Citytrip Porto

Citytrip Porto – de tweede stad van Portugal is een populaire bestemming voor een stedentrip van twee of drie dagen. Porto bruist van energie, maar weet ook heel goed wat ontspannen is. Hart van de havenstad is de rivier de Douro, met zijn schilderachtige en gezellige zuidoever en indrukwekkende Dom Luís brug. Bezienswaardigheden zijn de Kathedraal Igreja da Sé, de kerk Igreja de São Francisco, de Igreja dos Clérigos met de klokkentoren die hoog boven Porto uitsteekt en Casa da Música, de moderne concertzaal ontworpen door architect Rem Koolhaas.

De gezelligste plek van Porto is Cais de Ribeira, de kade van de wijk Ribeira, vol met gezellige terrassen. Vila Nova de Gaia, op de linkeroever van de Douro, recht tegenover Ribeira, is de stad van de Port. Alle grote porthuizen zijn hier vertegenwoordigd. Bekijk de 20.000 blauwwitte tegels (azulejos) met scènes uit de Portugese geschiedenis in het São Bento station en slenter langs de Douro. Breng ook een bezoek aan de boekwinkel Livraria Lello, één van de mooiste boekwinkels ter wereld.

Citypasses voor Porto

Als je veel wilt gaan zien en doen in Porto dan is het al snel rendabel om een stadspas aan te schaffen. Deze citypassen zorgen voor gratis toegang tot de belangrijkste musea in Porto. Hiermee kun je tijd en geld besparen omdat het vaak goedkoper is dan losse kaartjes en je hoeft niet urenlang in de wachtrij voor de kassa, maar kunt gelijk doorlopen naar de skip-the-line ingang van drukbezochte attracties. Bij de citypass voor Porto is ook het openbaar vervoer inbegrepen. Bovendien krijg je met de pas 50% korting op toegang tot andere musea en monumenten in Porto. In Porto kan je kiezen voor de Porto Card. Deze city pass kan je gemakkelijk vooraf online reserveren.

De passen in vogelvlucht

  • De Porto Card is een handige stadspas voor een bezoek aan Porto. Met deze citypass heb je de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van het openbaar vervoer in het centrum van Porto (metro, bus, trein). Het is ook mogelijk om de Porto Card zonder het recht op het gebruik van het openbaar vervoer te bestellen. Ook kun je een aantal musea en monumenten in de stad gratis bezoeken. Bij andere musea en attracties krijg je met de pas 50% korting. De citypass geeft ook korting bij de Hop-on Hop-off bus, restaurants en winkels. Je kunt de Porto Card voor 1, 2, 3 of 4 dagen (24, 48, 72 of 96 uur) bestellen.

Vergelijk Porto Stadspassen:

Porto Card

Dublin citypass

Inbegrepen:

  • Geldig voor 1, 2, 3 of 4 dagen
  • Toegang tot 6 musea
  • 50% Korting bij 14 andere musea en monumenten
  • Openbaar vervoer (metro, bussen, treinen)
  • Korting op Hop-on Hop-off bus
  • Korting op restaurants en winkels
  • Handige stadsgids