Barcelona Card

Voor een onbezorgde reis

Home 9 Stedentrip Barcelona 9 Barcelona Card

 

Due to the phasing out of measures taken against the Coronavirus, Citypasses attractions and services are gradually reopening. To see the current summary of the products that a pass offers you and those that it does not, simply click on the Order button which can be found in various places on the city pass page. Here you will find the most recent offer.

 

 

Barcelona Card

All-in door Barcelona

Wil je geld besparen op de toegangskaarten van top musea en attracties in Barcelona en wachtrijen vermijden bij drukke attracties in de hoofdstad van Catalonië? Dan is de Barcelona Card voor 3, 4 of 5 dagen een aanrader! Met deze kaart heb je gratis toegang tot 20 topattracties in Barcelona en korting bij ruim 90 andere attracties en activiteiten. Bovendien mag je gratis en onbeperkt reizen met het openbaar vervoer in Barcelona, inclusief de metro en stadsbussen. Ook de trein vanaf de luchthaven naar de stad is gratis. Met de stadspas geniet je van korting op de entree van het Camp Nou-stadion van FC Barcelona, het aquarium en de dierentuin van Barcelona en bij tientallen restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden in de stad.

Geen wachtrijen

Haal het maximale uit je verblijf in Barcelona en vermijd de wachtrijen bij drukke attracties en musea in Barcelona met de Barcelona Card. Met deze citypas heb je gratis toegang tot 20 bezienswaardigheden en musea in Barcelona en krijg je korting bij tientallen andere attracties en activiteiten. Op veel plaatsen kun je met de kaart ook via een aparte, snelle toegang naar binnen.

Gratis vervoer

Met de stadspas kun je gratis reizen met het openbaar vervoer in Barcelona. Bus, metro, tram en trein staan gratis tot je beschikking in het centrum van de stad. Ook mag je gratis met de trein die je van en naar het vliegveld brengt. De trein vertrekt vanaf Terminal 2 van de luchthaven van Barcelona naar de stad. Als je in Terminal 1 aankomt, ga dan naar Terminal 2 om van deze service te profiteren.

Gratis reisgids en plattegrond

Elke kaart wordt geleverd met een gratis reisgids met handige informatie over de attracties waarvoor de kortingskaart geldig is, evenals een plattegrond van Barcelona.

Kortingen

Naast gratis toegang bij 20 belangrijke bezienswaardigheden en musea in Barcelona, krijg je met de citypas korting bij een groot aantal andere attracties (zoals Casa Battllo, Camp Nou, Aquarium en Barcelona Zoo), korting bij winkels, restaurants en bars en korting op diverse activiteiten als flamenco-shows en wandeltours door Barcelona.

Producten

De Barcelona Card is geldig voor 2, 3, 4 of 5 opeenvolgende dagen (de kaart voor 2 dagen heeft afwijkende voordelen, zie het verhaal over de Barcelona Express Card). In het pakket van de Barcelona Card zitten de volgende producten:

  • Gratis toegang tot 20 belangrijke attracties in Barcelona, bezienswaardigheden en musea.
  • Korting bij een groot aantal andere attracties (zoals Casa Battllo, Camp Nou, Aquarium, Barcelona Zoo).
  • Gratis reizen met het Openbaar Vervoer (bus, metro, tram en trein).
  • Gratis met de trein van en naar het vliegveld.
  • Gratis reisgids en plattegrond van Barcelona, met tips en informatie
  • Korting bij winkels, restaurants, bars en flamenco-shows.

Let op! De Barcelona Card voor 2 dagen (Barcelona Card Express) geeft geen gratis toegang tot musea en attracties! De kaart biedt wel kortingen bij de belangrijkste attracties (La Sagrada Familia, Casa Mila, Casa Batllo, Camp Nou, etc.), musea, restaurants en tours en gratis vervoer in Barcelona.

Barcelona BCN Card
Barcelona bezienswaardigheden

In Barcelona hoef je je niet te vervelen. Er is voldoende te zien en te doen in deze prachtige hoofdstad van Catalonië. Uitgebreide informatie en tips over de bezienswaardigheden, musea, restaurants en winkels in Barcelona vind je op Barcelona-Nu, de online stadsgids over Barcelona!

BEZOEK BARCELONA-NU >>

Hoe werkt de Barcelona Card?

De Barcelona Card kan worden opgehaald in beide terminals op de luchthaven van Barcelona of bij meerdere locaties in de binnenstad. Meer informatie is te vinden op het voucher dat je na bestelling ontvangt. Je kunt de Barcelona Card ophalen tussen 8.30 en 20.30 uur. De kaart is geldig vanaf het eerste gebruik bij een attractie of in het openbaar vervoer, voor het aantal geselecteerde opeenvolgende dagen.

 

De stad Barcelona

Barcelona is één van de populairste steden in Europa voor een stedentrip. Het is de hoofdstad van Catalonië en na Madrid de grootste stad van Spanje. Elk jaar bezoeken zo’n zeven miljoen toeristen de stad. In de stad van Gaudi, FC Barcelona, de Ramblas en La Sagrada Familia zal je je geen seconde vervelen tijdens een citytrip!

De hoogtepunten

Wie van bijzondere musea, monumenten en bezienswaardigheden houdt, komt in Barcelona ogen te kort. Barcelona is vooral bekend door de gebouwen van architect Gaudi, zoals La Sagrada Familia, Casa Mila, Casa Batllo en het ontwerp van Parc Güell. Maar ook de Ramblas, Palau de la Musica, Camp Nou – het stadion van FC Barcelona -, het Picasso-museum en de stranden laten je genieten van de levendigheid en enorme variatie aan bezienswaardigheden in Barcelona.

Barcelona BCN Card 2

Wat te zien en te doen in Barcelona: