Copenhagen Card

Ontdek de hoofdstad van Denemarken

 

De Copenhagen Card

De stadspas voor Kopenhagen

Haal alles uit een stedentrip naar Kopenhagen met een geldbesparende Copenhagen Card. Je kunt een kaart kopen voor 24, 48, 72 of 120 uur. Bespaar geld en tijd (geen wachtrijen) terwijl je de Deense hoofdstad verkent met gratis toegang tot 73 attracties, musea en activiteiten. Waaronder de onmisbare Tivoli-tuinen, de dierentuin en het Den Blå Planet-aquarium. Verder kun je profiteren van gratis openbaar vervoer met het bus-, trein- en metro-netwerk in de regio Kopenhagen, kortingen op tours, rondvaarten en andere ervaringen en leuke deals bij geselecteerde restaurants, bars en cafés.

Geen wachtrijen

Met de stadspas hoef je niet meer in de wachtrij voor een kaartje bij de belangrijkste attracties in Kopenhagen.

Gratis vervoer

Met de Copenhagen Card kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Kopenhagen. Je profiteert van gratis en onbeperkt vervoer met de metro, bussen en treinen in de regio rond Kopenhagen. Dat betekent dat je met de citypas ook naar Roskilde en Helsingor (Elsinore) kan. Het openbaar vervoer in Kopenhagen is goed geregeld en je hoeft nooit langer dan 10 minuten op een bus of metro te wachten. Ook het vervoer van de luchthaven naar de stad en rondvaart door de kanalen van Kopenhagen of op de meren bij Kopenhagen is bij de prijs inbegrepen.

Gratis reisgids en plattegrond

Bij de kortingskaart krijg je gratis een handige plattegrond van Kopenhagen en een gids met informatie over alle deelnemende bezienswaardigheden, musea, restaurants, winkels, tours en andere activiteiten.

Kortingen

Behalve de gratis toegang tot 73 attracties en het openbaar vervoer in Kopenhagen, krijg je met de kaart korting bij diverse restaurants, winkels, musea, de hop-on hop-off bus, tours, cruises en andere activtiteiten in Kopenhagen.

Producten

De Copenhagen Card is beschikbaar voor 24, 48, 72 en 120 uur. In het pakket van de citypas zitten de volgende producten:

  • Gratis toegang tot 73 attracties en musea
  • Gratis openbaar vervoer met bus, trein en metro
  • Gratis rondvaart
  • Gratis vervoer van de luchthaven naar het centrum van Kopenhagen
  • Plattegrond en gids met tips voor Kopenhagen
  • Korting bij restaurants, winkels, tours en andere activiteiten
  • Bij elke volwassene met een citypas zijn 2 kinderen tot 10 jaar gratis

Hoe werkt het?

De Copenhagen Card kun je online via onze site bestellen. Kies tijdens het boeken voor een Copenhagen Card van 24, 48, 72 of 120 uur en je ontvangt een voucher waarmee je in Kopenhagen de citypas kunt ophalen op de luchthaven van Kopenhagen (Terminal 3) of bij de Copenhagen Tourist Information aan de Vesterbrogade 4A (dichtbij het centraal station en de Tivoli Tuinen). De citypas wordt pas geactiveerd op het moment dat je hem voor de eerste keer gebruikt bij één van de attracties of musea in Kopenhagen. De kaart is vanaf dat moment 24, 48, 72 uur of 120 uur geldig. Niet vergeten om je naam en datum achter op de kaart te schrijven!

De stad Kopenhagen

Kopenhagen (in het Deens: København) is de hoofdstad van Denemarken en ligt aan de oostkust van het eiland Seeland (Sjælland) en het eiland Amager. De stad heeft 550.000 inwoners en is een leuke bestemming voor een stedentrip
: sfeervol centrum, mooie gebouwen en musea, een fraai pretpark, één van de langste winkelstraten ter wereld, gezellige wijken, restaurants en leuke activiteiten om de stad mee te ontdekken.

De hoogtepunten

Tot de highlights van Kopenhagen horen het Amalienborg paleis, Rundetarn (de Ronde Toren), Nyhavn – de oude zeemansbuurt van Kopenhagen, Rosenborg Slot, bierbrouwerij Carlsberg, Den Blå Planet – het spectaculaire aquarium van Kopenhagen, de kathedraal van Roskilde, het Nationaal Museum, de Nationale Galerie en Arken, het museum voor moderne en hedendaagse kunst, en uiteraard Tivoli en het beeldje van de Kleine Zeemeermin. Kopenhagen is ook een leuke stad om te shoppen – het winkelen concentreert zich vooral rond de Strøget, de langste winkelstraat van Europa.

kopenhagen kaart

Wat te zien en te doen in Kopenhagen: