Andalusië Pas

Ontdek Andalusië zoals nooit tevoren

De Andalusië Pas

Ontdek deze schitterende streek

Als je op vakantie bent in Andalusië of je maakt met eigen vervoer of een huurauto een rondreis door deze Zuid-Spaanse regio, dan is de  Andalusië Pas een handig hulpmiddel! Met deze pas kun je van tevoren skip-the-line tickets reserveren voor grote attracties als het Real Alcazar in Sevilla, het Alhambra in Granada en het Mezquita in Cordoba (inclusief rondleiding met gids). Deze topattracties trekken jaarlijks miljoenen bezoekers en zonder ticket kun je daar uren in de rij staan voor de kassa. Je hoeft de pas niet op te halen in Andalusië maar je kunt thuis direct alles online regelen! Je krijgt alle tickets thuis gestuurd en hoeft dus niks meer op te halen of in te wisselen.

Met de tickets van de Andalusië Pas (oftewel ‘Het Beste van Andalusië Kaart’) kun je gratis en zonder wachtrijen (skip the line) naar binnen bij het drukbezochte Real Alcazar, het koninklijk paleis van Sevilla met de prachtige tuin, het Alhambra in Granada, het indrukwekkende Moorse paleis met de prachtige tuinen (inclusief de Nasridische paleizen) en de Mezquita, de prachtige moskee in Cordoba, een van de belangrijkste islamitische bouwwerken van de hele wereld. Bij het Real Alcazar en het Alhambra krijg je een audioguide. Bij de Mezquita in Cordoba krijg je een rondleiding van 60 minuten met gids door de moskee (Engels en Spaans).

Bij de Andalusië Pas hoort ook een app met audioguide. Boordevol interessante verhalen en mooie beelden over verschillende bezienswaardigheden verspreid over Sevilla (meer dan 100) en Granada (meer dan 20). Je hoeft alleen maar je koptelefoon aan te sluiten en te lopen! Inclusief leuke wandelroutes en tips voor openbaar vervoer.

Sevilla

Het Real Alcázar (Koninklijk Paleis) van Sevilla bevindt zich naast de kathedraal en is één van de meest bezochte monumenten van de stad. Het Alcázar bestaat uit meerdere prachtige gebouwen en tuinen in verschillende bouwstijlen. Naast het Real Alcazar heeft Sevilla nog veel meer prachtige bezienswaardigheden, zoals Plaza Espana, Torre del Oro, de kathedraal en de Giralda-toren, Metropol Parasol, de stierenvechtersarena, de sfeervolle wijk Triana en het terrein van de Wereldtentoonstelling 1992.

Het Real Alcazar werkt met tijdsloten voor de entree. Op deze manier kunnen zij de drukte spreiden zodat bezoekers optimaal kunnen genieten van het prachtige paleis en de schitterende tuin. Met de Andalusië Pas kun je een tijdslot reserveren (inclusief audioguide). Wanneer je het Alcazar verlaat kun je zelf bepalen of je weer terug gaat naar je vakantieverblijf of dat je nog langer in de stad blijft en geniet van het sfeervolle avondleven in Sevilla.

Cordoba

De Mezquita in Cordoba is een van de grote iconen van Andalusië. De moskee is adembenemend mooi en kent een rijke historie. De moskee is alleen te bezoeken met gids en dat is maar goed ook, want er is zoveel te zien dat het zonde zou zijn als je de vele prachtige details zou missen. Met de Andalusie Pas kun je een tijdslot voor de rondleiding reserveren. De tour is in het Engels en Spaans. Na reservering ontvang je meer informatie, ook waar je de gids kunt vinden.

Naast een bezoek aan de Mezquita is een rit met de Hop on Hop off Bus ook een aanrader! Die brengt je langs alle highlights van Cordoba, zoals Alcazar de los Reyes, Palacia de Viana, Torre de la Calahorra, Puente Romano, de joodse wijk Juderia en uiteraard de Mezquita. 

Granada

Het Alhambra in Granada is één van de mooiste en meest bezochte bezienswaardigheden in de wereld. Het is een Moors paleis en fort op een heuvel in Granada. Het uitgebreide complex bestaat uit diverse paleizen, torens, zalen, patio’s en tuinen, allemaal even prachtig! Het Alhambra is vaak al weken van tevoren uitverkocht en dus is het noodzakelijk tickets vooraf te kopen (sinds 1 januari 2018 is het niet meer mogelijk tickets bij het paleis zelf te kopen). Met de Andalusie Dagpas reserveer je een skip-the-line ticket voor het Alhambra, inclusief de Nasridische Paleizen en een audioguide.

Rated by 54 Happy Travelers!

(3/5)
Andalusie dagpas Andalusia daypass

Hoe werkt het?

  • Kies de datum waarop je Sevilla, Granada of Cordoba wil bezoeken
  • Selecteer het aantal volwassenen en kinderen
  • Tickets en reserveringen worden per email verstuurd, je hoeft niets op te halen

Voordelen

  • Bezoek de steden in Andalusië relaxed zonder wachtrijen bij de topattracties
  • Skip the line-tickets voor Real Alcazar in Sevilla, Mezquita in Cordoba en Alhambra in Granada
  • Rondleiding met gids door de Mezquita-moskee
  • Audioguide voor Real Alcazar en Alhambra
  • Verken Sevilla en Granada met de handige app vol bezienswaardigheden en tips
  • Alle tickets en reserveringen worden per email verstuurd, je hoeft dus niks op te halen