I Amsterdam Card

I Amsterdam card city pass

Bekijk de mooiste attracties in Amsterdam, met de I Amsterdam City Card in je broekzak! De kaart geeft je toegang tot de belangrijkste musea en attracties bij een citytrip naar de Nederlandse hoofdstad. Daarbij biedt de kaart de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van het openbaar vervoer. Andere onderdelen van de I Amsterdam City Card zijn onder meer een gratis rondvaart, kortingen op de tickets voor verschillende activiteiten en kleine cadeautjes. De I Amsterdam City Card wordt in vijf  verschillende vormen aangeboden, namelijk met een geldigheidsduur van 24, 48, 72, 96 en 120 uur. Op deze pagina lees je meer over de voordelen van deze kaart.

Citytrip met de I Amsterdam Card

Met de I Amsterdam City Card profiteer je tijdens een citytrip van gratis toegang bij een groot aantal musea in deze prachtige stad. Voorbeelden van musea waar de I Amsterdam City Card geldig is, zijn het welbekende Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Rembrandthuis. Daarbij kun je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in Amsterdam, wat aangeboden wordt door GVB Amsterdam. Zij bieden openbaar vervoer in de vorm van bussen, trams en metro’s door het centrum van de stad.

Ook heb je met de I Amsterdam City Card toegang tot verschillende attracties tijdens je stedentrip. Denk aan dierentuin Artis, het stadion Johan Cruijff ArenA en Wetenschapscentrum NEMO! Zo biedt de I Amsterdam City Card voor ieder gezinslid een leuk uitje in de Nederlandse hoofdstad. Mocht je nog niet uitgekeken zijn, dan krijg je 25% korting op verschillende andere attracties, musea en eettentjes.

Hoe werkt de I Amsterdam City Card?

Het is heel eenvoudig om de I Amsterdam City Card te bestellen! Je kunt dit voor je bezoek aan Amsterdam het beste online doen. Zo heb je direct een ticket voor verschillende musea en attracties in de stad op zak en kun je bij je bezoek meteen gebruik maken van het openbaar vervoer wat door GVB aangeboden wordt. Je kunt ervoor kiezen om de kaart thuis te laten bezorgen (wachttijd van 6 werkdagen), of om de kaart in Amsterdam op te halen. Dit kan onder meer bij de Amsterdam Store op station Amsterdam Centraal. De City Card wordt geactiveerd bij het eerste gebruik bij musea, attracties of wanneer je het openbaar vervoer gebruikt. Bij sommige musea en attracties moet je van tevoren een tijdslot reserveren.

Rated by 3064 Happy Travelers!

(4/5)

Voordelen van de I Amsterdam Card

De I Amsterdam City Card heeft veel voordelen. Gratis toegang tot ruim 70 musea en attracties in Amsterdam. Onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer van de stad. Gratis rondvaart door de grachten van Amsterdam. Korting op attracties, fietstours en restaurants.

Gratis openbaar vervoer

Met de I Amsterdam City Card maak je gratis gebruik van de bussen, metro’s en trams van GVB Amsterdam. Deze vervoerder brengt je naar de belangrijkste attracties en musea in de stad. Trams en metro’s gaan vaak iedere vijf minuten in het centrum van de stad. De haltes van de metro’s, trams en bussen staan goed aangegeven. Zeker wanneer je naar attracties buiten het centrum gaat, zoals Artis of de Johan Cruijff ArenA, is het slim om met het openbaar vervoer te reizen.

Gratis toegang tot attracties

Inbegrepen bij de I Amsterdam City Card zijn meer dan 40 attracties en bezienswaardigheden. De meest bekende musea, die je met deze kaart kunt bezichtigen zijn: het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Moco Museum. Ook een bezoek aan een dierentuin als Artis, het wetenschapscentrum voor kinderen NEMO en de Hermitage Amsterdam zitten bij deze kaart inbegrepen. Mocht je even rust willen, dan kun je de gratis rondvaart over de Amsterdamse grachten gebruiken. Het geeft je een heel andere kijk op de stad.

Attracties buiten Amsterdam bezoeken

Niet alleen kun je met de I Amsterdam City Card attracties binnen Amsterdam bezoeken. De kaart geeft je ook toegang tot een bezoek aan onder andere de Zaanse Schans, het kasteel Muiderslot, een boottocht Volendam-Marken en het Frans Hals Museum en Teyler Museum in Haarlem. Let op, je dient in dit geval een extra vervoersbewijs te kopen voor het openbaar vervoer naar deze bezienswaardigheden. Aangeraden wordt om een Amsterdam & Region Travel Ticket te kopen, die geldig is voor alle bussen, trams, metro’s en treinen in de Amsterdam Metropool.

Gratis plattegrond

Om je weg door Amsterdam snel te kunnen vinden, krijg je een gratis en zeer gedetailleerde stadsplattegrond bij de I Amsterdam City Card. Op deze stadsplattegrond staan de belangrijkste musea en attracties aangegeven. Het kan verstandig zijn om vooraf een route uit te tekenen op de plattegrond, zodat je alle attracties kunt bekijken.

Kortingen

De I Amsterdam City Card geeft je recht op kortingen bij verschillende extra attracties en bezienswaardigheden, zoals de Amsterdam Dungeon, Madame Tussauds en de Heineken Experience. Ook kun je de kaart gebruiken om korting te krijgen voor concerten, theatervoorstellingen en restaurants. Ideaal, wanneer je de dag af wilt sluiten met een ontspannen diner in een van de authentieke Amsterdamse restaurants.

Hoogtepunten in de stad Amsterdam

Amsterdam biedt bezoekers een breed aanbod aan musea en attracties. Daarbij is het een bijzonder internationale stad. Op straat kom je toeristen uit tal van verschillende landen tegen, die op zoek zijn naar de kunst uit het Rijksmuseum, de dieren uit Artis, of de voetbalhelden van Ajax in de Johan Cruijff ArenA. Struin door de knusse straatjes in het hart van de stad, op zoek naar verscholen restaurantjes en cafés om even bij te komen van de dingen die je al gezien hebt.

Uniek aan Amsterdam zijn de vele grachten en grachtenpanden, die je in het centrum van de stad vindt. Doordat er een gratis rondvaart bij de I Amsterdam City Card zit inbegrepen, is het meer dan de moeite waard om zo’n rondvaart te maken! Het geeft je een heel andere kijk op de stad. Daarbij heb je tijdens de rondvaart de kans om uit te rusten, van het wandelen door het centrum van Amsterdam.

Amsterdam bezienswaardigheden

In Amsterdam hoef je je niet te vervelen. Er is voldoende te zien en te doen in deze hoofdstad van Nederland. Uitgebreide informatie en tips over de bezienswaardigheden, musea, restaurants en winkels in Amsterdam vind je op Amsterdam-Nu, de online stadsgids over Amsterdam!

BEZOEK AMSTERDAM-NU>>

Wat te zien en te doen in Amsterdam:

Bestel je I Amsterdam City Card makkelijk online: