In Amsterdam verveel je je nooit!

Er is zoveel te doen en te zien maar waar moet je beginnen?

In Amsterdam verveel je je nooit! Er is zoveel te doen en te zien maar waar moet je beginnen? Een stedenpas maakt dat een stuk makkelijker en overzichtelijker. Een city pass maakt het mogelijk om tijdens je bezoek aan Amsterdam zoveel mogelijk te zien en te doen, gratis of met fikse kortingen. Een bezoekje aan een museum is niet bepaald goedkoop en kaartjes voor het openbaar vervoer kopen kan knap lastig zijn (als je niet weet hoe het systeem werkt). Wachten in de lange wachtrijen voor het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum is niet wat je graag doet op een stedentrip. Daarom is het handig om een citypass te hebben: geen gedoe met losse tickets kopen, skip-the-line toegang tot populaire musea en kortingen op tal van attracties waaronder rondvaarten.

Of een stedenpass handig voor je is, hangt af van een aantal dingen:

 • Hoe lang ga je naar Amsterdam?

 • Wat wil je zeker zien?

 • Welke musea wil je bezoeken?

Wel of geen stedenpas kopen?

Of een stedenpass handig voor je is, hangt af van een aantal dingen: hoe lang ga je naar Amsterdam, wat wil je zeker zien en welke musea wil je bezoeken. Heb je een stedenpas dan is alles voor je geregeld van gratis openbaar vervoer tot skip-the-line tickets voor musea, afhankelijk van welke stedenpass je koopt. Of een citypass voordeliger is dan het kopen van losse tickets hangt af van de duur van je verblijf en wat je allemaal wil zien.

Met een citypass is alles voor je geregeld maar wanneer je zelf wil uitzoeken wat je gaat doen en zien dan is een stedenpas minder geschikt. Een stedenpass betaalt zichzelf niet terug wanneer je maar één dag in Amsterdam bent of wanneer je tijdens een langer bezoek geen of maar één museum gaat bezoeken. Maar bij een langer verblijf en een bezoek aan meerdere musea dan is een citypass perfect om te hebben. Voor alle stedenpassen geldt: boeking is online, en je haalt het beste uit je kaart wanneer je ook gebruikmaakt van de kortingsvouchers.

Bezienswaardigheden Amsterdam Westerkerk

Welke citypass is geschikt voor jou?

Bedenk van te voren wat je in Amsterdam wil doen en zien want zo kun je beslissen welke city pass het beste bij je past.
Er zijn twee stedenpassen voor Amsterdam:

1. I Amsterdam Card: meest uitgebreide stedenpas voor Amsterdam

De I Amsterdam Card is geldig gedurende 24, 48, 72, 96, of 120 uur en perfect geschikt wanneer je tijdens je trip heel veel wil zien en doen in Amsterdam. Voor een langere geldigheidsduur betaal wat meer, maar daar staat tegenover dat je meer attracties kunt bezoeken. De Amsterdam City Card koop je online en de fysieke kaart haal je af bij de I Amsterdam Store op het centraal station. Bij eerste gebruik activeer je de kaart die daarna twee kalenderjaren geldig blijft. De I Amsterdam card geeft gratis toegang tot 70 attracties waaronder het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en een rondvaart door de grachten. Je
kunt ook een fiets huren (24 uur geldig) uitstapjes maken naar Zaanse Schans, Marken en Volendam en gratis een bezoek brengen aan het het Zuiderzee museum in Enkhuizen.

I Amsterdam Card in het kort

 • Geldigheidsduur 24, 48, 72, 96, en 120 uur
 • Gratis openbaar vervoer in Amsterdam
 • Gratis fiets huren voor 24 uur
 • Gratis toegang tot 70 attracties waaronder het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en rondvaart
  door de grachten
 • Gratis toegang tot musea in Naarden, Muiden, Laren, Enkhuizen, Zaanse Schans en Haarlem
 • Gratis boottrip naar Volendam en Marken
 • Kortingvouchers voor concerten, theater en restaurants
 • Skip-the line toegang voor druk bezochte musea

2. Amsterdam Pass, hoogtepunten en zelf op stap gaan

De Amsterdam Pass is geldig op de gekozen dagen waarop je een attractie bezoekt en vooral handig wanneer je alleen hoogtepunten wil zien en dan zelf op stap gaat met de app en de wandelroutes. De Amsterdam pass koop je online. Je ontvangt een e-mail met de tickets voor de verschillende activiteiten en attracties. Je hoeft de tickets niet fysiek op te halen of te printen, je zet ze gewoon op je smartphone.

Amsterdam Pass in het kort:

 • Gratis skip-the-line toegang tot Rijkmuseum en Van Gogh Museum
 • Rondvaart van een uur met audio-guide
 • App met plattegrond en wandelroutes (offline te gebruiken)
 • Korting op andere aanbiedingen van Amsterdam Pass

Conclusie

Is je citytrip meerdere dagen en ben je van plan om veel highlights in Amsterdam en omgeving te bezoeken en wil je niet te veel lopen dan is de I Amsterdam City Card wellicht de juiste keuze. De combinatie van attracties en gratis openbaar vervoer is perfect. Het uitgebreide aanbod van gratis musea maakt het niet alleen mogelijk de bekendste maar ook minder bekende te bezoeken. Afhankelijk van het aantal dagen dat je in Amsterdam verblijft is deze stedenpas ook heel geschikt wanneer je hoogtepunten in de omgeving wil bezoeken.
De Amsterdam Pass is geschikt wanneer je veel zelf wil organiseren, maar wel naar het Rijksmuseum en het Van Gogh
museum wil gaan met skip-the-line toegang en ook een rondvaart wil maken, dan is dit de pass die geschikt is voor je!