Stedentrip Kaapstad

Stedentrip Kaapstad – Kaapstad, Cape Town in het Engels, ligt in Zuid-Afrika op zo’n elf uur vliegen van Amsterdam en is uitermate geschikt voor een langere city trip van een tot twee weken. Een prettige bijkomstigheid is dat er geen tijdsverschil is met Nederland. De stad heeft zoveel te bieden dat je je geen moment zult vervelen. Kaapstad ligt in een baai en aan de voet van de Tafelberg. Deze berg beklimmen is de moeite waard voor het fantastische uitzicht. Gelukkig kun je naar boven met een kabelbaantje.

Een van de hoogtepunten tijdens je citytrip naar Kaapstad is een bezoek aan Robbeneiland waar Nelson Mandela lange tijd doorbracht in gevangenschap. Stap op de hop-on hop-off bus, de perfecte manier om veel hoogtepunten van Kaapstad te zien zonder veel te lopen. Zuid-Afrikaanse wijn behoeft geen krans en ga mee met een wijnproeverij. Zeitz MOCCA is een museum gewijdt aan hedendaagse Afrikaanse kunst en het Bo-Kaap Museum ligt in in de wijk Bo-Kaap, een van de kleurrijkste wijken van Kaapstad en vertelt over de geschiedenis van deze wijk. Zuid-Afrika en diamanten gaan hand in hand, de grootste diamant ter wereld is hier gevonden. Diamanten werden gebruikt om burgeroorlogen te financieren en kregen de naam ‘blood diamonds’. In het Kaapstad Diamant Museum kom je alles te weten over diamanten, de geschiedenis maar ook het bewerken van deze edelstenen.

City Pass voor je stedentrip in Kaapstad

Kaapstad kan voor een eerste bezoek wat overweldigend zijn. Na een lange vliegreis en een verschil in cultuur is het handig om niet alles zelf uit zoeken wat je gaat doen en wat je wil zien. Daar is een eenvoudige oplossing voor: koop een city pass en je bent verzekerd van een zorgeloos verblijf. Een citypass heeft veel voordelen zoals geen wachtrijen en gratis toegang tot populaire attracties en musea, hop-on hop-off bus en korting op attracties, musea en safari’s. Met een city pass bespaar je niet alleen tijd maar ook geld omdat losse kaartjes kopen vaak duurder is. In Kaapstad kun je gebruik maken van de Kaapstad City Pass die je eenvoudig online kunt aanschaffen.

De passen in vogelvlucht

De Kaapstad City Pass is een handige stadspas voor een bezoek aan Kaapstad. De pas biedt gratis toegang tot meer dan 80 attracties en ervaringen in Kaapstad, zoals de kabelbaan naar de Tafelberg en cruises bij het V&A Waterfront. Bij veel attracties profiteer je van skip-the-line toegang. Gratis vervoer met de hop-on hop-off sightseeing-bus voor de duur van de city pass (2, 3 of 5 dagen) is ook inbegrepen. Bespaar geld en tijd met de officiële stadspas voor Kaapstad!

Citypasses biedt de volgende Kaapstad kaarten voordelig aan:

Kaapstad City Pass

Haven van Kaapstad

Inbegrepen:

  • Gratis toegang tot ruim 80 attracties en ervaringen
  • Skip-the-line bij topattracties
  • Hop-on Hop-off bus
  • Geldig voor 2, 3 of 5 dagen
  • App met informatie
  • Handige reisgids