Firenze Card Florence

De stedenpas voor Florence

 

De Firenze Card

De stedenpas voor Florence

Met de Florence Card (FirenzeCard) heb je 72 uur gratis toegang tot de beroemde musea en kerken van kunststad Florence. Ook enkele prachtige villa’s en palazzo’s kun je gratis bezoeken met de kaart. Ontloop de wachtrijen bij beroemde attracties als Galleria degli Uffizi en de Galleria dell’Accademia (met de David van Michelangelo) en krijg met de pas priority toegang tot de hoogtepunten van Florence.

Geen wachtrijen

Bij de wereldberoemde musea van Florence, zoals Galleria degli Uffizi, Galleria dell’Accademia en Museo del’Opera del Duomo (het museum van de Dom van Florence) kan het erg druk zijn en dat betekent vaak lange wachtrijen voor de kassa’s. Met de Firenze Card krijg je gratis toegang via een speciale, snelle entree en kun je dus veel tijd en geld besparen. Ook bij andere attracties in Florence, zoals de prachtige kerken, villa’s en palazzo’s, kun je met de citypas via de priority toegang naar binnen.

Gratis plattegrond

Je ontvangt bij de kaart een lijst van alle deelnemende musea en attracties en een handige plattegrond van Florence.

Producten

De Firenzecard is alleen beschikbaar in een versie voor 72 uur (3 dagen). Die tijd heb je ook wel nodig wil je alle bezienswaardigheden en kunstschatten van Florence zien. In het pakket van de Florence Card zitten de volgende producten:

  • Voor 72 euro drie dagen lang gratis toegang tot 72 musea en bezienswaardigheden in Florence.
  • Gratis toegang tot de exposities in deelnemende musea.
  • Aparte, snelle toegang voor houders van de kaart.
  • Kinderen tot 18 jaar behorend tot de familie van een houder van de Firenze Card hebben ook gratis toegang (geldt voor EU-burgers).
  • Inclusief lijst van alle deelnemende musea en attracties en handige plattegrond van Florence.

Florence bezienswaardigheden

In Florence hoef je je niet te vervelen. Er is voldoende te zien en te doen in deze prachtige hoofdstad van Toscane. Uitgebreide informatie en tips over de bezienswaardigheden, musea, restaurants en winkels in Florence vind je op Florence-Nu, de online stedengids over Florence!

BEZOEK FLORENCE-NU >>

Hoe werkt het?

De Florence Card kun je online bij ons bestellen. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met voucher die je in het centrum van Florence kunt omwisselen voor de kaart. De citypas wordt pas geactiveerd op het moment dat je hem voor de eerste keer gebruikt bij één van de musea of attracties in Florence. De kaart is vanaf dat moment 72 uur geldig.

De stad Florence

Florence of Firenze is de hoofdstad van Toscane, een van de mooiste streken van Italië. De stad telt 400.000 inwoners, maar dat zijn er vaak veel meer door het grote aantal toeristen dat de stad bijna dagelijks bezoekt (ruim 10 miljoen per jaar). Florence is uitgegroeid tot één van de populairste bestemmingen binnen Europa, met name door de vele prachtige kunsthistorische schatten en paleizen. De stad biedt onderdak aan ruim een vijfde deel van alle westerse kunstschatten, met de Galleria degli Uffizi als absolute koploper.

De hoogtepunten

Florence is in feite één groot openlucht-museum, er is bijna geen enkele plek in het centrum van de stad die niet de moeite van het bekijken waard is. Florence telt daarom ook een groot aantal hoogtepunten. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Duomo met de Campanile en Battistero (doopkapel), de Ponte Vecchio, het Piazza della Signoria met het Palazzo Vecchio, de kerk Santa Croce en uiteraard de wereldberoemde musea Galleria degli Uffizi, Galleria dell’Accademia en het pas vernieuwde Museo del’Opera del Duomo.

Pin It on Pinterest