Porto Card

Porto card

De stad Porto is de op een na grootste stad van Portugal, met een kleine 250.000 inwoners. Alleen hoofdstad Lissabon heeft een groter aantal inwoners. Porto is gelegen in het noordwesten van Portugal en heeft de functie van een havenstad. Veel toeristen kiezen niet alleen voor een citytrip naar Porto vanwege de verschillende bezienswaardigheden, die je hier vindt. Ook een portproeverij mag niet in je plannen voor de citytrip naar Porto ontbreken! De stad staat al jaren bekend om deze drank, die over de hele wereld gedronken wordt. Om je verblijf in Porto zo aangenaam mogelijk te maken, kan het gebruik van de Porto Card interessant zijn.

Met de Porto Card heb je de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van het openbaar vervoer in de stad. Ook krijg je gratis toegang tot een groot aantal musea en bezienswaardigheden! Doordat je geen losse tickets meer hoeft te kopen, sta je daarbij zelden in de rij. Wel zo prettig bij een citytrip naar Porto. Lees snel verder, welke voordelen de Porto Card je nog meer biedt.

Citytrip met de Porto Card

Tijdens een citytrip naar Porto wil je zoveel mogelijk van deze prachtige stad kunnen zien. Er is tijdens zo’n stedentrip niets vervelender, dan in de rij te moeten staan of lange stukken te moeten lopen. Dit gaat immers ten koste van de tijd die je binnen musea en andere attracties kunt besteden. Met de Porto Card worden dergelijke irritaties voorkomen! Je hebt toegang tot een groot aantal musea in Porto en kunt daarbij onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer. Zo reis je heel snel van de ene bezienswaardigheid naar de andere.

Hoe werkt de Porto Card?

Het bestellen van de Porto Card kun je vanuit Nederland of België doen. Je krijgt vervolgens een voucher per e-mail toegestuurd, die je in Porto zelf kunt wisselen voor een fysieke pas. Met deze pas kun je vervolgens verschillende musea bezoeken en het openbaar vervoer gebruiken. Op de achterkant van de Porto Card vind je tot wanneer de kaart geldig is. Je kunt de Porto Card voor 1, 2, 3 of 4 dagen bestellen. Houd er rekening mee dat je altijd in moet checken bij het gebruik van het openbaar vervoer in de stad.

Porto Card zonder openbaar vervoer

Mocht je het heerlijk vinden om lange stukken te wandelen, dan kun je er ook voor kiezen om de Porto Card te bestellen zonder toegang tot het openbaar vervoer. Je betaalt in dit geval alleen voor de mogelijkheid om verschillende musea en andere attracties gratis te bezoeken. De werking van deze Porto Card zonder openbaar vervoer is verder precies hetzelfde.

Rated by 229 Happy Travelers!

(4/5)

Koop de CityPass:

Voordelen van de Porto Card

o.a. geldig bij Casa Do Infante-Museum, Museum Romantico, Real Companhia Velha en Casa Museum Marta Ortigao

Door voor het gebruik van de Porto Card te kiezen bij een stedentrip naar Porto, profiteer je van verschillende voordelen. Onderstaand hebben we de belangrijkste voordelen van deze toeristenkaart voor je op een rijtje gezet.

Openbaar vervoer

Met de Porto Card heb je de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van het openbaar vervoer in het centrum van Porto (metro, bus, trein). Mocht je hierbij wisselen tussen verschillende lijndiensten of tussen verschillende soorten openbaar vervoer, dan is het belangrijk om steeds opnieuw in te checken met de Porto Card. Het is ook mogelijk om de Porto Card zonder het recht op het gebruik van het openbaar vervoer te bestellen. Om snel tussen bezienswaardigheden in Porto te kunnen reizen, wordt dit afgeraden.

Toegang tot musea en attracties

De Porto Card geeft je niet alleen het recht om gratis gebruik te maken van het openbaar vervoer. Ook kun je een groot aantal musea, monumenten en andere attracties in de stad gratis bezoeken. Het bied je de mogelijkheid om ontzettend veel te weten te komen over de cultuur en historie van de stad Porto en Portugal als geheel. Voorbeelden van musea waar de Porto kaart te gebruiken is, zijn: het Casa Do Infante-Museum, het Museum Romantico, Casa da Musica en het Museum Do Papel-Moeda.

Gratis stadsgids

Standaard krijg je een gratis stadsgids van Porto bij het omwisselen van je voucher voor de Porto Card. In deze stadsgids vind je exact, bij welke musea, monumenten en attracties je de Porto Card kunt gebruiken. Daarbij vind je in deze gids een handige plattegrond. Zo navigeer je snel van het ene museum naar het andere.

Kortingen

Niet alleen kun je verschillende musea en attracties gratis bezoeken met de Porto Card. Ook geeft deze kaart je het recht op aantrekkelijke kortingen (tot 50%) bij verschillende bezienswaardigheden in Porto. De exacte korting en de plekken waar je de kaart in kunt zetten, vind je in de gratis stadsgids bij de Porto Card.

Hoogtepunten in de stad Porto

Het centrum van Porto is rijk aan historie en cultuur! Je vindt er een groot aantal musea, die je gratis kunt bezoeken met de Porto Card. Absolute hoogtepunten zijn het Casa Do Infante-Museum, het Casa-Museu Guerra Junqueiro, het Gabinete De Numismática, Casa da Musica en het Museu Romântico. Daarbij is het ontzettend leuk om door het gezellige centrum van Porto te dwalen en te genieten van de prachtige gebouwen die je hier vindt.

Naast de verschillende culturele en historische bezienswaardigheden in Porto, kun je ook een bezoek brengen aan een heuse portkelder. Porto staat bekend om haar port wijnkelders, waar vandaan port naar landen over de hele wereld wordt geëxporteerd. Een van deze portkelders is gratis te bezoeken met de Porto Card (Real Companhia Velha). Het kan hierbij het overwegen waard zijn om een portproeverij bij te wonen. Ook op de vele terrasjes in Porto kun je van dit lekkere drankje genieten!

Wat te zien en te doen in Porto:

Bestel je Porto Card makkelijk online: