Côte d’Azur Dagpas

Ontdek de prachtige blauwe kust

Home 9 Stedentrip Marseille 9 Côte d’Azur Pas

DEZE PAS IS HELAAS NIET LANGER BESCHIKBAAR. BEKIJK HIER ONS ALTERNATIEF:

Côte d’Azur Dagpas

Ontdek deze schitterende streek

De Côte d’Azur is voor veel toeristen bekend terrein. De prachtige kust, de blauwe zee, de nouveau riche, de Franse keuken, kortom het goede leven! In deze streek in Zuid-Frankrijk liggen ook drie prachtige staden: Marseille, Nice en Monaco. De Côte d’Azur Day Pass is een handig hulpmiddel voor een dagtrip naar een of meer van deze steden. Met de pas kun je een parkeerplaats in het centrum van de stad reserveren en je ontvangt tickets voor de hop-on hop-off bus.

Hoe werkt het?

  • Selecteer de datum wannneer je Nice, Marseille of Monaco wil bezoeken.
  • Selecteer het aantal volwassenen en kinderen.
  • Tickets en reserveringen worden per email verstuurd, je hoeft niets op te halen

Naar Nice

In Nice is een parkeerplaats gereserveerd in een parkeergarage bij het Centraal Station. Na reservering krijg je het adres en informatie over hoe het werkt als je met de auto daar bent. De dichtstbijzijnde halte van de Hop-on Hop-off bus is bij het Acropolis (op 15 minuten loopafstand). Je krijgt de exacte route hoe je deze halte kunt vinden. De Hop on Hop off bus is in Nice een ideaal vervoermiddel om de hoogtepunten van de stad te zien. Zo liggen het Matisse Museum en Musee National Marc Chagall buiten het centrum van Nice. Ook als je deze musea niet wilt bezoeken is het de moeite waard om de gebouwen te zien van de buitenkant. Andere stops van de bus zijn de haven, de Promenade des Anglais, Palais des Congres Acropolis, Villa Massena, Gambetta en nog veel meer!

Naar Marseille

In Marseille kun je de auto parkeren in de parkeergarage van Rue Francois Massabo. Op 10 minuten loopafstand vind je de halte van de Hop on Hop off bus (halte ´Quai de la Tourette´). Je kunt hier ook weer eenvoudig uitstappen later op de dag als je weer naar uw auto wil gaan. Ook Marseille heeft veel bezienswaardigheden die niet op loopafstand van elkaar liggen. Vanaf Placa de la Joliette (één van de haltes) naar Oriol-Corniche is bijvoorbeeld een wandeling van ruim een uur. Daarom is de Hop on Hop off bus ook in Marseille ideaal om de stad te leren kennen. Stops van de Hop-on Hop-off bus zijn onder andere: Vallons des Auffes, Les Catalans, Notre Dame de la Garde, Fort Saint-Nicolas, Anse de la Fausse Monnaie en de oude haven (Vieux-Port).

Naar Monaco

Monaco is uniek. In dit dwergstaatje kan je het leven van de rijken der aarde aanschouwen. Het is echter bijna onmogelijk om je auto te parkeren. Het beperkt aantal parkeergarages en parkeerplaatsen staan bijna altijd vol en zijn peperduur. Een parkeerplaats reserveren kan hier dan ook niet. Daarom biedt de Côte d’Azur Dagpas een treinreis vanaf Nice aan. De treinverbinding tussen Nice en Monaco is één van de mooiste van de wereld is en duurt slechts 20 minuten. Je parkeert je auto bij het Centraal Station van Nice en een paar keer per uur vertrekt de trein naar Monaco.

In Monaco kom je aan op het Centraal Station. Op 4 minuten loopafstand ligt de halte voor de Hop on Hop off bus. Vanwege de hoogteverschillen in Monaco is het verstandig om gebruik te maken van de bus die je langs de hoogtepunten van Monaco brengt. Zoals uiteraard het Casino, Villa Sauber, Sporting Monte-Carlo, de haven, de promenade, het Prinselijk Paleis en het voetbalstadion van AS Monaco.

Als je Nice en Monaco op één dag wil bezoeken dan kan je de combi boeken waar de Hop on Hop off Bus voor beide steden in zit, parkeerplaats in Nice voor de hele dag en treintickets (retour) naar Monaco.

 

 

Voordelen

  • Start je stedenstrip aan de Cote d’Azur relaxed en parkeer je auto in de binnenstad op een gereserveerde plaats, of ga met de trein naar Monaco vanuit Nice.
  • Verken Marseille, Nice of Monaco met de Hop on Hop off bus
  • Alle tickets en reserveringen worden per email verstuurd, je hoeft dus niks meer op te halen