Firenze City Card

De stedenpas voor Florence

 

De Firenze City Pass

De stedenpas voor Florence

Florence, ook wel Firenze genoemd, wordt door kunstliefhebbers als de bakermat van de renaissance gezien. Niet voor niets trekt deze cultuurstad jaarlijks grote aantallen toeristen, ook uit Nederland en België. Een citytrip naar Florence wordt leuker, wanneer je voor het gebruik van de Firenze City Pass kiest! Met de Firenze Pass heb je gratis toegang tot de bekendste bezienswaardigheden in Florence. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Galleria degli Uffizi, de Galleria dell’Accademia of het Casa Buonarroti Museum. Niet alleen heb je gratis toegang tot musea in Firenze, ook hoef je nooit in de rij te staan via het Skip the Line-principe. Zo bespaar je niet alleen geld, maar ook veel tijd!

Wanneer schaf je de Firenze City Pass aan voor een ontspannen stedentrip naar Florence? Op deze pagina lees je meer over de voordelen van de Firenze City Pass, de mogelijkheden die je hebt en de werking hiervan.

Voordelen van de Firenze City Card

Een van de voornaamste voordelen van de Firenze City Pass is het feit dat je gratis toegang krijgt tot bekende bezienswaardigheden in Florence. Reeds werden een aantal voorbeelden van musea in Florence genoemd: het Uffizi Museum, het Casa Buonarroti Museum, de Galleria dell’Accademia, Museo Leonardo da Vinci en het Museo De’Medici. Zeker de Galleria dell’Accademia is het bezoeken waard! Hier vind je de David van Michelangelo. De Galleria degli Uffizi wordt beschouwd als een van de belangrijkste kunstmusea ter wereld.

Skip the line: Geen wachtrijen!

Dankzij het Skip the Line-principe sta je met de Firenze Card nooit in de rij voor bekende bezienswaardigheden. Je kunt met je Firenze City Pass direct naar de ingang van een museum of ander hoogtepunt lopen, waarmee je veel tijd bespaart. Zo houd je voldoende tijd over om ook de andere bezienswaardigheden in Firenze te bekijken. Zeker in het hoogseizoen kan het erg druk zijn bij de bekendste musea in de stad.

Reservering bij populairste musea in Firenze

Om de Galleria dell’Accademia en het Uffizi Museum te kunnen bezoeken, dien je normaliter een reservering te plaatsen. Wanneer je voor het gebruik van de Firenze City Pass kiest, is dit niet langer noodzakelijk! Je krijgt bij je pas een vast tijdslot, waarin je deze musea in alle rust kunt bezoeken.

Shuttle bus naar Barberino Designer Outlet

Ga een dagje heerlijk shoppen in de Barberino Designer Outlet, een shopping mall van McArthurGlen op een half uur rijden van Florence. Het winkelcentrum met meer dan 100 winkels lijkt op een Toscaans dorp. De shuttle bus naar het winkelcentrum is bij de pas inbegrepen.

Kortingen op andere tickets

Met de Firenze Pass krijg je korting op verschillende andere musea en activiteiten binnen en rondom Florence. Kies bijvoorbeeld voor een fietstour met gids door de stad of een excursie naar Pisa, waarbij je op vertoon van deze pas 30% korting krijgt!

Rated by 75 Happy Travelers!

(4/5)
firenze city pass card 1

Hoe werkt de Firenze City Pass?

Het bestellen en gebruik van de Firenze City Pass is heel eenvoudig. Voor vertrek naar Florence bestel je de pas online. Hierbij kun je aangeven op welke dagen je de bekendste musea zou willen bezoeken. Zoals gezegd, moet je hiervoor een tijdslot reserveren. Nadat je de bestelling geplaatst hebt, wordt de Firenze City Pass per mail verstuurd. Houd er rekening mee dat dit maximaal 48 uur kan duren. Print de pas uit en neem deze mee tijdens je stedentrip naar Florence! Je bent nu klaar om een onvergetelijke vakantie in deze prachtige kunststad te beleven.

Tip: wacht niet te lang met het bestellen van de Firenze Pass! De kans bestaat dat de gewenste dagen voor het bezoeken van de Galleria degli Uffizi en de Galleria dell’Accademia al vol zitten.

Mogelijkheden bij de Firenze City Pass

De Firenze City Pass wordt in verschillende soorten aangeboden. Het verschil zit hierbij in de geldigheidsduur van de pas. Kies je voor een pas die één, twee of drie dagen geldig is? Het is afhankelijk van de duur van je citytrip naar Firenze, welke pas hier het beste op aansluit. Houd er rekening mee, dat kinderen en tieners korting krijgen bij de aanschaf van een pas.

Produkten

 • Tickets voor skip the line toegang tot Galleria dell’Accademia
 • Tickets voor skip the line toegang tot Galleria degli Uffizi
 • Tickets voor skip the line toegang tot het Muziekinstrumenten Museum
 • Tickets voor toegang tot 10 andere musea in Florence
 • Shuttle Bus naar Barberino Designer Outlet
 • Wandeltour ‘Welcome to Florence’
 • Korting op andere musea en attracties in Florence
 • Korting op tours en excursies

Bezienswaardigheden in Florence

Florence zal je niet snel vervelen! Deze historische stad ademt kunst en cultuur. Zelfs wanneer je geen cultuurfanaat bent, is het bezoeken van deze Italiaanse stad het overwegen waard. Naast de diverse musea en monumenten in Firenze, vind je hier ook tal van paleizen, knusse steegjes en straatjes, gezellige restaurantjes, enzovoorts.

Tijdens een bezoek aan Florence mag een bezoek aan onderstaande bezienswaardigheden in de stad niet ontbreken:

 • Galleria dell’Accademia
 • Uffizi Museum
 • Casa Buonarroti Museum
 • Duomo met de Campanile en Battistero (doopkapel)
 • Joods Museum en de Synagoge
 • Museo degli Innocenti
 • Ponte Vecchio
 • Piazza della Signoria met het Palazzo Vecchio
 • Muziekinstrumentenmuseum (Museo degli Strumenti Musicali)
 •  Santa Croce kerk

De hoogtepunten

De diversiteit aan bezienswaardigheden en musea in Florence maakt dat deze stad voor ieder wat te bieden heeft. Vergeet niet af en toe te pauzeren in een van de gezellige, typisch Italiaanse koffiebarretjes. Je vindt ze overal in het centrum van Florence. Lunchen doe je op een van de prachtige pleinen in de stad bij een authentieke Italiaanse lunchzaak.

Wat te zien en te doen in Florence: