Berlin Welcome Card

De kaart die je welkom laat voelen in Berlijn

 

Berlin Welcome Card

Ontdek Berlijn in je eigen tempo met de Berlin WelcomeCard! Met deze handige kaart heb je recht op gratis openbaar vervoer in Berlijn en je krijgt een flinke korting (25%-50%) op tickets voor attracties en musea, tours en rondvaarten, restaurants, winkels, theater en wellness. Of je nu lang of kort in Berlijn bent, met deze kortingskaart kun je handig en goedkoop de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn bezoeken. Je kunt de Berlin WelcomeCard ook combineren met een Museuminsel-kaart voor een bezoek aan de vijf musea op het museumeiland. Met de Berlijn Welkomkaart geldig voor de zones A en B mag een volwassene gratis een kind tot 7 jaar meenemen, bij de citypas voor de zones A, B en C zelfs maximaal 3 kinderen tot de leeftijd van 14 jaar.

Vervoer

Met de Berlin WelcomeCard heb je op gratis en onbeperkt openbaar vervoer in Berlijn (zone AB of ABC). Reis gratis voor 48 uur, 72 uur of 5 dagen met de U-Bahn, S-Bahn, tram, bus en lokale trein door Berlijn of zelfs naar Potsdam (zone C). Zone AB is inclusief Airport Tegel (TXL) en Zone ABC is inclusief Airport Schönefeld (SXF). Met de kaart voor de zones ABC reizen maixmaal drie kinderen tot 14 jaar gratis mee. Met de voordeelpas heb je ook recht op korting op tours met de hop-on hop-off bus en op boottochten en rondvaarten over rivier de Spree.

Gratis reisgids en plattegrond

Bij de Berlin Welcome Card krijg je een handige stadsgids (in Duits en Engels) met een uitneembare kaart van Berlijn en Potsdam, tips en routesuggesties en een lijst van alle aan het kortingsprogramma deelnemende partners.

Producten

De Berlin WelcomeCard is te bestellen voor 2, 3 of 5 dagen. Bij de voordeelpas is inbegrepen:

  • Gratis openbaar vervoer voor 2, 3 of 5 dagen in de zone A+B of in de zones A, B en C (incl. Potsdam)
  • Korting op attracties en musea
  • Korting op restaurants en winkels
  • Korting op tours met hop-on-hop-off bussen, rondvaarten, fietstours en wandeltours
  • Handige stadsgids met plattegrond en informatie over de attracties waarbij je korting krijgt
  • Maximaal 3 kinderen tot 14 jaar reizen gratis mee bij de pas voor zone A, B en C.

Berlijn bezienswaardigheden

In Berlijn hoef je je niet te vervelen. Er is voldoende te zien en te doen in deze prachtige hoofdstad van Duitsland. Uitgebreide informatie en tips over de bezienswaardigheden, musea, restaurants en winkels in Berlijn vind je op Berlijn-Now, de online stadsgids over Berlijn!

BEZOEK BERLIJN-NOW>>

Hoe werkt het?

Je kunt de Berlin WelcomeCard van tevoren online bij ons bestellen, Je ontvangt dan een voucher die je in Berlijn op meerdere plaatsen in de stad (Kurfürstendamm, Centraal Station (Hauptbahnhof), Europa Center, Brandenburger Tor, TV-toren) en op de vliegvelden (Tegel en Schönefeld) bij de Visit Berlin-kantoren kunt omwisselen voor de pas. De citypas wordt pas geactiveerd op het moment dat je hem voor de eerste keer gebruikt in het openbaar vervoer (afstempelen) of bij één van de attracties of musea in Berlijn.

De stad Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en met 3,5 miljoen inwoners tevens de grootste stad van het land. Berlijn is vanwege de vele historische monumenten en bezienswaardigheden en het rijke culturele leven een van de populairste bestemmingen voor een stedentrip in Europa. Wie tegenwoordig Berlijn bezoekt maakt vooral kennis met een moderne, bruisende stad met een rijk cultureel leven. Met een kortingskaart als de Berlin WelcomeCard kun je Berlijn comfortabel ontdekken, terwijl je geld bespaart.

Hoogtepunten

Berlijn is een stad die barst van de highlights. Verspreid over de Duitse hoofdstad zijn er tientallen bezienswaardigheden en musea die de moeite van een bezoek waard zijn. van de 1.316 meter lange East-Side Gallery en de 88 meter hoge Siegessäule tot bekende hoogtepunten als de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Holocaustmonument, Potsdamer Platz, Reichstag, Fernsehturm, de Berliner Dom en de musea op het Museuminsel.