Vienna City Card

Vienna City Card

Als hoofdstad van Oostenrijk, heeft Wenen je tijdens een stedentrip ontzettend veel cultuur en historie te bieden. Niet voor niets wordt Wenen ook wel als cultureel en historisch centrum van het land beschouwd! Maak een citytrip naar Wenen nog comfortabeler, door de Wenen City Card te gebruiken. Met de Wenen City Card (of Vienna City Card, zoals de pas officieel heet) kun je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in de stad. Daarbij geeft de kaart je het recht op een flinke korting bij verschillende bezienswaardigheden in Wenen.

Tijdens een stedentrip naar Wenen mag een bezoek aan bezienswaardigheden als het Albertina Museum, het grote reuzenrad, de Stephansdom, de Augustijnenkerk, Schloss Schönbrunn, Paleis Mollard-Clary en Tiergarten Schönbrunn niet ontbreken. Een leuk gegeven over deze dierentuin: het is de oudste dierentuin ter wereld!

Citytrip met de Vienna City Card

Door voor het gebruik van de Wenen City Card te kiezen bij een stedentrip naar Wenen profiteer je van verschillende voordelen. De kaart geeft je het recht om gratis gebruik te maken van het openbaar vervoer in de stad. Zo hoef je de soms lange stukken tussen verschillende bezienswaardigheden in Wenen niet te lopen. Ideaal, wanneer je relatief kort in Wenen verblijft en zoveel mogelijk wilt zien! Daarbij krijg je met deze kaart korting op de entree van verschillende bezienswaardigheden tijdens een citytrip naar Wenen.

Hoe werkt de Vienna City Card?

De Wenen City Card is eenvoudig online te bestellen, voorafgaand aan je stedentrip naar de hoofdstad van Oostenrijk. Je hebt hierbij de keuze tussen een witte en rode kaart. Met de rode kaart heb je de mogelijkheid om de trams, metrolijnen en bussen in het centrum van Wenen te gebruiken. De witte kaart geeft je het recht op het gebruik van de Hop-on Hop-off bus door het centrum van Wenen. Deze bustour brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Je kunt de Wenen City Card met een geldigheidsduur van 24, 48 of 72 uur bestellen. Het maakt hierbij niet uit, of je voor de rode of witte Wenen City Card kiest. Zo kun je de geldigheidsduur van deze kaart aan laten sluiten bij de duur van je verblijf in Wenen. Nadat je de kaart besteld hebt, kun je deze op verschillende plekken in de stad ophalen. Je dient hiervoor een voucher uit te printen en deze mee te nemen.

Rated by 258 Happy Travelers!

(4/5)

Voordelen van de Vienna City Card

o.a. geldig bij Schönbrunn paleis en dierentuin, het reuzenrad, Hofburg Paleis, Madame Tussauds en het Albertina Museum.

Aan het gebruik van de Wenen City Card tijdens een stedentrip naar Wenen zitten verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van het openbaar vervoer! Zo kom je snel van de ene naar de andere bezienswaardigheid in het centrum van de stad.

Openbaar vervoer

Het voornaamste voordeel van de Wenen City Card is de mogelijkheid om de bussen, trams en metro’s binnen het centrum van Wenen te kunnen gebruiken. Afstanden tussen verschillende bezienswaardigheden in de stad zijn soms behoorlijk groot. Doordat het openbaar vervoer goed geregeld is, reis je snel en comfortabel tussen verschillende musea en attracties. Het gebruik van het openbaar vervoer is enkel mogelijk met de rode Wenen City Card.

Hop-on-hop-off bus

Kies je voor de witte Wenen City Card, dan heb je de mogelijkheid om onbeperkt gebruik te maken van de Hop-on Hop-off bustour. Deze bustour brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum van de stad. Daarbij heb je ook tijdens de busrit voldoende te zien!

Gratis reizen met kinderen

Bij het gebruik van de rode Wenen City Card is het mogelijk om kinderen tot 15 jaar gratis mee te laten reizen. Bij de witte Wenen City Card mogen kinderen gratis met je mee tot een leeftijd van 16 jaar.

Stadswandeling bij witte kaart

Met de witte Wenen City Card heb je niet alleen gratis toegang tot de Hop on-Hop off bustour. Ook kun je gebruik maken van een stadswandeling met gids, die standaard bij deze Wenen City Card zit inbegrepen. Het geeft je een unieke kijk op de verschillende bezienswaardigheden van Wenen!

Bonusboek

Maak je stedentrip naar Wenen nog completer, met het gratis bonus boek wat je bij de rode en witte Wenen City Card krijgt. In dit bonus boek vind je meer informatie over de stad zelf en de verschillende bezienswaardigheden die je er vindt.

Kortingen

Tijdens je citytrip naar Wenen wil je verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Op vertoon van je Wenen City Card betaal je niet de volledige entreeprijs. De Wenen City Card, ongeacht de kleur hiervan, geeft je korting op de entreeprijs van meer dan 210 verschillende attracties in het centrum van Wenen. De meeste bezienswaardigheden zijn ook met een rolstoel goed te bezoeken.

Hoogtepunten in de stad Wenen

Het feit dat Wenen het historisch en cultureel centrum van Oostenrijk is, blijkt uit het grote aantal musea, monumenten en paleizen die je hier vindt. Tijdens een citytrip naar Wenen heb je nauwelijks voldoende tijd om al deze bezienswaardigheden te bezoeken! Er zijn echter verschillende bezienswaardigheden in Wenen, die bovenaan je lijstje met activiteiten zouden moeten staan. Denk bijvoorbeeld aan Schloss Schönbrunn, met in de omgeving hiervan de Schönbrunn dierentuin. Deze dierentuin is de oudste dierentuin ter wereld. Waar het paleis je veel cultuur biedt, is de dierentuin een leuk uitje voor de kinderen.

Ook het Hofburg Paleis, het Albertina Museum en het Oostenrijks Folklore Museum kunnen een bezoek waard zijn. Wissel deze culturele uitjes af met een uitje naar Madame Tussauds, wat enigszins te vergelijken valt met het Madame Tussauds in Amsterdam.

Wat te zien en te doen in Wenen:

Bestel je Vienna City Card makkelijk online: