Digitale Stadspas Venetië

Breng een bezoek aan Venetië

De Digitale Stadspas voor Venetië

Ontdek Venetië tijdens een dagtrip of stedentrip

Toeristen die op een camping of in een hotel aan de Venetiaanse Riviera of elders in de buurt van Venetië verblijven brengen bijna allemaal ook een bezoek aan Venetië. En terecht, want de stad met de honderden bruggen en bruggetjes, de kanalen met de bootjes en gondels, de kleurrijke huizen, de mooie pleinen en smalle steegjes is een bezoek zeker waard! Venetië is echter ook een drukke en hectische stad. 

De Venetië Pas (of Venice Pass) is een handige stadspas voor een bezoek aan Venetië. Met deze pas heb je skip-the-line toegang tot het prachtige en druk bezochte Palazzo Ducale (Dogepaleis), de San Marco-basiliek en enkele musea op het San Marcoplein. Een klassieke gondeltocht van 30 minuten door de kanalen van Venetië is ook inbegrepen. 

De Venice Pass is vooral geschikt voor mensen die tijdens een citytrip naar Venetië niet alles hoeven te zien, maar wel de belangrijkste highlights van de stad, zoals het Dogepaleis op het San Marcoplein en een gondeltocht. Een groot voordeel van deze pas is dat de kaart geen 24 uur, 48 uur of andere vereisten kent.

Dogepaleis

Het Dogepaleis (Palazzo Ducale) is een van de mooiste en meest indrukwekkende gebouwen van Venetië. Het is omgetoverd tot een schitterend museum, met onder andere de privévertrekken van de doge, vergaderzalen, wapenkamer, martelkamer en de piombi, de gevangeniscellen. Behalve toegang tot het Dogepaleis heb je met de Venice Pass ook skip-the-line toegang tot Museo Correr, het Archeologisch Museum en de Marciana Nationale Bibliotheek.

Basiliek van San Marco

De Basilica di San Marco ligt aan het gelijknamige plein en is een van de hoogtepunten van een bezoek aan Venetië. Geniet binnen van de schitterendste mozaïeken, het Pala d’Oro (het beroemde ‘gouden altaar’), de schitterend ingelegde vloer en de schatkamer van de basiliek. Neem zeker ook de trap naar boven, voor een bezoek aan de Loggia, voor een prachtig uitzicht op het Piazza San Marco en voor een blik op de beroemde bronzen paarden.

Gondeltocht

Een klassieke tocht met een gondel hoort er natuurlijk bij tijdens een stedentrip naar Venetië. Met de Venice Pass heb je recht op een gondeltocht van 30 minuten door de kanalen in het centrum van de stad.

Openbaar Vervoer

In de Venice Digital Pass zit geen gratis openbaar vervoer, maar dat is geen probleem want je kunt op diverse plaatsen in Venetië of in je hotel een- of meerdaagse kaarten voor het openbaar vervoer in Venetië kopen. De hop-on hop-off cruise is een ander alternatief, die brengt je langs alle hoogtepunten van Venetië.

Rated by 537 Happy Travelers!

(4/5)
DigitalPass Venice 1

App met audioguide

Bij de Venetië Pas hoort ook een app met audioguide. Hiermee ontdek je meer dan 100 bezienswaardigheden in Venetië. Lokale gidsen geven commentaar en vertellen over hun ‘geheime plekken’. De app bevat ook wandelroutes.

Korting

Na reservering ontvang je ook een kortingscode waarmee je tickets voor andere attracties, musea en tours in Venetië met 10% korting kunt bestellen, zoals voor een gondelvaart, Ca’D’Oro, Ca’Rezzonico en Galleria dell’Accademia.

Voordelen

  • Skip the line tickets voor Palazzo Ducale (Dogepaleis)
  • Skip the line tickets voor de Basiliek van San Marco
  • Tickets voor Museo Correr, het Archeologisch Museum en de Marciana Nationale Bibliotheek
  • Geniet van een klassieke gondeltocht van 30 minuten
  • App met audioguide, met informatie over ruim 100 bezienswaardigheden in Venetië
  • Alle tickets en reserveringen worden per mail verstuurd, je hoeft dus niks op te halen
  • Geld en tijd besparen dankzij 10% korting op attracties en tours in Venetië

Hoe werkt de Venetië Pas?

De Venetie Pas is geen fysieke pas en je hoeft dus ook niets op te halen in Venetië, maar je kunt thuis direct alles online regelen! Selecteer je aankomstdatum in Venetië. Na de bestelling ontvang je een mail met een link. Hier kun je invullen wanneer je de attracties in Venetië wil bezoeken. Daarna ontvang je alle tickets per mail, die kun je ook op je telefoon laten zien. Je ontvangt ook een kortingscode waarmee je 10% korting kan krijgen bij andere musea, attracties, tours en excursies in Venetië.

De stad Venetië

Venetië staat wereldwijd bekend om zijn prachtige historische centrum met zijn vele kanalen. Het is eigenlijk geen stad, maar een samenspel van 118 eilanden in de lagune, 150 kanalen, 400 bruggen en bruggetjes en duizenden straten en steegjes.

De hoogtepunten

In de stad Venetië vind je een groot aantal hoogtepunten. Het Palazzo Ducale (Dogepaleis) en de Basilica di San Marco op het San Marcoplein zijn hier bekende voorbeelden van. Andere attracties zijn de Brug der Zuchten en de Ponte Rialto. Een klassieke tocht met een gondel hoort er natuurlijk bij tijdens een stedentrip naar Venetië!

DigitalPass Venice

Wat te zien en te doen in Venetië: