Andalusië Dagpas

Ontdek Andalusië zoals nooit tevoren

Door het afbouwen van de maatregelen tegen het Corona-virus openen langzaamaan de attracties en services van Citypasses weer. Om een actuele stand te bekijken van welke producten er momenteel aangeboden worden in een pas en welke niet, kun je het beste even doorklikken op de Bestel-knop die op verschillende plekken in de citypas pagina staat. Daar vind je het meest actuele aanbod.

 

De Andalusië Dagpas

Ontdek deze schitterende streek

Als je op vakantie bent in Andalusië of je maakt met eigen vervoer of een huurauto een rondreis door deze Zuidspaanse regio, dan kan je met de Andalusie Dagpas een parkeerplek reserveren in het centrum van de vier drukbezochte steden in deze prachtige streek: Sevilla, Granada, Cordoba en Malaga. In deze steden is het meestal druk met toeristen en dat resulteert in overvolle parkeergarages en dure parkeerplaatsen. Je kunt ook skip-the-line tickets reserveren voor grote attracties als het Real Alcazar in Sevilla, het Alhambra in Granada en het Mezquita in Cordoba. Deze trekken jaarlijks miljoenen bezoekers en zonder ticket kun je daar uren in de rij staan voor de kassa. Met de pas kan je in Sevilla, Cordoba en Malaga ook de hele dag gebruik maken van de hop-on hop-off bus die je langs alle bezienswaardigheden van deze prachtige steden brengt. Je ontvangt bovendien alles per mail en verliest dus geen tijd omdat je de pas nog ergens moet ophalen.

Hoe werkt het?

  • Kies de datum waarop je Sevilla, Granada, Cordoba of Malaga wil bezoeken
  • Selecteer het aantal volwassenen en kinderen
  • Tickets en reserveringen worden per email verstuurd, je hoeft niets op te halen

Sevilla

In Sevilla kun je de auto parkeren op een gereserveerde plaats in een parkeergarage dichtbij het paleis van Real Alcazar. Na reservering krijg je het exacte adres. Vanaf deze locatie kun je ook op de Hop on Hop off Bus stappen. Die heb je wel nodig in een grote stad als Sevilla om alle belangrijke bezienswaardigheden te zien, zoals Plaza Espana, Torre del Oro, de kathedraal en de Giralda-toren, Metropol Parasol, de stierenvechtersarena, de sfeervolle wijk Triana en het terrein van de Wereldtentoonstelling 1992.

Het Alcazar werkt met tijdsloten voor de entree. Op deze manier kunnen zij de drukte spreiden zodat bezoekers optimaal kunnen genieten van het prachtige paleis. De reservering staat op 15.00 uur. Wanneer je het Alcazar verlaat kun je zelf bepalen of je weer met de auto terug gaat naar je vakantieverblijf of dat je nog langer in de stad blijft en geniet van het sfeervolle avondleven in Sevilla.

Cordoba

In Cordoba ligt de parkeergarage dichtbij Puerta de Almador (op 4 minuten wandelen). Vanaf hier kun je ook vertrekken met de Hop on Hop off Bus die je langs alle highlights van Cordoba brengt, zoals Alcazar de los Reyes, Palacia de Viana, Torre de la Calahorra, Puente Romano, de joodse wijk Juderia en uiteraard de Mezquita.

Mezquita is een van de grote iconen van Andalusië. De moskee is adembenemend mooi en kent een rijke historie. De moskee is alleen te bezoeken met gids en dat is maar goed ook, want er is zoveel te zien dat het zonde zou zijn als je de vele prachtige details zou missen. De tour is in het Engels en begint om 13.15 uur. De groepsgrootte is ongeveer 20 personen. Na reservering ontvang je meer informatie, ook waar je de gids kunt vinden.

Granada

Het Alhambra in Granada is één van de mooiste en meest bezochte bezienswaardigheden in de wereld. Het is een Moors paleis en fort op een heuvel in Granada. Het uitgebreide complex bestaat uit diverse paleizen, torens, zalen, patio’s en tuinen, allemaal even prachtig! Het Alhambra is vaak al weken van tevoren uitverkocht en dus is het noodzakelijk tickets vooraf te kopen (sinds 1 januari 2018 is het niet meer mogelijk tickets bij het paleis zelf te kopen). Met de Andalusie Dagpas reserveer je een skip-the-line ticket voor het Alhambra en een parkeerplaats voor je auto. Granada kent geen hop-on hop-off bus.

Malaga

Van de vier steden is Malaga de enige kustplaats. Omdat veel mensen er voor kiezen om de dag door te brengen in de buurt van het strand is het Picasso Museum niet inbegrepen in de pas, maar tickets hiervoor kan je aanschaffen met 20% korting. De parkeergarage ligt in de buurt van Museo Carmen Tyssen in het centrum van Malaga. Vanaf hier kun je de Hop on Hop off bus nemen om de stad te verkennen en heerlijk langs de zonnige kust te touren. De hop-on hop-off bus brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Malaga, zoals Alcazaba de Malaga, de kathedraal, kasteel Gibralforo, Teatro Romano, stierenvechters-arena Plaza de Toros, Playa de Malagueta, Centre Pompidou en uiteraard het strand Playa de la Malagueta.

 

Korting

Na reservering van de Andalusie Dagpas ontvang je een kortingscode waarmee je 20% korting krijgt op bezienswaardigheden, tours en activiteiten in de vier steden in Andalusië. Zoals fietstours en flamenco-shows.

Voordelen

  • Bezoek de steden in Andalusië relaxed en parkeer je auto dichtbij het centrum op een gereserveerde plaats.
  • Skip the line-tickets voor Real Alcazar in Sevilla, Mezquita in Cordoba en Alhambra in Granada
  • Verken Sevilla, Cordoba of Malaga met de Hop on Hop off bus
  • Alle tickets en reserveringen worden per email verstuurd, je hoeft dus niks op te halen
  • Geld besparen dankzij kortingen op attracties en tours in de steden