Berlijn City Pass

Ontdek de Duitse hoofdstad

 

Home 9 Stedentrip Berlijn 9 Berlijn City Pass

Door het afbouwen van de maatregelen tegen het Corona-virus openen langzaamaan de attracties en services van Citypasses weer. Om een actuele stand te bekijken van welke producten er momenteel aangeboden worden in een pas en welke niet, kun je het beste even doorklikken op de Bestel-knop die op verschillende plekken in de citypas pagina staat. Daar vind je het meest actuele aanbod.

 

De Berlijn City Pass

Ontdek Berlijn als nooit tevoren

Ontdek Berlijn op een ontspannen en goedkope manier met de Berlijn City Pass. Met je ticket kun je via een aparte ingang gratis of met korting en zonder wachtrijen naar binnen bij enkele belangrijke attracties in Berlijn. Maak een tour met de hop-on hop-off bus langs alle bezienswaardigheden van Berlijn. Een shuttle-bus brengt je van de luchthaven Tegel of Schönefeld naar het centrum van Berlijn. Deze citypas is vooral geschikt voor mensen die tijdens een stedentrip naar Berlijn niet alles hoeven te zien, maar wel de belangrijkste bezienswaardigheden van de prachtige hoofdstad van Duitsland. Een groot voordeel van deze pas is dat de kaart geen 24 uur, 48 uur of andere vereisten kent. Je kunt zelf bepalen wat en wanneer je iets bezoekt en zodoende wordt je niet opgejaagd.

Geen wachtrijen

Met deze pas heb je geen last van wachtrijen bij drukke attracties in Berlijn als de Fernsehturm, het DDR Museum en Pergamon Museum. Je kunt bij deze attracties en musea naar binnen via een snelle skip-the-line toegang.

Vervoer

In de Berlijn City Pass zit geen gratis openbaar vervoer, maar dat is geen probleem want je kunt op diverse plaatsen in Berlijn of in je hotel een- of meerdaagse kaarten voor het openbaar vervoer kopen. De hop-on hop-off bus is wel inbegrepen in de kaart, die brengt je langs alle hoogtepunten van Berlijn. Een Airport Transfer van de luchthavens bij Berlijn (Tegel en Schönefeld) naar het centrum van Berlijn (en terug) is ook inbegrepen bij de stadspas.

Kortingen

Naast de gratis toegang tot een aantal belangrijke attracties van Berlijn en de gratis hop-on hop-off bus krijg je met deze pas nog tal van kortingen. Korting op de entree van musea en bezienswaardigheden, zoals Madame Tussauds, Legoland, de Alte National Galerie, Altes Museum en Neues Museum, korting op tours en excursies.

Producten

Je hoeft geen fysieke pas op te halen of voucher in te wisselen in Berlijn, je krijgt alle bestelde tickets thuis.

  • Ticket en skip-the-line toegang tot de TV-toren.
  • Ticket voor het DDR Museum en het Pergamon Museum.
  • Ticket voor de Hop-on Hop-off bus.
  • Ticket voor stadsrondvaart over de Spree (extra optie).
  • Shuttle Bus Transfer vanaf de luchthavens Tegel of Schönefeld naar het station in Berlijn.
  • Kortingen op andere attracties, musea, tours en excursies.

Berlijn bezienswaardigheden

In Berlijn hoef je je niet te vervelen. Er is voldoende te zien en te doen in deze prachtige hoofdstad van Duitsland. Uitgebreide informatie en tips over de bezienswaardigheden, musea, restaurants en winkels in Berlijn vind je op Berlijn-Now, de online stadsgids over Berlijn!

BEZOEK BERLIJN-NOW>>

Hoe werkt het?

Je hoeft de kortingskaart niet op te halen in Berlijn maar je kunt thuis direct alles online regelen! Selecteer je aankomstdatum in Berlijn (belangrijk voor de Airport transfer vanaf de luchthaven in Berlijn). Na de boeking ontvang je de tickets die je hebt gekozen (Fernsehturm, DDR Museum, hop-on hop-off bus, rondvaart Spree). Je ontvangt ook een kortingscode waarmee je korting kan krijgen bij andere musea, attracties, tours en excursies in Berlijn.

De stad Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en met 3,5 miljoen inwoners ook de grootste stad van het land. Hoewel Berlijn een eeuwenlange historie kent is het juist de recente geschiedenis die haar stempel heeft gedrukt op de stad. De Tweede Wereldoorlog en de naoorlogse periode hebben voor een groot deel het gezicht van het huidige Berlijn bepaald. Wie tegenwoordig Berlijn bezoekt maakt vooral kennis met een moderne, bruisende stad. Een stad met veel contrasten, waar de geschiedenis voelbaar is.

De hoogtepunten van Berlijn

Veel bezienswaardigheden in Berlijn hebben een relatie met het oorlogsverleden en de daaropvolgende Koude Oorlog. Maar Berlijn heeft veel meer te bieden! Berlijn telt bijna 200 musea en bezienswaardigheden als Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor, Reichstag, East Side Gallery en het Holocaust-monument. En nog veel meer hotspots die je tijdens een citytrip naar Berlijn niet mag missen!