Omnia Card Rome & Vaticaan

All-access door Rome en Vaticaanstad

Omnia Card Vaticaan Rome

De ‘Vaticaan & Rome’ kaart

Met de Omnia Vaticaan en Rome Card krijg je 1 of 3 dagen lang het beste van Rome en Vaticaanstad voorgeschoteld, en bovendien is de Roma Pass hierbij inbegrepen! Met de kaart kun jede belangrijkste monumenten, musea en andere attracties in de stad gratis bezoeken. Als eigenaar van de kaart hoef je niet in de lange rij voor de Vaticaanse Musea en de Sint-Pietersbasiliek te staan. Je mag gratis reizen met de bus en metro in Rome, en hebt de mogelijkheid om de stad in je eigen tempo te bekijken in een hop-on hop-off tour met 18 haltes, waaronder het Pantheon en Tibereiland. Met de Roma Pass heb je bovendien toegang tot twee van de volgende vijf topattracties in Rome: Galleria Borghese, Musei Capitolini, Castel Sant’Angelo (Engelenburcht), het Colosseum of de Palatijn en het Forum Romanum. Bovendien krijg je met de kaart korting op de toegang tot meer dan 30 andere attracties in Rome.

Geen wachtrijen

Haal het maximale uit je verblijf in Rome door lange wachtrijen bij de grote bezienswaardigheden te ontwijken met deze stadspas! Zo krijg je snelle toegang tot de Sint-Pietersbasiliek, de Vaticaanse musea met de Sixtijnse Kapel en het Colosseum. Dit kan vele uren wachten besparen ten opzichte van bezoekers die de Omnia-kaart niet hebben aangeschaft!

Gratis vervoer

De Omnia Card geeft gratis toegang tot alle openbaar vervoer (bussen, trams, treinen en metro’s) in het centrum van Rome (let op: vervoer van en naar het vliegveld is niet inbegrepen!). Daarnaast kun je met de Omnia-kaart ook 3 dagen gratis gebruik maken van de hop-on hop-off bus. De hop-on hop-off bus neemt je comfortabel mee langs de belangrijkste hoogtepunten van de stad, via een tour met 9 haltes, waaronder het Colosseum en Vaticaanstad.

Gratis reisgids en plattegrond

Bij de Omnia kaart krijg je een gedetailleerde reisgids en plattegrond van Rome. Zo kun je zelf perfect je stedentrip samenstellen aan de hand van allerlei gegevens en handige tips. Er staan ook uitgestippelde routes op de plattegrond. Zo haal je met deze pas het maximale uit je verblijf in de Italiaanse hoofdstad!

Kortingen

Naast alle bovenstaande voordelen geeft de Omnia pas ook nog eens een aanzienlijke korting op meer dan 30 bezienswaardigheden, attracties en musea die Rome rijk is. Op sommige plaatsen krijg je een extraatje in de vorm van een gratis audioguide, die je alles vertelt over de bezienswaardigheid die je bezoekt. Je bent er dus zeker van dat je het maximale kan halen uit een verblijf in Rome voor de meest voordelige prijs!

Producten

Het Omnia pakket wordt geleverd in een handige verpakking waarop vermeld wordt waar en hoe je elk product gebruikt in de stad. In het Omnia-pakket voor 3 dagen ontvang je de volgende producten:

 • Bij de Vaticaanse Musea mag je gratis naar binnen via een skip the line-toegang. De Sixtijnse Kapel maakt deel uit van dit museum.
 • Ook bij de Sint-Pietersbasiliek mag je gratis naar binnen inclusief een audioguide
 • Bij het Colosseum en de archeologische opgravingen van het Palatijn of het Forum Romanum gaat men gratis naar binnen en heeft men bovendien een speciale ingang zodat er niet in de rij gestaan hoeft te worden.
 • Gratis toegang tot een van de andere attracties waar de Roma Pass geldig is.
 • Gratis toegang tot de Basiliek Sint-Jan van Lateranen (San Giovanni in Laterano) met multimedia tour en audioguide. Met de Omnia Card mag je ook de kloosterhof bezichtigen.
 • Gratis toegang tot de Gevangenis van Sint-Pieter (Carcere di San Pietro) met multimedia tour en audioguide
 • Korting bij alle andere musea en attrakties waar de Roma Pass geldig is.
 • Drie dagen gratis en onbeperkt Rome ontdekken met de hop-on-hop-off bus.
 • Ook het openbaar vervoer mag je gedurende de drie dagen dat de kaart geldig is gratis gebruiken.
 • Stadsplattegrond en een audio guide voor vier verschillende stadswandelingen (mocht er nog tijd over zijn).
 • Een gedetailleerde reisgids om je stedentrip naar Rome zo goed mogelijk te plannen.

De Omnia kaart voor 1 dag bevat geen Roma Pass (en dus geen toegang tot Colosseum of Forum Romanum) en geen toegang tot de Basiliek Sint-Jan van Lateranen en de Gevangenis van Sint-Pieter.

Rated by 83 Happy Travelers!

(4/5)
rome omnia card 1

Hoe werkt het?

De Omnia kaart kun je online bij ons bestellen. Via mail ontvang je een bevestiging en een voucher, dat je uitgeprint moet meenemen naar Rome. Wissel in Vaticaanstad jouw voucher in voor de Omnia Vatican en Rome Card in. Bij een kantoor vlak bij het Vaticaan kun je je kaart ophalen. De kaart wordt pas geactiveerd op het moment dat je hem voor de eerste keer gebruikt bij één van de attracties of het openbaar vervoer in Rome. Beide passen zijn vanaf het eerste gebruik drie opeenvolgende dagen geldig. Zolang je de Omnia pas niet activeert blijft hij geldig tot 12 maanden na aanschaf.

Wat bespaar ik?

De hoogte van jouw besparing hangt af van hoeveel van de attracties je bezoekt in Rome en hoe vaak je het openbaar vervoer gebruikt, maar als je meerdere attracties als de Vaticaanse Musea en  Galleria Borghese wil bezoeken en gebruik wil maken van de Hop-on Hop-off bus of het openbaar vervoer dan is de Omnia Card stukken goedkoper dan losse tickets.

De stad Rome

Rome is de hoofdstad van Italië en telt 2,8 miljoen inwoners. De stad heeft een rijke geschiedenis van ruim 2700 jaar en is gebouwd op zeven heuvels. Rome was de hoofdstad van het Romeinse rijk en bevat daarom veel archeologische vondsten en bezienswaardigheden. Het is in feite één groot openlucht museum. Daarnaast is Rome ook de zetel van de Paus, die regeert over de staat Vaticaanstad, wat een enclave is binnen Rome.

De hoogtepunten

Het hele stadscentrum van Rome is UNESCO werelderfgoed, daar vind je ook de meeste hoogtepunten van de stad, zoals o.a. het Colosseum, Forum Romanum, het Pantheon, de Sint Pietersbasiliek, de Trevifontein, Il Vittoriale, de Vaticaanse Musea en Villa Borghese. Maar vergeet ook de prachtige pleinen, zoals Piazza Navona en Piazza del Popolo, en de prachtige parken en tuinen in Rome niet!

rome omnia card 2

Wat te zien en te doen in Rome: