Lisboa Card

Lisboa Card Pass Lissabon

Schaf voor een citytrip naar Lissabon de Lisboa Card aan! Met deze Lisboa Card krijg je tijdens je citytrip niet alleen toegang tot bijna 30 verschillende musea en monumenten, ook profiteer je van gratis vervoer door het centrum van de stad. Voorbeelden van attracties die je met de Lisboa Card kunt bezoeken zijn de Toren van Belém, het Hiëronymietenklooster en de bekende Santa Justa-lift. Plekken, die je absoluut niet mag missen tijdens een bezoek aan deze prachtige stad in Portugal! Mocht je nog niet uitgekeken zijn na het bekijken van de bezienswaardigheden, dan kun je plekken bezoeken waar je korting krijgt op tickets met de Lisboa Card. Deze Lisboa Card wordt in verschillende soorten aangeboden, namelijk met een geldigheidsduur van 24, 48 of 72 uur.

Citytrip met de Lisboa Card

De Portugese hoofdstad Lissabon heeft tijdens een stedentrip ontzettend veel te bieden aan toeristen. Om te voorkomen dat je overal losse tickets moet kopen, doe je er verstandig aan om voor de Lisboa Card te kiezen, welke verschillende andere voordelen biedt. De Lisboa Card geeft je tijdens een citytrip toegang tot de belangrijkste attracties in de stad. Daarbij heb je gratis toegang tot het openbaar vervoer, zolang de pas geldig is. Bij het gebruik van het openbaar vervoer is een ritje omhoog met de Santa Justa-lift absoluut een hoogtepunt! Deze lift wordt al sinds 1902 gebruikt en trekt jaarlijks duizenden toeristen. Ook een ritje met de wereldberoemde tram 28 in Lissabon mag niet ontbreken tijdens je stedentrip.

Hoe werkt de Lisboa Card?

Je kunt de Lisboa Card voorafgaand aan je citytrip naar Lissabon eenvoudig online bestellen. Na de betaling van de kaart ontvang je een voucher, die je op verschillende punten in Lissabon in kunt ruilen voor de fysieke Lisboa Card. De Lisboa Card is geldig vanaf het moment dat je deze voor het eerst gebruikt. Mocht je de kaart tijdens de komende stedentrip niet gebruiken, dan blijft deze nog twaalf maanden geldig. Wanneer je de Lisboa Card aangeschaft hebt als volwassene, mag je standaard twee kinderen met een leeftijd jonger dan 5 jaar meenemen. Voorbeelden van plekken waar de voucher kan worden ingewisseld zijn het Lisboa Welcome Center, het Foz Palace of het vliegveld bij Lissabon.

Rated by 8827 Happy Travelers!

(4/5)

Koop de CityPass:

Voordelen van de Lisboa Card

o.a. geldig bij Hiëronymietenklooster, Toren van Belém, Santa Justa-lift, Azulejos Museum en Romaans Theater Museum

Aan het gebruik van de Lisboa Card in Lissabon zitten verschillende interessante voordelen. Onderstaand hebben we de belangrijkste voordelen van deze kaart voor je op een rijtje gezet!

Skip the line

Met de Lisboa Card profiteer je van het “skip the line”-principe. Je hoeft niet in de wachtrij te staan bij de bekendste bezienswaardigheden, maar kunt vaak direct doorlopen! Dit bespaart je vaak uren wachten, waardoor je veel meer van de stad kunt zien tijdens je verblijf in Lissabon.

Gratis openbaar vervoer

Onder het gratis openbaar vervoer wat je in Lissabon kunt gebruiken met de Lisboa Card vallen alle bussen, trams en metro’s binnen het centrum van de stad. Ook kun je gebruik maken van de stadsliften en kabeltrams, waarvoor normaal betaald dient te worden. Wil je een stukje met de trein reizen? Dat kan op de regionale treinen naar Sintra en Cascais. Zo kun je ook attracties net buiten Lissabon bezoeken.

3-in-1 pas: transport, museum en korting

Het voornaamste voordeel van de Lisboa Card, is het feit dat deze kaart een 3-in-1 pas is. Je kunt de kaart gebruiken voor het transport door Lissabon, voor het bekijken van verschillende musea en attracties en om korting te krijgen bij bezienswaardigheden die niet onder de 25 inbegrepen attracties vallen.

Toegang tot attracties

Gebruik de Lisboa Card om toegang te krijgen tot verschillende attracties. Je kunt deze kaart onder meer gebruiken bij de Toren van Belém, het Hiëronymietenklooster en de Santa Justa-lift. Ook zijn er tal van andere musea te bezoeken met deze kaart! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Azulejos Museum of het historische Romaans Theater Museum. Naast deze bekende musea zijn het Museum do Ar, het Museum do Música, het Museum do Chiado en het Museum Arquelogica een bezoek waard.

Reisgids en plattegrond van Lissabon

Om je weg door Lissabon snel gevonden te hebben, krijg je bij de Lisboa Card een handige gratis reisgids. In deze stadsgids vind je niet alleen een plattegrond van de stad, maar ook verschillende tips om je verblijf in Lissabon nog comfortabeler te maken. Lees de informatie uit deze gids eens rustig door, om geen van de hoogtepunten in de Portugese hoofdstad te hoeven missen.

Kortingen

Mocht je na het bekijken van de 29 bij de Lisboa Card aangesloten attracties op zoek zijn naar nieuwe bezienswaardigheden, dan krijg je met deze kaart extra korting. De korting geldt voor de tickets voor verschillende attracties, maar bijvoorbeeld ook voor het nachtleven, winkels en rondleidingen bij deze bezienswaardigheden.

Hoogtepunten in de stad Lissabon

Jaarlijks trekken tienduizenden toeristen naar het prachtige Lissabon, de hoofdstad van Portugal. De populariteit van Lissabon valt te verklaren door de knusse en gezellige sfeer in het centrum van de stad, de uiterst vriendelijke bevolking en de prachtige musea die je met de Lisboa Card kunt bezoeken. Begin de dag met een lekker ontbijtje op een echt Lissabons terrasje, om vervolgens een tram of bus naar je eerste bezienswaardigheid te nemen. In de middag kun je van het heerlijke Portugese weer genieten, in een van de parken in Lissabon. Denk aan het Jardim da Estrela, het Parque Eduardo VII of het Jardim Principe Real.

Geniet in de avond van een diner bij een van de authentieke Portugese restaurantjes. Je geniet hier van een typisch gerecht als Sopa alentejana, Presunto of Sardinhas assada. Veel gerechten bevatten vis, zoals tonijn of sardientjes. Sluit de dag af met een wandeling over de boulevard aan de Portugese kust in Lissabon.

Wat te zien en te doen in Lissabon:

Bestel je Lisboa Card makkelijk online: