Brussels Card

De hoofdstad van Europa

 

Brussels Card

Bezoek de Europese hoofdstad

De Brussels Card is de beste manier om Brussel, de hoofdstad van de Europese Unie, te verkennen. Met deze kaart heb je, afhankelijk van je keuze 24, 48 of 72 uur, gratis toegang tot meer dan 30 musea, bezienswaardigheden en monumenten in Brussel, en ontvang je exclusieve aanbiedingen en kortingen bij chocolatiers, winkels, tentoonstellingen, restaurants en attracties in de stad. Met de Brussel Card krijg je ook korting op de toegang voor het Atomium.

Gratis vervoer

Je kunt de Brussels Card ook combineren met gratis gebruik van de Hop on Hop off bussen in Brussel (je krijgt dan 50% korting op het basistarief van de sightseeing-tour).

Gratis plattegrond en informatie

Bij het pakket van de stadspas zit een handige plattegrond van Brussel. Daarnaast ontvang je bij de pas een complete gids met informatie over de musea, deelnemende bedrijven en inbegrepen diensten.

Kortingen

Behalve de gratis entree bij 30 musea en attracties in Brussel geeft de citypas ook recht op een aantal aantrekkelijke kortingen. Korting op de toegang van het Atomium, het Belgisch Stripcentrum en op tours door de stad. Kortingen of gratis drankje of dessert in restaurants en bars. Kortingen en aanbiedingen bij diverse winkels en chocolatiers.

Producten en voordelen

De Brussels Card is geldig voor 24, 48 of 72 uur. In het pakket van de stadspas zitten:

  • Gratis toegang tot 30 musea en bezienswaardigheden in Brussel.
  • Korting op de entree van het Atomium en Belgisch Stripcentrum.
  • Korting in restaurants en bars.
  • Korting bij winkels en chocolatiers.
  • Korting op tours met gids

Rated by 141 Happy Travelers!

(4/5)
Brussels card 1

Hoe werkt de Brussels Card?

Je kunt de stadspas voor Brussel online via ons bestellen. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met voucher die je kunt inwisselen bij de balies van Brussels Info Place (Koningsstraat/Rue Royale 2) of van Visit Brussels in het stadhuis op de Grote Markt. De kaart is 24, 48 of 72 uur geldig vanaf het moment van het eerste gebruik (dit is de eerste keer dat de pas gescand wordt in een museum).

De stad Brussel

Brussel is de hoofdstad van België. De stad wordt ook beschouwd als de hoofdstad van de Europese Unie. Het Europees Parlement vergadert hoofdzakelijk in Brussel en de stad is tevens de vestigingsplaats van de Europese Commissie, de Raad van de Europese Unie en tal van Europese instellingen. Brussel is qua toerisme de best bezochte stad van België, met ongeveer zes miljoen overnachtingen per jaar.

De hoogtepunten

Tot de hoogtepunten van Brussel horen: de grote Markt met het Stadhuis van Brussel en het Broodhuis, het beeld van Manneken Pis, het Atomium, het Jubelpark, de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele. Voor liefhebbers van winkelen en lekker eten en drinken heeft Brussel ook veel te bieden.

Brussels card 2

Wat te zien en te doen in Brussel: