Prague City Pass

Ontdek de hoofdstad van Tsjechië

 

Home 9 Citytrip Praag 9 Prague City Pass

Door het afbouwen van de maatregelen tegen het Corona-virus openen langzaamaan de attracties en services van Citypasses weer. Om een actuele stand te bekijken van welke producten er momenteel aangeboden worden in een pas en welke niet, kun je het beste even doorklikken op de Bestel-knop die op verschillende plekken in de citypas pagina staat. Daar vind je het meest actuele aanbod.

 

De Prague City Pass

Stadspas voor Praag

Ontdek de belangrijkste attracties van Praag op je eigen tempo met een Prague City Pass, geldig voor 30 dagen vanaf de dag van activering. Je kan de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad gratis bezoeken, waaronder de Praagse Burcht en het Joods Museum. De kaart geeft ook exclusieve kortingen en aanbiedingen op nog 30 andere bezienswaardigheden, zoals de Petrín-uitkijktoren. Kaarthouders krijgen ook korting bij een aantal goede restaurants in Praag, bij tours en excursies in en buiten de stad, luchthaventransfers en bij de aankoop van het wereldberoemde Boheemse glas. Met de citypass voor Praag ben je er zeker van dat je het maximale kunt halen uit je verblijf in Praag voor de meest voordelige prijs.

Geen wachtrijen

Bespaar tijd en geld met gratis en skip-the-line toegang bij populaire attracties als de Praagse Burcht, de St. Vitus-kathedraal, het Joods Museum en de Klausen Synagoge en bij nog 10 andere bezienswaardigheden en musea in Praag.

Gratis vervoer

Maak een gratis rondleiding per bus door de oude stad en de nieuwe stad van Praag en de wijk Mala Strana. Vaar over de Moldau tijdens een rondvaart met begeleidend commentaar en bewonder de stad vanaf het water. Gratis openbaar vervoer is niet bij de pas inbegrepen maar in het compacte centrum van Praag kun je veel attracties te voet bezoeken of gebruik maken van het goede en goedkope netwerk van trams en metro.

Gratis reisgids en plattegrond

Plan je trip met de gratis stadsgids die je bij je boeking ontvangt. In dit informatieboekje staat een overzicht van alle gratis attracties en kortingen.

Kortingen

Speciale aanbiedingen en kortingen tot 25% krijg je met de Prague City Pass bij Praag City Tours, restaurants, winkels, transfers van en naar de luchthaven en autoverhuurbedrijven. OOk op de aankoop van Boheems glaswerk krijg je korting.

Producten

De Praag City Pass is 30 dagen geldig na het eerste gebruik. In het pakket van de citypas voor Praag zitten de volgende producten:

  • Ticket voor de Burcht van Praag met het oude Koninklijk Paleis, de St Joris Basiliek, het Gouden Straatje, de Dalibor toren en de St Vitus-kathedraal. Het ticket is twee dagen geldig
  • Ticket voor het Joods Museum en de historische synagoges van Praag. Dit ticket is zeven dagen geldig
  • Gratis toegang tot 10 attracties en musea in Praag
  • Gratis bustour met gids langs de hoogtepunten van Praag
  • Gratis rondvaart over de Moldau met een adembenemend uitzicht op de Burcht van Praag
  • Korting op de transfer van het vliegveld naar het centrum van Praag
  • Kortingen en aanbiedingen voor tours, excursies, restaurants en winkels

Praag bezienswaardigheden

In Praag hoef je je niet te vervelen. Er is voldoende te zien en te doen in deze prachtige hoofdstad van Tsjechië. Uitgebreide informatie en tips over de bezienswaardigheden, musea, restaurants en winkels in Praag vind je op Praag-Nu, de online stadsgids over Praag!

BEZOEK PRAAG-NU >>

Hoe werkt het?

De Prague City Pass kun je online bij ons bestellen. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met voucher die je in het centrum van Praag kunt omwisselen voor de kaart. De citypas wordt pas geactiveerd op het moment dat je hem voor de eerste keer gebruikt in Praag. De stadspas is vanaf dat moment 30 dagen geldig. Het ticket voor de Praagse Burcht is 2 dagen geldig en voor het Joods museum 7 dagen geldig na het eerste gebruik.

De stad Praag

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en met 1,3 miljoen inwoners ook de grootste stad van deze republiek. Na de Fluwelen Revolutie van 1989, onderging de stad met de honderd torens een metamorfose. Praag straalt en schittert als nooit tevoren. Klim naar de Burcht, slenter door het Gouden Straatje en flaneer over de Karelsbrug. Bezichtig paleizen, kerken, synagoges en musea. Beklim een van de vele torens voor het beste uitzicht over de stad.

De hoogtepunten van Praag

Het centrum van Praag is prachtig en kent veel hoogtepunten. Wandel tijdens je stedentrip naar Praag zeker over de Karelsbrug en breng een bezoek aan attracties als de Praagse Burcht en het Gouden Straatje, de St-Vituskathedraal, het Joods Museum, het Oude Stadsplein, de Astronomische Klok, het Dansend huis van architect Frank Gehry en de uitkijktoren op de Petrin-heuvel.