Antwerp City Card

De hele stad binnen bereik

 

De Antwerp City Card

De kaart voor je bezoek aan Antwerpen

De Antwerp City Card is een handige stadspas voor een bezoek aan Antwerpen. De kaart geeft gratis toegang of een fikse korting bij meer dan 50 attracties in Antwerpen. Met de pas heb je gratis entree tot de absolute toppers uit het rijke aanbod van de stad: de kathedraal, het Rubenshuis, het MAS en het Modemuseum. Je mag ook gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in de Scheldestad en van de hop-on hop-off bussen van Hop-N-stop-City Tour. De pas biedt ook aanzienlijke kortingen op rondvaarten, fietstours en koetstochten.

Geen wachtrijen

Met de citypas voor Antwerpen heb je geen last van wachtrijen bij de kassa van populaire attracties als het Rubenshuis en het MAS (Museum aan de Stroom). Je kunt zo naar binnen lopen, ook bij de kathedraal.

Gratis vervoer

Met de Antwerp City Card kan je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in de stad (tram en bus) tijdens de geldigheidsperiode van je kaart. Je kan ook gratis mee met de citytour van de hop-on hop-off bussen van HopNstop-City Tour. Neem ook ’n keer de Touristram en verken het historische hart van Antwerpen op een charmant handgemaakt voertuig.

Gratis plattegrond

Bij de Antwerp City Card zit een praktische infogids met een beschrijving van alle deelnemende bezienswaardigheden, kerken, musea en bedrijven. Samen met een handige gratis plattegrond zorgt dat ervoor dat je snel en gemakkelijk je weg vindt tijdens een stedentrip in Antwerpen.

Kortingen

Naast de gratis entree bij 20 musea en attracties en het gratis openbaar vervoer geeft de citypas van Antwerpen ook recht op een aantal aantrekkelijke kortingen. Korting op attracties als de beroemde Antwerpen Zoo, Aquatopia en Cinema Zuid. Korting bij restaurants en winkels en kortingen op rondvaarten, koetstochten en fietstours door Antwerpen.

Producten

De Antwerp City Card is geldig voor 24, 48 of 72 uur. In het pakket van de stadspas zitten:

  • Gratis toegang tot musea en bezienswaardigheden.
  • Gratis toegang tot de Onze Lieve Vrouwenkathedraal en andere kerken.
  • Gratis openbaar vervoer.
  • Gratis bezoek aan De Koninck Antwerp City Brewery.
  • Gratis met de hop-on hop-off bus van HopNstop.
  • Korting op attracties als de Antwerpen Zoo en Aquatopia.
  • Korting bij restaurants en winkels.
  • Kortingen op rondvaarten, koetstochten en fietstours.
  • Boekje vol vouchers voor winkels verspreid in de stad. Die blijven het hele jaar geldig (tot 31 januari van volgend jaar).

Hoe werkt het?

Je kunt de stadspas voor Antwerpen online via ons bestellen. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met voucher die je kunt inwisselen bij de balies van Antwerpen Toerisme op het Centraal Station en de Grote Markt. De Antwerp City Card is 24, 48 of 72 uur geldig vanaf het moment dat je hem voor de eerste keer gebruikt. Voor het openbaar vervoer geldt dat de kaart één, twee of drie etmalen geldig is. Je moet daarom achterop de kaart de datum invullen wanneer je de kaart gaat gebruiken.

De stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen (500.000 inwoners) en de belangrijkste havenstad van België. De Sinjorenstad aan de Schelde heeft een belangrijke geschiedenis, als havenstad, als diamant-hoofdstad van de wereld en als woonplaats van beroemde inwoners als schilder Rubens. Leuke winkelstraten, gezellige pleinen en terrasjes en prima restaurants maken een bezoek aan Antwerpen bijna altijd tot een succes.

De hoogtepunten

Antwerpen is een stad die dankzij zijn vele bezienswaardigheden, musea, winkels, restaurants en markten alles heeft voor een leuke stedentrip of een weekendje weg. Hoogtepunten in de stad zijn de kathedraal en de gezellige Groenplaats, het prachtige Centraal Station en indrukwekkende musea als het Rubenshuis, Museum aan de Stroom (MAS) en Museum Plantin-Moretus. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de hippe wijk Het Eilandje, de Schelde-oevers en Park Middelheim.

Wat te zien en te doen in Antwerpen: