Duitse stad. In en rondom het centrum van Berlijn vind je tal van prachtige bezienswaardigheden en musea. Vaak refererend aan de oorlogen in Europa en de splitsing tussen Oost- en West-Berlijn. Het maakt een stedentrip naar Berlijn bijzonder interessant voor cultuur- en historie liefhebbers. Ook wanneer je minder met de cultuur van andere landen hebt, heeft de Duitse hoofdstad je voldoende te bieden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Olympisch Stadion, Madame Tussauds, of geniet van het mooie weer in een van de Berlijnse parken. Een bezoek aan Berlijn wordt nog leuker, wanneer je voor het gebruik van de Berlin Welcome Card All Inclusive kiest. De Berlin Welcome Card online bestellen is heel eenvoudig!

Voordelen van de Berlin Card

De Berlin Welcome Card all inclusive maakt het overbodig om in Berlijn tickets te kopen voor de verschillende bezienswaardigheden. Je kunt bij ruim dertig belangrijke attracties direct naar binnen! Zo bespaar je tijd en kun je optimaal genieten van je stedentrip naar Berlijn. Ook heb je geen dagkaart voor de bus in Berlijn nodig, wanneer je de Berlin Welcome Card combineert met een ticket voor het openbaar vervoer. Een bustour met de Hop-on Hop-off bus langs de bezienswaardigheden van Berlijn is ook inbegrepen bij de stadspas.

Openbaar vervoer

Doordat sommige bezienswaardigheden in Berlijn relatief ver bij elkaar vandaan liggen, is het slim om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Je kunt hierbij kiezen tussen de inbegrepen Hop-on Hop-off bus tour of het reguliere openbaar vervoer in Berlijn. De Hop-on Hop-off bus rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Je bepaalt zelf waar je uit de bus stapt en deze weer betreedt. Het maakt deze bus tot het ideale OV voor toeristen.

Toegang tot musea

Met de Berlin Welcome Card sta je dankzij het “skip the line”-principe veel minder lang in de rij, dan wanneer je zelf tickets in Berlijn koopt. Je hebt gratis toegang tot verschillende bekende musea en attracties in de stad, zoals de TV-toren, het DDR Museum, Madame Tussauds, de Alte Nationalgalerie, het Altes Museum, het Bode Museum en het Duits Historisch Museum. Naast deze musea kun je nog tal van andere musea en attracties in de stad bezoeken met de Berlijn WelcomeCard.

Kaart van Berlijn

Maak gebruik van de gratis stadsgids en plattegrond om snel je weg te kunnen vinden door de stad. Deze gids en kaart zitten standaard bij de Berlin WelcomeCard en bieden een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Het helpt je een geschikte route uit te stippelen voor de dagen die je in Berlijn verblijft.

Berlin Welcome Card als kortingskaart

Deze Berlijn pas kan ook gebruikt worden als kortingskaart! Je krijgt korting (tot 50%) bij diverse attracties en musea, die geen onderdeel zijn van de Berlin Welcome Card. Ook krijg je korting bij sommige restaurants en winkels.

berlin welcome card

Berlijn bezienswaardigheden

In Berlijn hoef je je niet te vervelen. Er is voldoende te zien en te doen in deze prachtige hoofdstad van Duitsland. Uitgebreide informatie en tips over de bezienswaardigheden, musea, restaurants en winkels in Berlijn vind je op Berlijn-Now, de online stadsgids over Berlijn!

BEZOEK BERLIJN-NOW>>

Hoe werkt de Berlin Welcome Card?

De Berlin Welcome Card is online te bestellen, waarbij je de keuze hebt uit verschillende soorten kaarten. Het verschil zit hierbij in de geldigheidsduur van de pas en de mogelijkheid om gebruik te maken van het openbaar vervoer in Berlijn. Mocht je voor een Berlin WelcomeCard kiezen zonder openbaar vervoer, dan ontvang je de kaart vrijwel direct per e-mail.

Verschillende soorten Berlin Welcome Card

De Berlin Welcome Card kopen kan in verschillende soorten. Kies voor een geldigheidsduur van 2, 3, 4, 5 of 6 dagen. Houd er hierbij rekening mee, dat men onderscheid maakt tussen volwassenen (iedereen vanaf 15 jaar) en kinderen (3-14 jaar). Het is mogelijk om bij je Berlin WelcomeCard direct een ticket voor het openbaar vervoer te bestellen. Hiermee kun je onbeperkt gebruik maken van de bussen, trams en treinen in Berlijn.

De stad Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en met 3,5 miljoen inwoners tevens de grootste stad van het land. Berlijn is vanwege de vele historische monumenten en bezienswaardigheden en het rijke culturele leven een van de populairste bestemmingen voor een stedentrip in Europa. Wie tegenwoordig Berlijn bezoekt maakt vooral kennis met een moderne, bruisende stad met een rijk cultureel leven. Met een kortingskaart als de Berlin WelcomeCard kun je Berlijn comfortabel ontdekken, terwijl je geld bespaart.

Hoogtepunten

In Berlijn zelf vind je een groot aantal bezienswaardigheden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Olympisch Stadion in de stad, bezoek de Potsdamer Platz, de Berlijnse Muur en bijvoorbeeld Checkpoint Charlie. Naast de verschillende gebouwen in Berlijn, kun je hier terecht voor een groot aantal musea. Het DDR Museum, Madame Tussauds, de Alte Nationalgalerie, het Joods Museum, Pergamonmuseum en het Altes Museum zijn hier voorbeelden van. Je bezoekt de musea gratis met je Berlin Welcome Card!

De Berlin Welcome Card geeft o.a. toegang tot:

  • DDR Museum
  • TV-toren
  • Pergamonmuseum
  • Alte Nationalgalerie
  • Bode Museum
  • Madame Tussauds
  • Joods Museum
  • en tal van andere Berlijnse musea

Doordat er ontzettend veel te zien, doe je er verstandig aan om een plan te maken voor je citytrip naar Berlijn. Bezoek de verschillende gebouwen op je eerste dag in de stad en combineer dit met het bezoeken van diverse musea op de tweede dag. Uitrusten kun je doen in een van de parken in Berlijn, of binnen het gezellige centrum van de stad. Ook vind je hier diverse eetgelegenheden voor een typische Duitse pul met bier en een bratwurst.

Berlin welcome card 2

Wat te zien en doen in Berlijn: