Prague Digital Pass

Ontdek de hoofdstad van Tsjechië

De Prague Digital Pass

Stadspas voor Praag

Ontdek Praag op een ontspannen en goedkope manier met de Prague Digital Pass. Met je tickets kun je via een aparte ingang gratis en zonder wachtrijen naar binnen bij enkele belangrijke attracties in Praag, zoals de Burcht van Praag en de Astronomische Klok. Een rondvaart over de Moldau is ook inbegrepen bij de pas. Bovendien krijg je 10% korting op andere attracties, musea en tours in Praag. De Prague Digital Pass is eenvoudig te gebruiken en bespaart veel gedoe met aparte kaartjes kopen (en in de rij staan). Met deze kaart voor Praag haal je het beste uit je verblijf voor een lage prijs!

Deze citypas is vooral geschikt voor mensen die tijdens een stedentrip naar Praag niet alle attracties en musea hoeven te zien, maar wel de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad van Tsjechië. Een groot voordeel van deze pas is dat de kaart geen 24 uur, 48 uur of andere vereisten kent. Je kunt zelf bepalen wat en wanneer je iets bezoekt (en zonodig een tijdslot reserveren) en zodoende wordt je niet opgejaagd.

Geen wachtrijen

Met de Prague Digital Pass (of Prague City Pass) heb je geen last van wachtrijen bij drukke attracties in Praag als de Burcht van Praag en al haar attracties (o.a. de St. Vitus-kathedraal) en de Astronomische Klok. Je kunt bij deze highlights van Praag naar binnen via een snelle skip-the-line toegang.

Hoogtepunten

Drie hoogtepunten van Praag zijn inbegrepen in de PraagPas:

Burcht van Praag
Het burchtcomplex is gigantisch en omvat kerken, paleizen, torens, binnenpleinen, musea en tuinen. De hoogtepunten zijn de St Vituskathedraal, het Oude Koninklijke Paleis en het Gouden straatje. Elke dag om 12.00 uur ’s middags kun je het aflossen van de wacht zien. De Burcht ligt op een heuvel en vanaf het Burchtplein is het uitzicht over Praag indrukwekkend.

Astronomische Klok
Op ieder heel uur kun je in de klokkentoren een klein schouwspel bewonderen: IJdelheid bekijkt zichzelf in de spiegel, de Dood trekt aan een koord, de Vrek grijpt een zak met goud en de Turk schudt zijn hoofd. Dan gaat een luikje open en de apostelen lopen een rondje. Wanneer je de stadhuistoren beklimt (gratis met de Praag Pas), zie je de Astronomische Klok van dichtbij. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht op het Oudestadsplein en over de stad.

Rondvaart over de Moldau
De oevers van Praag bekijken vanaf een rondvaartboot is een van de hoogtepunten van een citytrip naar Praag. Met de Prague Digital Pass heb je recht op een rondvaart van een uur over de Moldau. Tijdens de cruise heb je de beschikking over een audioguide in 8 verschillende talen.

Vervoer

In de Praag Pas zit geen gratis openbaar vervoer, maar dat is geen probleem want je kunt op diverse plaatsen in Praag of in je hotel een- of meerdaagse kaarten voor het openbaar vervoer (metro, tram, bus) kopen. De hop-on hop-off bus is een ander alternatief, die brengt je langs alle hoogtepunten van Praag.

Toch graag OV? Bestel de Praag Travel Card

De Praag Travel Card geeft je drie dagen lang onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer in Praag, met de tram, bus en metro. Bovendien is de transfer met een privé-taxi van het vliegveld van Praag naar je hotel of appartement in de stad ook inbegrepen!
Bestel hier de Praag Travel Card.

App met audioguide

Bij de Prague Digital Pass hoort ook een app met audioguide. Hiermee ontdek je meer dan 100 bezienswaardigheden in Praag. Lokale gidsen geven commentaar en vertellen over hun ‘geheime plekken’. De app bevat ook wandelroutes en openbaar vervoer aanwijzingen, die ook offline gebruikt kunnen worden.

Kortingen

Na de bestelling en betaling van de pas krijg je een kortingscode waarmee je 10% korting krijgt op attracties, musea en tours in Praag. De kortingscode werkt alleen online en niet bij de kassa. Je zult tickets voor attracties en musea die je verder nog wil bezoeken of tours die je wil maken dus van tevoren online moeten bestellen. Je krijgt korting op diverse fiets- en wandeltours, musea, dinnercruises en excursies naar steden en attracties in de omgeving van Praag, als Karlovy Vary, Kutna Hora, Cesky Krumlov, het Terezin concentratiekamp en kasteel Karlstein.

Rated by 31 Happy Travelers!

(3/5)
Prague Digital Pass citypass

OV-kaart en luchthaventransfer

Met de Praag Travel Card heb je 3 dagen lang onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer in Praag, met de tram, bus en metro. Bovendien is de transfer met een privé-taxi van het vliegveld van Praag naar je hotel of appartement in de stad inbegrepen!

BESTEL DE PRAAG TRAVEL CARD >>

Producten en voordelen

  • Skip-the-line toegang tot de Burcht van Praag met het oude Koninklijk Paleis, de St Joris Basiliek, het Gouden Straatje, de Dalibor toren en de St Vitus-kathedraal.
  • Ticket voor de Astronomische Klok
  • Gratis rondvaart over de Moldau met een adembenemend uitzicht op de Burcht van Praag
  • App met audioguide
  • Korting op attracties en musea
  • Korting op tours en excursies
  • 100% mobiel

Hoe werkt de Prague Digital Pass?

De Prague Digital Pass is geen fysieke pas en je hoeft dus ook niets op te halen in Praag, maar je kunt thuis direct alles online regelen! Maak een boeking en selecteer de datum waarop je aankomt in Praag. Na de boeking ontvang je een mail met de tickets die je hebt gekozen. Die kun je bij de attracties en de rondvaart laten zien op je mobiel. Je ontvangt ook een kortingscode waarmee je 10% korting kan krijgen bij andere musea, attracties, tours, excursies en restaurants in Praag.

De stad Praag

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en met 1,3 miljoen inwoners ook de grootste stad van deze republiek. Na de Fluwelen Revolutie van 1989, onderging de stad met de honderd torens een metamorfose. Praag straalt en schittert als nooit tevoren. Klim naar de Burcht, slenter door het Gouden Straatje en flaneer over de Karelsbrug. Bezichtig paleizen, kerken, synagoges en musea. Beklim een van de vele torens voor het beste uitzicht over de stad.

De hoogtepunten van Praag

Het centrum van Praag is prachtig en kent veel hoogtepunten. Wandel tijdens je stedentrip naar Praag zeker over de Karelsbrug en breng een bezoek aan attracties als de Praagse Burcht en het Gouden Straatje, de St-Vituskathedraal, het Joods Museum, het Oude Stadsplein, de Astronomische Klok, het Dansend huis van architect Frank Gehry en de uitkijktoren op de Petrin-heuvel.

DigitalPass Prague

Wat te zien en te doen in Praag: